Pumpa mugcake med vanilj-jordnötskräm!

Hejsan!
 
Har testat att göra en super god pumpa muggkaka som var med vanilj och jordnötskräm som jag hade sätt att Sanna hade gjort. Den var super god och saftig och det passade riktigt fint med vanilj och jordnötskrämen, mums!
I receptet så används ju Pb2 (rent jordnötspulver) men det går nog lika bra att byta ut mot vanligt rent jordnötssmör ;).
 
Ät den till frukost, mellis eller som huvudmål, alltså when ever you want! ;D
Om ni inte har testat att göra en muggkaka så är det verkligen på tiden att ni gör det tycker jag! ^^. Det är så händigt och praktiskt, mycket enkelt och super gott (om man lyckas hitta ett bra recept på en riktigt bra muggkaka). Variationen är oändlig och den kan man anpassa till vilken måltid som helst under dagen! :)
 
 
 
 

Pumpa mugcake med

 

vanilj & jordnötskräm!


1 portion
 
Mugkakan:
ca. 1,2 dl Havregryn, (40g)
1 msk Kokosmjöl
1 tsk Bakpulver
2 Äggvitor
3 msk Pumpapuré
2,5 msk Mandelmjölk, eller valfri mjölk
2 tsk Stevia
1 tsk Vaniljarom
1/3 tsk Smör extrakt, (finns att köpa på Iherb)
 
Vanilj & jordnötskräm:
75g Kvarg/kesella
75g Keso
1 msk Pb2, alt. vanligt rent jordnötssmör
1 msk Walden farms sirap
0,5 tsk Vaniljarom

  • Blanda ner alla ingredienserna till muggkakan i en skål och mixa samman allt med en stavmixer. Häll sedan smeten i en smord mugg/skål och micra den på högsta effekt mellan 1,5-2,5 minuter, kolla till så att det inte svämmar över.
  • Till frostingen så mixar du bara alla ingredienserna i en skål så att det blir till en slät kräm. När det är klart så kan du antingen hälla all kräm över hela kakan eller dela den på mitten och bre över hälften av krämen mellan kakan och resten häller du över, pudra gärna lite kanel på denna goding sen är det bara att äta och njuta!
 
 
Kram Johanna! :)

Soft and moist Coconutbar with cheese filling!

Har gjort en ny mjuk och saftig kokosbar, som blev otroligt saftig och god. Älskar den med dens härliga mjuka "kokosskal" som fylls med en härlig syrlig kräm från philadephian och limen med touch av sötma som man jag fylla med valfri topping allt från söt till surt efter det man tycker om. Man kan verkligen variera hur mycket som helst med detta recept.
 
Mina toppingar som jag använde till fyllningen var bland annat en som var med några lingon tillsammans med WF choklad dipp, en annan var med lite krossade hallon samt kokosflingor och den sista använde jag lite blåbärskräm som hade blivit över (använde inte allt till toppingen resten åt jag upp vid sidan av). Alla var otroligt goda! ;D
 
Ett jätte smarrigt mellamål, du kan även dubbla satsen och göra två stycken eller testa att göra en större för det är ingen jätte stor portion beroende på hur mycket man själv behöver äta ^^.
 
 
 
 

Kokosbar med krämig sötsur fyllning!


1 liten portion
 
Botten:
1 msk Kokosmjöl
ca. 1 tsk Stevia/sötning
2 msk Yoghurt 0,5 %
2 krm Bakpulver
Några droppar kokos extrakt (köpt på Iherb)
Valfritt: 1 msk Kokosflingor
(jag använde inte kokosflingor i mina)
 
Fyllning:
1 msk Cream cheese, valfri fetthalt
Lite sötning, ca 0,25-0,5 tsk.
En nypa vaniljpulver upp till 0,5 krm, efter tycke
Några droppar upp till 0,5 tsk Limesaft
1 msk Yoghurt/ kvarg
 
Funkar också att ta 2 msk cream cheese tillsammans med ca 0,5 msk yoghurt.
 
Topping förslag:
Lite krossade hallon eller några hela bär/frukt
Kokosflingor, choklad eller kola dipp/sås/bitar, sylt, bärkräm osv...
Tänkt på att inte ha i för mycket så att det blir för mycket vätska om du använder frukt/bär eller kräm,sås.
 

  • Sätt ugnen på 200 C grader. Blanda botten och fyllningen i två olika skålar efter tycke och smak.
  • Du kan smörja formen och bröa den lite med kokosflingor om du vill. Tryck ut botten smeten i en liten form med kanter (det underlättar att blöta en sked eller fingrarna för att trycka ut den. Jag använde även min lilla aluminium "barform" som du kan se lite på bilden där uppe). Kom ihåg att inte trycka ut smeten för tunt den ska vara lite tjock.
  • Häll sedan cream cheese fyllningen i "skalet". Toppa/ringla sedan med lite valfria tillbehör, grädda den sedan i ugnen i ca 15 minuter. Låt den svalna något, speciellt ifall du vill försöka få ur den hel för risken är stor att botten fasnar kvar, du får du trycka dit botten som fasnat för hand efteråt så fick jag göra, det funkade lika bra det ;p.
 
 
Kram Johanna! :)

Mandel & päron overnight oats!

Godmorgon!
 
Denna vecka så har man faktiskt höstlov så ingen skola på hela veckan :). Jag kommer även åka bort i mitten av veckan till min kusin som kommer åka till Australien vid nyår och ska vara där ett bra tag (vet ej hur länge). Så jag försöker träffa henne så mycket som möjligt nu innan hon kommer att åka så det kommer inte bli så mycket uppdatering. Det kommer inte lagas så mycket rätter heller eftersom jag måste ta slut på vissa produkter innan jag åker för dem kan inte stå i kylen öppna hur länge som helst (mandelmjölk osv), då blir dem slajmiga >.<.
 
Men som frukost så har jag ätit en overnight oats med mandel och päron smak som jag gjort, blev riktigt gott. Den blev lagom söt tyckte jag och blev lagom krämig och tjock i konsistensen! (Y) Det är ett händigt alternativ till lata morgonar (inte för mig för jag kan inte sova så jätte bra ibland och annars så brukar jag vakna automatiskt nästan).
 
 
 
 
 

Mandel & päron Overnight oats!


1 portion
 
Ingredienser:

 0,75 dl Havregryn
ca. 38g Zucchini, finriven
113 g Kvarg/kesella (lite mer än 1 dl)
ca. 56g Päron i bitar, (0,5-1/3 beroende på storlek)
0,75 dl Mandelmjölk*
1,5 tsk Pysllium-, chia eller linfrön
ca. 0,75 msk Stevia/sötning
Valfritt/tips:Lite Flagad mandel eller hackad mandel.
 
