Hejsan hejsan!
Idag så blev det lite Christmas spirit över dagens frukost eftersom det inte är så jätte långt kvar faktiskt :o ^^. Det blev en min frukost cheesecake gröt som jag kryddade med julkryddor och härliga syrliga lingon till. Om man inte har lingon hemma i frysen så funkar det lika utmärkt med rårörda lingon eller vanlig lingonsylt ;). Åååh gott var det, jajamensan! Man kan verkligen inte misslyckas med detta grund recept det blir alltid så himla gott tycker jag! :O :D
Om ni vill ha större portion så kan ni dubbla satsen, tiden kanske behöver ökas då (har inte testat själv) eller så kan du äta den till mellanmålet! :)
Cheesecaken blev inte så vacker när jag tog på lite koladipp men om man skulle försöka ta bort det skulle det ju bara bli värre :(.
Jul frukost cheesecake med lingon!
1 liten portion
Botten:
0,5 dl (ca. 15g) Havregryn 0,25 dl Äggvita /
1 äggvita ½ tsk Bakpulver 1 msk Yoghurt 0,5 msk Mandelmjölk eller annan mjölk 0,25-0,5 msk Stevia/sötning
Valfria julkryddor eller pepparkakskrydda,
jag använde: 1 krm Vaniljpulver, 1 krm Kardemumma & ca ½ tsk Kanel
Topping:
2 msk Cream cheese
1 msk Yoghurt
0,5-1 tsk Stevia/sötning,
(jag använde några droppar amoretto sweetdrops)
ca. 0,5-1 msk Mandelmjölk, valfri mjölk eller apelsinjuice*
Lingon efter behag eller ca 1-2 msk rårörda lingon/ sylt.
* Jag hade velat prövat med pressad apelsinsaft men dem som vi har hemma ska vi ha till en kaka som jag ska baka till mor min (recept kommer läggas upp).
- Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman ingredienserna till botten efter smak. Häll det sedan i en liten ungsform (min är ca 12-14 cm i diameter).
- Blanda sedan allt till toppingen förutom lingonen/sylten, häll i vätskan efter önskad tjocklek på smeten. Fördela toppingen så bra som möjligt över botten, strö sedan på önskad mängd fysta lingon eller sylt.
- Grädda den i ca 10-15 minuter i ugnen (min var inne i 12 minuter). Servera eventuellt med eller utan valfria tillbehör!
Kram Johanna! :)