Chocolate oats bottom with Banana-Citrus cream cheese topping!
Till frukosten så gjorde jag en ny version av min cheesecake gröt som blev suuuupper smarrig som den förra, fy vad gott det är med det söta och det syrliga tillsammans, food heaven! ;D
Denna gång gjorde jag en chokladbotten med citrus cream cheese med banan och choklad virvlar,
mumsfilibaba säger jag bara! ^^
Ett förslag om man vill göra en riktig chokladig cheesecake gröt är om man tillsätter lite kakao i cream cheese krämen också för er riktiga choklad lovers! ;)
Det måste jag nog själv prova någon gång :p.
Choklad botten med
Banana-citrus cream cheese!
0,25 dl Äggvita
½ tsk Bakpulver
2 krm Vaniljpulver
1 msk Yoghurt
0,5 msk Mandelmjölk eller annan mjölk
0,5 msk Stevia/sötning
2 msk Cream cheese
1 msk Yoghurt
0,5-1 tsk Stevia/sötning
Lite mandelmjölk, ca 0,5 msk
- Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda alla ingredienserna till botten efter behag, först torra sedan ner med det blöta. Häll smeten i en liten ugnsform.
- Blanda sedan alla ingredienserna till toppingen förutom bananen och chokladsåsen. Eftersom jag inte vet riktigt hur mycket citronsaft jag tog så får du ta lite pöompö så att det inte blir för mycket men det ska ju smaka lite surt/syrligt. Fördela sedan såsen över chokladbotten så att det blir över hela botten.
- Du kan antingen mosa bananen eller skiva den i slantar/bitar att toppa med eller både och som jag rekomenderar. Bilda sedan ett önskat mönster över cheesecake gröten med bananen och chokladsåsen. Grädda gröten i ca 15-20 minuter, tills den är tillagad bra.