* Du kan även använda vanlig mjölk men då rekomenderar jag att du tillsätter mandelarom också för annars så blir det ju ingen mandel smak direkt.
 
Blanda samman alla ingredienserna efter smak i en skål kvällen innan. Låt den sedan stå över natten i kylskåpet med lock eller plastfolie över sig. Toppa den sedan med valfria tillbehör morgonen därpå och njut! Jag toppade min med lite extra päron som blev över, lite kanel, mandel och lite sockerfri sirap^^.
 
 
 
Kram Johanna! :)

Povencalsk färspasta gratäng!

Har testat att laga en vegetarisk/vegansk pastagratäng från en av mina vegetariska favorit bloggare. Denna rätt gjorde jag på fullkorns penne istället för rigatoni som i receptet och det funkade lika bra. Både min mamma och pappa gillade rätten men jag tyckte inte om den speciellt mycket faktiskt. Eftersom jag har svårt att äta pasta så var det inte så lätt heller men jag tyckte att cayennepepparn tog över för mycket så för mig så gick faktiskt inte denna rätt hem hos mig jämfört med hans andra goda recept jag prövat.
 
En rätt som säkert passar dem flesta pasta älskare i smaken och som räcker till många, inte så komplicerad heller. Va inte rädd för att testa bara för att jag inte gillade. Det blev ju trots allt 2/3 som gillade den hemma hos oss! ;p
 
 
 
 
 

Povencalsk färsgratäng med tomat & zucchini!


ca. 5-6 portioner
 
Gratängen:
300 g Pasta, rigatoni (jag använde vanlig fullkorns penne istället)
2 msk Olivolja
2 Vitlöksklyftor
1 Purjolök
400 g Sojafärs, alt. quorn
1,5 tsk Timjan
1,5 tsk Oregano
1 msk Paprikapulver
0,5 tsk Cayennepeppar
1,5 tsk Salt
svartpeppar
2 dl Sojamjölk eller annan växtbaserad mjölk/grädde
 
Toppingen:
1 Zucchini
2 Tomater
1½ dl Mjölkfri ost alt. vanlig
1 tsk Oregano

 

  •  Koka först pastan till gratängen. Fräs purjolök och vitlök i olivoljan tills allt blir genomskinligt. Höj värmen lite och tillsätt sojafärsen. Steka det i någon minut och rör sedan ner kryddorna och sojamjölken. Låt koka in. Blanda färsblandningen med den kokta pastan. Häll ner i en gratängform.

 

  • Toppingen gör du genom att först skiva zucchinin och tomaterna.Varva grönsakerna över pastaröran och toppa med riven mjölkfri ost (eller vanlig) samt torkad oregano. Gratinera gratängen i 200 grader i 30 minuter.

Servera med en god sallad eller några favis grönsaker.

 
 
 
Kram Johanna! :)

Banan-pumpa gröt med kanel!

Hejhej!
 
Igår så blev det inte så mycket uppdatering för jag skulle till en kompis och fira hennes 18-årsdag och dem skulle ut på pubben på kvällen eftersom hon blir 18 idag. Så jag åt inget hemma på kvällen och på dan åt jag inget speciellt. Det blev lite senare än vanligt som man var uppe igår. Tack så mycket för det trevliga sällskapet och grattis älskade Hannah! <3
 
Har gjort en jätte smarrig god ungsbakad banan och pumpa gröt som är super enkel med få ingredienser. Och ja det är ännu ett pumpa recept som kommer här ;P. Jag älskar att baka/laga med pumpa, det är mycket godare än vad det låter faktiskt ^^.
Denna är ganska tjock men den är ändå härlig i konsistensen men len på samma gång, den är väldigt ljuvlig i smaken. Om man vill så kan man tillsätta mer vätska ifall man inte gillar tjock gröt.
 
 
 
 

Bakad Banan-pumpa gröt med kanel!


1 portion
 
Ingredienser:
Nästan 1 dl (30g) Havregryn
ca. 2 msk Pumpapuré, (30g)
50g Banan, mosad, (ungefär ½ dl)
0,5 tsk Kanel
2,5-3 msk Valfri mjölk *
Sötning ifall det önskas
 
*Tillsätt lite mer vätska ifall du inte vill ha så tjock gröt.
 
  • Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman alla ingredierna i en skål och häll det sedan i en ungsform. Grädda den mellan 12-20 minuter (har glömt hur länge jag gräddade min >.<").
Servera med eller utan valfria tillbehör. Jag åt min med lite vaniljsås och sockerfri sirap :)
 
 
 
Kram Johanna

Kokos mugcake med hallon frosting!

Godmorgon! :)
 
Har testat ännu ett otroligt gott mugcake recept från the Pancake & mugcake queen Sanna. Den har en underbar konsistens som ger mättnads känsla, härlig smak av kokos och hallon i frostingen. Den innehåller mycket proteiner i frostingen också! (Y) En utmärkt start på dagen med en lovely mättande kaka, som är så lätt att fixa till som mellanmål, frukost eller lunch! ;D
Ja vad kan man säga, den är bara otroligt god och tycker verkligen att du ska testa den! ;)
 
 
 
 
 
 

Kokos mugcake med hallon frosting!


1 portion
 
Muggkakan:
1,1 dl (40g) Havregryn
1 msk Kokosmjöl
1 tsk Bakpulver
3 msk Osötad äppelmos atl. vanlig eller mosad banan
1 msk Kvarg/ kesella
2,5 msk Kokosmjölk (jag använde light)
2 tsk Sötning
1 tsk Vaniljarom
1/3 Smör extrakt (köpt på Iherb, kan skippas)
1,5 msk Kokosflingor
 
Frostingen:
0,8 dl Kvarg/kesella
0,8 dl Keso
5 droppar Vanilla stevia drops eller sötning + vaniljarom
0,6 dl Hallon
 
  • Mixa alla ingredienserna med en mixer för muggkakan, smeten är ganska tjock. Häll den sedan i en smord mugg/skål och micra den på högsta effekt i ca 1,5-2,5 minuter. Kolla till den så att den inte svämmar över.
Till frostingen så häller du bara alla ingredienserna i en skål och mixar allt med stavmixern tills det blandats sammans. Bre sedan över frostingen på muggkakan och toppa med lite extra hallon och kanske lite kokos flakes.
 
 
Kram Johanna! :)

Pb Pumpkin Yogurt!

Har en massa naturell yoghurt hemma som behöver användas eftersom den har gått ut, så till mellanmålet så kombinerade jag en mumsig och mättande Pumpa och jordnöts yoghurt. Den är super enkel att göra, passar utmärkt till ett snabbt mellis eller som man kan ta med och så jag man ju giventvis äta den som frukost också med något annat gott! (Y)
 
Blev dock lite mörk bild men man ser ju ändå :/
 
 
 

Pumpa & jordnöts-yoghurt!


1 liten portion
 
Ingredienser:
 
1 dl Naturell yoghurt, valfri fetthalt
ca. 0,6 dl (66g) Pumpapuré
1,5-2,5 msk Pb2 naturell eller med choklad, alt. vanligt jordnötssmör
ca. 1 msk Sötning, mer eller mindre (kommer ej ihåg exakta måttet)
 
  • Blanda samman alla ingredienserna i en skål efter tyckte och smak. Jag lät min stå en stund i kylen och tjocka till sig lite men det går säkert lika bra att skippa det. Servera gärna med lite valfria bär och banan!
 
 
Kram Johanna! :)

Pumpa Zoats med blueberry icing!

Hejsan!
 
Igår hade jag fullt upp hela dagen och gjort massa olika saker bla gått på Julitas julmarknad direkt efter skolan, handlad mat och studerat så jag hade inte tid att uppdatera mig något igår. Jag hade ju kunnat lägga in den på kvällen men jag fick säga ifrån till mig själv för jag känner att jag alltid måste lägga in minst ett inlägg på recept om dagen, det har blivit liksom någe om tvång. That's not good!
 
Igår så gjorde jag en otroligt god Pumpa zoats med blueberry icing. Det är så himmelskt gott, älskar zoats!! Dem blir alltid så lena och kämiga, och på tal om konsistens är så så perfect! *drool*
Ni måste verkligen testa att äta Zoats någon gång om ni inte har gjort det!! (a)
 
 
 
 
 
 

Pumpa zoats med blueberry icing!


1 portion
 
Gröten:
1,25 dl (50g) Havregryn
4 msk Finriven Zucchini
4 msk Pumpapuré
1 msk Sötning
1 tsk Vaniljarom
0,5 tsk Smör extrakt (köpte på Iherb)
1,6 dl Mandelmjölk
2 Äggvitor / 4 msk flytande vita
Valfritt: 1-2 tsk Lin-, chia- eller psylliumfrön
 
Blueberry Icing:
4 msk Kvarg/kesella
4 msk Keso
ca. 1 dl Frysta blåbär
ca 0,5 msk Sötning, eller mer kommer ej ihåg
 
  • Blanda ner alla ingredienserna till gröten i en kastrull på medium värme, förutom äggvitorna i ca 4-5 minuter. Tillsätt sedan äggvitorna under konstant omrörning och låt det koka i ytterligare 2-3 minuter.
  • Blåbärs icingen gör du  genom att bara mixa alla ingredienserna med en stavmixer så att det blir en slät kräm.  Servera sedan gröten med icingen och toppa med lite extra bär om du vill och njut! ;D
    (recept från Sanna)
 
 
Kram Johanna! :)

Vegetarisk Pasta Carbonara med lowcarb nudlar!

Till middagen så lagade jag ett recept på vegansk Pasta cabonara eftersom jag bara skulle laga till mig själv medans dem andra åt korvgryta. Jag gjorde den i lite lowcarb style och bytte ut pastan mot fitness nudlar (eftersom jag har väldigt svårt att äta pasta, gryn, potatis osv.. eftersom det är kalori rika) och byte den rökta tofun mot Hälsans köks á la bacon. Till det åt jag lite broccoli också, det blev jätte gott och är otroligt enkel att göra. Ett jätte bra tips på en snabblagad god rätt! :D
 
 
 
 
 
 

Pasta Carbonara!


ca. 2-3 portioner
 
Ingredienser:

1 paket (250-300 g) Rökt tofu eller Hälsans köks á la bacon
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
4 msk Vetemjöl (jag tog ett fullkorns)
4 dl Växtbaserad mjölk (jag använde osötad sojamjölk)
1 tsk Flytande grönsaksbuljong
Salt & peppar
Valfritt: några droppar tabasco

Valfri pasta eller lowcarb nudlar

 

  • Skär ner tofun i små bitar om du vill använda tofu. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna. Fräs allt i lite mjölkfritt smör tills det får fin färg och svettas härligt. Tofun/"baconet" ska bli lätt knaprig, precis som bacon.
  • Strö över vetemjölet och blanda runt. Rör sedan ner den mjölken och blanda runt. Låt bubbla på tills allt har blivit en gosigt tjock och krämig pastasås. Smaksätt med flytande grönsaksbuljong, generöst med salt och peppar samt några droppar tabasco om man gillar hetta.
 
 
Kram Johanna! :)

Jul Cheesecake med syrliga lingon!

Hejsan hejsan!
 
Idag så blev det lite Christmas spirit över dagens frukost eftersom det inte är så jätte långt kvar faktiskt :o ^^.  Det blev en min frukost cheesecake gröt som jag kryddade med julkryddor och härliga syrliga lingon till. Om man inte har lingon hemma i frysen så funkar det lika utmärkt med rårörda lingon eller vanlig lingonsylt ;).  Åååh gott var det, jajamensan! Man kan verkligen inte misslyckas med detta grund recept det blir alltid så himla gott tycker jag! :O :D
 
Jag tycker självklart att ni ska testa denna, jag har några andra liknande versioner som jag har gjort som ni finner här ---> Choklad & halloncheesecake , Kiwicake , Choklad med bananacitrus creamcheese.
 
 
Om ni vill ha större portion så kan ni dubbla satsen, tiden kanske behöver ökas då (har inte testat själv) eller så kan du äta den till mellanmålet! :)
 
 
Cheesecaken blev inte så vacker när jag tog på lite koladipp men om man skulle försöka ta bort det skulle det ju bara bli värre :(.
 
 
 

Jul frukost cheesecake med lingon!


1 liten portion
 
Botten:
 0,5 dl (ca. 15g) Havregryn
0,25 dl Äggvita / 1 äggvita
½ tsk Bakpulver
1 msk Yoghurt
0,5 msk Mandelmjölk eller annan mjölk
0,25-0,5 msk Stevia/sötning 
Valfria julkryddor eller pepparkakskrydda,
jag använde: 1 krm Vaniljpulver, 1 krm Kardemumma & ca ½ tsk Kanel
 
Topping:
2 msk Cream cheese
1 msk Yoghurt
0,5-1 tsk Stevia/sötning,
(jag använde några droppar amoretto sweetdrops)
  ca. 0,5-1 msk Mandelmjölk, valfri mjölk eller apelsinjuice*

Lingon efter behag eller ca 1-2 msk rårörda lingon/ sylt.
 
* Jag hade velat prövat med pressad apelsinsaft men dem som vi har hemma ska vi ha till en kaka som jag ska baka till mor min (recept kommer läggas upp).
 
 
  •  Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman ingredienserna till botten efter smak. Häll det sedan i en liten ungsform (min är ca 12-14 cm i diameter).
  • Blanda sedan allt till toppingen förutom lingonen/sylten, häll i vätskan efter önskad tjocklek på smeten. Fördela toppingen så bra som möjligt över botten, strö sedan på önskad mängd fysta lingon eller sylt.
  • Grädda den i ca 10-15 minuter i ugnen (min var inne i 12 minuter). Servera eventuellt med eller utan valfria tillbehör!
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Jordnötscurry laxgryta!

Till middag så testade jag laga en laxgryta till lá familja plus några extra gäster, enkel och gott var det! (Y)
Tar inte någon lång tid att fixa, inga konstigheter eller krångel, passar hela familjen. Om man gillar lax, curry och jordnötssmör så är detta verkligen ett utmärkt val för dig! ;)
 
Jag åt denna rätt med grönsaker som ni kan se medans familjen och vännerna åt med pasta till också ^^.
 

 
 

Jordnötscurry laxgryta!


ca. 5-6 portioner
 
Ingredienser:
4 Laxfiléer
ca. 2 dl Svamp, skivad
1 Rödlök, hackad
1 burk Kronkockshjärtan
1 pkt soja- eller havregrädde
1 msk Jordnötssmör, mer om man önskar så
Salt, curry & chillipeppar
Olivolja
 
Valfri pasta eller annat tillbehör
 
  • Skär laxen i fyrkanter ock stek i lite olja tillsammans med kryddorna. När den fått färg så lägger du ner löken med svampen och stek dem tills det fått färg.
  • Blanda soja-/havregrädde tillsammans med jordnötssmör vid sidan om och häll över. Smaka av och se ifall det behövs ytterligare lite extra krydda. Låt det koka samman så det blir krämigt och den överflödiga vätskan försvinner. 
  • När allt är klart delar du kronärtskockshjärtan på mitten och rör ner i laxröran, servera  tillsammans med dina valfria tillbehör!
 
 
 
 Kram Johanna! :)

"Black" Coconut Overnight oats!

Godmorgon gråa regninga dag!
 
Igår kväll så förberede jag att göra en overnights oats som jag kombinera själv, typiskt nog så kom jag på en bra idée nu efteråt man skulle kunna gjort så jag får väl tipsa det till er istället :p.
Jag gjorde en kokos davos med syrliga svarta vinbär som toppades med blåblär som jag sedan värmde och sötade lite gran, gottigott! ^^
 
Idéen jag kom på nu är att man skulle kunnat tina svarta vinbären (får ej vara varma) och mosa dem sedan lägga ner dem i havremixen det skulle bli coolare tycker jag :p. Eftersom surheten på bären kan variera lite så vet man ju inte riktigt hur mycket man ska söta för att få den dära bra balansen när dem är hela. Då blir det ju mycket enklare och veta hur mycket sötning man ska tillsätta ;)
 
Jag har bara gjort en liten sats som vanligt så du kan antingen dubbla den om du vill ha mer! ^^
 
 
 
 
 

Black Coconut Overnight oats!


1 liten portion
 
Ingredienser:

0,75 dl Kokosmjölk (jag använde light)*
20g (ca. 0,6 dl) Havregryn
2-3 msk Kokosflingor
1 tsk Psyllium-, lin- eller chiafrön
75g (ca. 0,75dl) Kvarg alt. Yoghurt
1 krm Vaniljpulver (funkar med arom också men kanske mer)
ca. 0,25-0,5 dl Svarta vinbär, (frysta tog jag)
Sötning, efter smak
Valfri mängd blåbär
 
* Du kan även fördela kokosmjölken med valfri mjölksort om du vill.
 
  • Blanda samman alla ingredienserna förutom bären i en burk/skål efter smak. Du kan antingen lägga ner vinbären hela i "smeten"  eller så tinar du upp dem och mosar ner dem när dem har svalnat i davosen, söta sedan efter smak beroende på hur syrlig du vill ha den. Ställ sedan burken i kylen över natten så att den får gotta till sig lite.
Ta sedan uten morgonen efter och servera med kalla eller varma blåbär. Om du vill ha den lite sötare så kan du ringla sockerfri sirap, honung, sukrin gold eller något liknande ! ;)
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Butternut & carob bars!

Hejhej!
 
Idag till frukost så gjorde jag inget nytt utan gjorde ett av mina egna favis recept som jag har gjort. Min härliga lilla krispiga fruktigt chokladnöt paj (recept hittar du HÄR), den var lika himmelsk som jag kommer ihåg att den var! ;D
 
 
Som mellanmål så gjorde jag två hälsosamma pumpa och carob-bars som var väldigt god (inspiration från Maja), men dem blev super goda med toppingen det är ju bara ett måste om man gör dessa. Då blir "smakupplevelsen" ännu bättre och godare, nomnomnom! :o ^^
Dem är lätta att göra och tar inte lång tid att grädda i ugnen, a pieace of cake kan man säga! ;)
 
 
 
 
 

 Butternut & carob-bars!


2 Bars
 
Ingredienser:
ca. 80g Butternut Squash
1 äggvita
2 msk Profiber
2 msk Valfritt nötmjöl (jag använde mandel)
40g Keso
1-1,5 msk Carobpulver alt. Kakao
1 msk Kokosmjöl
1 msk Mandelmjölk eller valfri mjölk
1-2 msk Sötning, efter smak
1 krm Vaniljpulver
 
Topping:
Walden farms Caramel dip eller något annan koladipp/sås
ev. Hallon
 
 
  • Sätt ugnen på 175 grader. Skär squashen i små bitar för kortare koktid, koka dem sedan tills de blivit mjuka. Skölj av keson först i tillexempel en sil och låt den därefter rinna av.
  • Lägg bitarna tillsammans med äggvita och keso i en bunke och mixa tills det blivit slätt. Blanda ner det övriga ingredienserna efter smak och rör om noga. Smöra två små rektangulära "bar"-formar eller något liknande efter vad du har hemma.
  • Grädda dem sedan mellan 10-19 minuter beroende på hur du vill ha dem lite kalddiga eller mer fasta (tiden kan variera pga formval så du får titta till dem lite så att dem inte blir torra).
Toppa gärna med koladipp eller sås då blir dem mycket godare, rekomenderas verkligen! (a)
 
 
 
Kram Johanna! :)

Kålrotsstroganoff!

En köttfri stroganoff som jag fyllde med rotfrukter som behövdes användas, super enkel och härligt krämig. Den är så himla god speciellt såsen är jätte smarrig att äta med sallad och keso (glömde dock att lägg upp det på tallriken innan jag tog kort).Tallriken var sopren när man var klar, nomnom!
 
 
Jag använde inget recept och gjorde lite på frimanhand, men det är ändå hyfsat bra mått. Kan variera lite på hur mycket vätska man behöver beroende på hur stora rotfrukterna är ^^.
 
 
 
 
 
 

Kålrotsstroganoff!


ca. 4 portioner
 
Ingredienser:
1 Kålrot
2 Palsternackor
1 Morot
1 Lök (det blev scharlottenlök för mig)
ca. 1,5 dl Krossade tomater
ca. 4 msk Tomatpuré
4,5 dl Havregrädde (eller valfri sort)
1- 1,5 Timjan & basilika buljongtärning, alt grönsaksbuljong
Salt & lite peppar
 
 
  • Skär kålroten i stavar, hacka löken och morot, palsternacka i slantar. Koka dem sedan lite lätt i vatten först. Stek löken tills dem börjat svettas tillsätt sedan resten av ingredienserna efter smak och låt det puttra samman så att det blir krämig och go. Servera med valfria tillbehör.
 
 
 
Kram Johanna! :)

Overnights oats med pumpa & choklad!

Hejsan!
 
Har testat att göra min egna overnights oats med pumpa och choklad lager samt banan och hallon. Den blev krämig och så men jag blev inte riktigt nöjd med den ändå, speciellt chokladlagret det blir så annorlunda chokladsmak som inte jag gillar. Är det någon som vet hur man får en bra chokladsmak på overnight oast så berätta gärna!
 
För övrig så tyckte jag att den med pumpa smak smakade bra. Jag rekomenderar bara att göra med pumpasmak och inte med choklad lagret om inte ni vet hur man får bra chokladsmak eller så kanske du gillar denna chokladsmak som blir, vad vet jag smaken är ju olika! ;)
 
 
OBS! Dubblar satsen nedanför! Pinsamt nog så råkade jag radera min anteckning i min mobil på hur mycket jag använde av ingredienserna och jag gjorde heller inte denna overnights oats igår >.<. Jag kommer ihåg det mesta men jag är osäker hur mycket jag tog av pumpapurén och kvargen så ni får ta lite pöompö, men jag vet att det var 150g tillsammans iaf (a). 
 
 
 
 

Overnights oats med pumpa

 

och

 

chokladsmak samt frukt!


1 portion
 
Ingredienser:
1,25 dl (40 g) Havregryn
  75g (ca. 0,75dl) Kvarg/kesella
75g Pumpapure
2 dl Osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
1-2,5 msk stevia, beroende på hur söt du vill ha den
1 msk chia-,psyllium- eller linfrön
Valfritt: ca. 0,5-1,5 msk Kakao
 
Topping/fyllning:
Banan & varma hallon i önskad mängd
 
  • Blanda samman alla ingredienserna efter smak i en burk/skål men vänta med kakaon. Om du vill/vågar testa så delar du upp smeten på ungefär hälften beroende på hur mycket du vill ha av choklad eller pumpa oats, och tillsätter kakao i ena smeten.
  • Du kan antingen förvara smetarna i två olika bruka ifall du vill ha varma hallon eller banan som lager mellan dem två olika fyllningarna när du väl ska äta den. Eller så häller i smetarna i en burk/ skål med lock eller plastfolie över som du låter stå i kylen över natten. 
Servera den på morgonen med bananslantar (eller mosad banan om du hellre vill det) och varma hallon! :)
 
 
 
Kram Johanna! :)

Kladdig Mandel & hallonkaka!

Eftersom man har ett par mogna bananer hemma så passade jag på att testa ett recept som jag gjorde i min version. En fruktig hallon och mandel kaka med en touch av mazarin känsla. Man blev lite skeptiskt när man såg hur den var när man hade gräddat den som man skulle enligt receptet, men den smakade faktiskt riktigt gott och den blev lagom söt i min smak. Man (jag iaf) är ju inte riktigt van att en kaksmet ska vara lite kladdig speciellt och när det är fiberhusk i så blir ju det lite annorlunda konsistens men låt inte ögonen lura er för att den inte ser så aptitlig ut. Allt som smakar gott är inte alltid vackert! ;)
 
 
Detta recept är väldigt enkelt som blir en liten kaka, den går snabbt att göra och ska gräddas i ungefär 15 minuter. Passar lagom till 2-3 personer. Testa den om du är sugen på något annorlunda typ av kaka! ^^
 
 
 
 
 

Kladdig Mandel & hallonkaka!


2-3 bitar
 
Ingredienser:

60g Banan, helst mogen
0,5 dl Äggvita
3 msk Mandelmjölk (om inte så valfri mjölk)
1 msk Kokosmjöl
1,5 msk Pofiber
2 msk Mandelmjöl
1 tsk Fiberhusk
ca. 0,5 tsk Stevia, eller mer om inte banen är så söt
1 tsk Bakpulver
1,5 krm Vaniljpulver
1 krm Kanel

ca. 1-2 droppar Bittermandelarom
2 msk Hallon (20g)

 
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och eventuellt bröa en 12 cm springform med kokosflingor eller mandelmjöl.
  • Mosa bananen med en gaffel och blanda samman det med äggvitan i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna men vänta med hallonen, blanda. Vänd sedan ner hallonen så försiktigt som möjligt så dem håller sig skapligt hela i alla fall.
  • Grädda kakan i ca 15-18 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Servera med eller utan valfria tillbehör, en klick vaniljsås eller glass kanske!? ^^
 
Kram Johanna! :)

Varm and fruity vanilla-lemon Mousse!

Godmorgon lördag!
 
Har sätt ett recept på insagram som jag vill testa som jag hade tänkt att göra lite annorlunda men den ingrediensen var tydligen dålig så det blev ganska likt ändå. En naturligt söt ungsbakad fruktigt citronmousse med vanilj smak. Jag tycker nog det passar mer som mellanmål eller efterrätt (om man tycker det skulle passa) för det är inte så mycket att bara äta till frukost tyckter till och med jag.
Om det är mycket vätska i botten så behöver ni inte oroa er för så blev det för mig också, men det är gott att slupra upp imellanåt :p. 
 
 
 
 
 

Varm Citron & vaniljmousse!


1 portion
 
Ingredienser:
 1 Äggvita
1 dl Kvarg, yoghurt & mjölk
(de hade lite av allting i receptet men jag tog 0,5 dl Kvarg & resten yoghurt)
1 Mosad banan, helst mogen
½ tsk Vaniljpulver
1-2 msk Citronsaft
Valfritt: 2 msk Kokosflingor
 

  • Sätt ugnen på 225 C grader. Vispa äggvitan till ett fast skum, blanda sedan ner resten resten av ingredienserna. Häll sedan smeten i eventuellt en oljad ungsform (jag skippade det), grädda den sedan mellan 10-15 minuter.
Servera med eller utan valfria tillbehör!
 
Kram Johanna! :)
 
 
 

Tofu & kikärtsbiffar med grönska!

Nu på kvällen så lagade några riktigt smarriga veganska biffar som är fulla med smak med lite heta beroende på hur mycket krydda man tillsätter. Dem är enkla att göra och tar inte speciellt lång tid att steka. Man kan äta dem tillsammans med potatis, gryn, sallad eller som pålägg på mackan, den passar till det mesta! ^^
 
Jag åt mina biffar tillsammans med sallad och lite grönsaker, medan mina föräldrar åt med ungsrostad potatis halvor samt tzatzikisås. Dock var tanken att vi skulle ha gocamole till men avocadon var lite för mogen så den hade ruttnat så det var lite synd >.<, gott var det ifall! ;D Detta recept kommer att absolut att skrivas ner i min nya receptbok! ;)
 
 
 
 
 

Tofu-kikärtsbiffar!


ca. 4 portioner
 
Ingredienser:

3 dl (ca 1 pkt) Kikärter, sköljda
250 g Silkestofu
1 Lök
1 Vitlöksklyfta
0,5 tsk Salt
0,5 tsk Paprika
1 tsk Basilika
0,5 tsk Spiskummin
Sambal oelek, efter smak
Rivet skal från 1 citron
0,5 dl Ströbröd (jag använde fullkorn)
0,5 dl Mjöl (tog fullkorn)
 
  • Mixa kikärterna med en stavmixer. Tillsätt tofu, lök, vitlök, spiskummin, paprika, basilika, sambal oelek och salt, rör om med en sked. Ha sedan ner mjölet och ströbrödet. Forma smeten till ett par biffar och stek dem i olja tills det fått färg och blivit gyllene.
Servera med valfria tillbehör ex sallad, gryn/potatis eller använda det som pålägg /fyllning till en macka tillsammans med en god sås som tzatziki, gocamole eller någon mild sås.
 
 
Kram Johanna! :)

Bakad Skogsbärgröt!!

Hejsan!
 
Frukost inlägget blev lite sent idag men, här kommer ett gott recept på en riktigt saftig bakad havregrynsgröt fylld med skogens bär tillsammans med vaniljkräm.
 
 
 
 

Saftig bakad Skogsbärsgröt!


1 portion
 
Ingredienser:
ca. 1,2 dl Havregryn
0,25-0,5 tsk Vaniljarom
4 msk Osötad äppelmos eller skogsbärsylt
4 msk Osötad mandelmjölk eller valfri mjölk
ca. 0,6 dl Skogsbär (jag tog hallon, blåbär & björnbär)
En nypa salt
Sötning efter smak
 
 
  • Sätt ugnen på 200 C grader. Blanda samman alla ingrediernserna i en skål efter smak och häll det i en liten ungsform. Grädda den i ugnen mellan ca 20-35 minuter beroende på hur du vill ha den ^^.
Servera med en god vaniljkräm ex en gjord på kvarg/kesella, vaniljarom/pulver, sötning och ev keso för mer protein och för att det är så gott (ME love keso)! ;P
 
 
 
Kram Johanna! :)

Chili & böngryta med quornfärs!

Till middag så fick det bli ett recept på en chili och böngryta som jag tillsatte lite quornfärs i för att göra den matigare (mest för pappas skull). En god men enkel gryta där man kan variera med "hetan" på kryddningen om det så önskas :).
 
Om du tillsätter quornfärs så blir det mer portioner men utan så blir det ca 4, det är därför det står 4-6 portioner nedanför.
 
 
 
 

Chili & böngryta med quorn!


4-6 portioner
 
Ingredienser:

1-2 msk Olja
1 Liten gul lök, hackad
1 Vitlöksklyfta, riven
0,5-1 tsk hela spiskummin (jag använde malen)
1 msk Oregano
3-4 Lagerblad
1 Gul/röd paprika, skuren i bitar
1 burk Krossade tomater med chilismak
eller
1 burk Krossad tomat och en färsk halv röd chili, finhackad
1 burk Vita bönor i tomatsås (eller kikärtor)
1 burk Kidneybönor, sköljd och avrunnen
1 Liten burk majs, avrunnen
salt
 
Jag tillsatte chilipulver & quornfärs, hade nog också velat tillsätta mer vitlök också för mer hetta ^^.

  • Hetta upp olja och lägg i lök, vitlök spiskummin, oregano, lagerblad och lite salt. Stek tills löken är mjuk, ca 4-6 min. Tillsätt gul/röd paprika, krossade tomater och låt puttra ca 5 min. Tillsätt därefter kidneybönor, vita bönor/kikärtor och puttra i ca 5 minuter. Lägg i majsen sist och koka ca 5 min. Smaka av med salt och glöm ej att ta ut lagerbladen från grytan innan serveringen.
Servera med ris, pasta, bulgur osv med en god sallad till! :)
(kopierat från sidan)
 
 

Kram Johanna! :)

"OIAJ" with Carrot cake flavour!

Heeej! :)
 
I morse så åt jag en gudomligt god frukost som var så len, krämig, smakrik och väääldigt mättande, *trumvirvel*!
En Carrot cake "OIAJ" (overnight oats in a jar), som man antingen kan förbereda kvällen innan och låta den stå över natten i kylskåpet och äta den direkt ur burken/skålen på morgonen eller så äter du den direkt när du har tillagat den. Jag åt min ljummen men förberede kvällen innan med saker som man göra innan ex vaniljkrämen, riva grönsakerna och lägga i torrvarorna i kastrullen. 
 
Jag rekomenderar denna verkligen, super smaskig med en morotskaka smak som är så goood (a). Den är också väldigt mättande (tycker jag), proteinrik och nyttig (ofc). Jag blev proppmätt på halva portionen, skulle egentligen inte orkat äta hela halva portionen men den var så himmla god så man kunde ju inte sluta äta ! :o ^^
 
Recept från the lovely Sanna, har fått massa idéer och tankar som jag vill testa på olika overnight oats men jag har en del jag vill testa också så det kommer bli lite blandat :p.
 
 
 
 
 
 
 

"OIAJ" with Carrot cake flavour!


1 portion
 

Gröten:
1 dl (40g) Havregryn
50g Finriven gul (eller grön) zucchini
50g Finriven morot
50g morotspuré
2 dl Osötad mandelmjölk, eller valfri mjölk/vätska
2 Äggvitor
0,5 tsk Vaniljarom
1 msk Stevia strö
1 tsk Kanel 
1/4 tsk Kardemumma

Vaniljkrämen:
75 g Kvarg/lättkesella
75 g Minikeso eller valfri
1 msk Philadelphia, valfri fetthalt
1-2 tsk Stevia strö
1/2 tsk Vaniljarom
 
  •  Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull till gröten förutom äggvitorna. Koka på medelhög värme i ca 3 -4 minuter. Ha i äggvitorna och rör om hela tiden så att det inte blir äggklumpar. Koka några minuter ytterligare.
  • Mixa samman alla ingredienserna till vaniljkrämen med en stavmixer.
  • Du kan antingen äta gröten i en skål eller varva gröten med vaniljkrämen. Servera den på en gång eller förvara i kylen under natten och ät den kall till frukost dagen efter.
 
 
 
Kram Johanna! :)

Mango & kokoskaka med hallon!

För ett tag sedan så testade jag att laga denna söta lilla kaka som Maja har gjort (som är super duktigt). Jag gjorde dock lite annorlunda. Genom att utesluta oljan, bytte ett helt ägg mot ½ dl äggvita, använde mindre sötning och kokosflakes.
Jag frös också in min i frysen direkt efter den svalnat så jag vet inte hur den var nybakt men om man gör¨den som jag gjorde så ska man inte frysa in den för då blir den inte så jätte bra konsistens mässigt. Den blir väldigt mjuk och inte så "kakig" men jag tror den funkar att äta färsk utan oljan ^^.
 
Den är väldigt god men lite för söt i min smak, och jag gillar inte heller när det är för mycket kokosflingor i (är lite känslig med det för jag är inte jätte jätte förtjust i kokos är lite mitt i mellan med det) men det är ju trots allt en kokoskaka bland annat ;P.
 
 
 
 
 

Mango & kokoskaka med hallon!


2-4 bitar, beroende på storlek
 
Ingredienser:

50g (ca ½ dl) Kokosmjölk
1 msk Olja
1 Ägg
50g Mango
40g Hallon (tina om de är frysta)
½ dl Mandelmjöl
1 msk Kokosmjöl
2 msk Kokosflingor
1,5 msk Pofiber
2 msk Sötning
1 krm Vaniljpulver
2 droppar Bittermandelarom
1 tsk Bakpulver

  • Sätt ugnen på 175 C grader. Mixa först kokosmjölken, mangon och ägget.Ha sedan ner resten av ingredienser, förutom hallonen, som du vänder ner sist så att dem hålls hela. Häll smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda den mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera den med en klick vaniljglass eller något syrligt, eftersom kakan är ganska söt (tycker jag) ^^.
 
 
 
Kram Johanna! :)

Pumpa mugcake med hallonfrosting & banan!

Hejhej!
 
I morse så exprementerade jag lite gran. Det blev en muggkaka med pumpa med hallonfrosting som jag toppade med bananslantar, yummy yum! ;d  Jag hade inte valt en så bra skål att "baka" muggkakan i så min blev inte jätte bra tillagad eftersom jag gjorde en sån liten sats, så det var lite synd så nästa gång tänker jag ta en mugg istället >.< . Så ni vet så är min frosting lite rinnigare för jag tog på den direkt efter jag tog ut kakan så den blev ju varm och lite lösare men det gör inget för mig för den smak gott ändå ;)
 
Ett tips för att det ska gå fortare på morgonen att göra den är att du blandar ihop alla de torra ingredienserna till muggkakan och gör frostingen på kvällen innan så är den klar på morgonen ;).
 
Ni kommer säkert att märka att jag kommer att göra mycket recept med pumpa, för jag tycker det är så gott men jag ska försöka variera lite så jag inte bli för tjatig, eller så ger jag förslag på annan ersätting ;).
 
 

Obs! Jag gjorde en liten portionen men jag dubblar receptet nedan!
 

 
 

Pumpa mugcake med

 

hallonfrosting & banan!


1 portion
 
Muggkakan:
 
1,25 dl (40g) Havregryn, malt till ett mjöl
1 msk Kokosmjöl
1 tsk Bakpulver
1 msk Stevia eller annan sötning
1/2 dl (50g) pumpapuré
2 äggvitor
2,5 msk osötad mandelmjölk (eller vanlig)
ca 1 tsk Vaniljarom

Valfritt: 1 tsk kanel
1/3  tsk smör extrakt (finns att köpa på Iherb)
 

Hallonfrosting:

0,75 dl Kvarg/kesella
2 msk Philadelphia ost eller ca 0,5 dl keso
ca. 5 droppar sweetdrops vanilla crea, mer om du vill ha sötare
eller
ca, 1-2 tsk Sötning med eller utan ½ tsk vaniljarom
ca. 0,25 dl Hallon, (jag använde fryst)
Vet inte riktigt hur mycket hallon jag använde efter det inte har hela hallon jag tog.
 
Banan, helst mogen
 
 
  • Mixa samman alla ingredienserna i en skål till muggkakan. Häll smeten i en smord mugg/skål, ställ den sedan i micron och kör den på högsta effekt i ca 1-2 minuter, ha koll så att den inte svämmar över.
  • För hallonfrostingen blandar du samman allt i en skål efter smak (om du använder frysta hallon så bör du tina upp dem i micron först ifall du inte mixar allt, jag micra mina) eller mixar ifall du använder keso till en slät kräm.
  • Vänd upp kakan på ett fat, du låter antingen den svalna lite innan du brer på frostingen eller direkt när du tagit ut den (smaksak). Täck sedan hallonfrostigen med massa bananslantar (det blev lite några för mig för bananen räckte inte riktigt till, för jag ska använda resten till en annan sak ^^) .
Sedan är det bara att äta och njuta! :)
 
 
 
Kram Johanna! :)

Snabb & lätt Chokladkaka till frulle!

Hellu hellu! ;p
 
Imorse så blev den en super enkel snabb lagad typ av äggchoklad-kaka. Smaksättningen kan du variera hur du vill, ja kommer ge några förslag som passar men ni kan självklart ta andra saker som jag inte skrev ;).
 
Min kaka är lite blekare för jag tog bara en msk och det räckte inte riktigt till, testade även att göra med endast äggvita men det blir inte riktigt lika bra tror jag jämfört med ett helt ägg. Det blev inte lika mycket chokladsmak så den blev ju inte jätte god när den var klar men jag piffade upp den med lite mer tillbehör så gick det bra att äta.
 
Jag tror även att man kan köra smeten i micron också det bör nog funka om man kör högsta effekt någon minut tills den stelnat, i fall man inte orkar köra den i ugnen.
 
 
 
 
 
 

Quick fix Chokladkaka!


1 portion
 
Ingredienser:
1 Ägg
(funkar också med ½ dl Äggvita men rekomenderar ett helt)
1 msk Kokosmjöl
2 msk Kakao
0,75 dl Valfri mjölk (jag tog mandelmjölk)
1 msk Stevia, eller mer (kommer inte ihåg hur mkt jag tog)
En nypa salt
½-1 krm Vaniljpulver
 
Valfritt: Ca 1-1,5 msk Kokosflingor,hackade nötter/flagad mandel eller hackad torkad frukt.
Mandelarom, kokosarom, smörarom, kanske russin ifall någon gillar det inte för att jag vet om det är så gott eller så men :p, osv...
Hoppas det ger dig lite inspiration eller så kanske du fann något som du tyckte lät bra! ;)
 
 
  • Sätt ugnen på 200 C grader. Vispa samman stevia och ägget till det blir fluffigt och fast. Blanda de övriga ingredienserna i en annan skål, vänd sedan ner dem i äggfluffet och blanda. Häll smeten i en ungssäker form och grädda den i ungefär 10-17 minuter (tiden varierar lite beroende på val och ung).
Servera med lite färska bär eller frysta (godast med färska såklart men det är ju inte så billigt att köpa nu) och kanske vaniljkvarg + keso ifall du gillar keso eller en god bärröra :).
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Low carb wrap med fajita & salsa fyllning!

Till middag så fick det bli något enkelt som jag kunde laga till mig själv när dem andra skulle äta pasta och köttbullar. Då gjorde jag en low carb tortilla med salsa färs med fajita krydda samt lite grönt, yummy! :)
Haha, av någon anledning så tog jag min lilla stekpanna och stekte tortilla brödet i så den blev lite tjock xD, men det funkade att äta ändå ;p.
 
Du kan antingen göra ett eget tortillabröd eller använda köpt, du kan också gratinera den i ugnen med ost på ^^.
 
 
 

Fajita & salsafärs!

 
Ingredienser jag använde:
Quorn- eller soyafärs
Majs
Valfri salsa
Lök
Fajita kryddmix eller tacokrydda
Alpro soyas tjocka yoghurt på burk
Zucchini
Sallad
 
Kan även tillsätta ost i eller om du tänker gratinera den i ugnen så kan du strö över de istället.
 Bönor, paprika, böngroddar osv... det är bara att du som bestämmer, så välj det du gillar allra mest för grönsaker ;).
 
Alla ingredienserna väljer du efter hur mycket du vill ha beroende på hur hungrig du är, eftersom jag inte använde någe mått och bara slängde i lite eftersom (plus att jag inte äter normalt).
 
  • Stek Löken och fajita-/tacokrydda samt färsen i stekpannan med lite fett en stund och eventuellt andra grönsaker ifall du vill tilsätta det.
  • Ha sedan ner salsa, yoghurt (ju mer salsa än yoghurt så blir det mer såsigare men om du tar ungefär samma mängd av båda så blir den krämig, så det är en smaksak på hur du vill ha den) och majsen ev bönor. Låt det stå och puttra en stund.
Fyll sedan fajitafärsen i tortilla brödet (köpt eller hemmagjord) tillsammans med valfria grönsaker och kanske ost om det så önskas! ^^
 
 
 
Tortillabrödet jag gjorde hittar ni HÄR ,skippade dock spenaten och använde andra kryddor!
 
 
 
Kram Johanna! :)

Banan and coconut overnight oats!

Hejsan! :)
 
I morse så blev det faktiskt en kall frukost för mig som start på denna måndag, brukar inte så ofta äta kallt längre på morgonen faktiskt. Jag har även hört att man håller sig mättare längre på varm mat än på kall så det är också en tanke bakom det men det är också härligare att äta något varmt och gott direkt när man vaknat, speciellt om man är lite frusen ^^.
 
Igår kväll så förberede jag en Banan och kokos davos som jag åt på morgonen, riktigt gott faktiskt. Ett enkelt och bra tips om man inte orkar hålla på och dona och fixa med frukosten på morgonen istället för att bara äta en skål med lite flingor eller några mackor ;P.
 
Fick inspiration från Sanna med några förändringar i hennes recept. Jag gjorde också bara hälften av satsen men jag dubblar receptet nedan eftersom jag inte äter normala portioner (syns inte alltid på bilder för ibland lägger jag upp mer bara för bildens skull) (a).
 
 
 
 
 
 
 
 

Banan & kokos davos!


1 portion
 
Ingredienser:
1,2 dl (40g) Havregryn
1/4 Mosad banan
0,5 msk Psyllium- , lin eller chiafrön
0,5 dl Lätt kokosmjölk
1,5 dl (150g) Kvarg/kesella
1 dl Valfri mjölk eller mer kokosmjölk (jag använde osötad mandelmjölk)
Önskad mängd Stevia sweetdrops vanilla cream
eller
Lite sötning & vaniljarom, efter önskad sötma & smak
Valfritt: 2-4 msk Kokosflingor
 
  • Blanda alla ingredienserna på kvällen innan i en skål efter tycke och smak. Häll sedan "smeten" i en burk med lock eller skål (vad du nu har och vill använda), låt den stå i kylen över natten täck med plastfolie ifall du använder skål och servera den direkt på morgonen i skålen tillsammans med lite bär och kanske resten av bananen ^^.
Jag toppade min med lite bär och walden farms sockerfria sirap, mumma! ;D
 
 
 
Kram Johanna! :)

Curry quornstrimlor med rotfrukter!

I dag så lagade jag en lättlagad vegansk curry gryta med quorn och rotfrukter.
Den blev jätte god med lite hetta i och en touch av kokos smak tillsammans med dessa härliga rotfrukter ;).
Man får passa på att använda rotfrukterna nu när det är den tiden och även när dem är så billiga. Rotfrukter är så allsidiga och passar till det mesta det är så bra för dem är goda och billiga att köpa! (Y)
 
Jag utgick från ett annat recept men gjorde om det lite gran, så jag har inga mått direkt men ni kan få på ett ungefär ^^.
 
 
 
 
 

Curry quorn gryta med rotfrukter!


4 portioner
 
Ingredienser:
ca. 550g Rotfrukter, färska eller frysta
1 tsk Curry, jag tog nog mer
ca. 2/3 av ett paket quornstrimlor (kan bytas mot annat)
1,5 dl Havregrädde 7%
1,5 dl Kokosmjölk light
0,5 Grönsaksbuljongtärning,
(jag använde fond men vet ej hur mkt)
 1 msk Tomatpuré
1 Lök
½-1 Gul paprika
Salt, Gurkmeja & Cayennepeppar
 

  • Börja med att tina rotfrukterna eller att koka rotfrukterna till dem nästan är klara men inte riktigt, ifall du använder färsk. Hacka löken i bitar och stek det i olivolja och om du vill så lägger du i qournstrimlorna. Tillsätt kryddorna och tomatpurén när när löken blivit glansig.
  • Tillsätt sedan grädden, buljong och kokosmjölk. Låt koka 10 minuter och tillsätt sedan rotfrukterna. Låt allt koka upp och koka i 5 minuter. Servera med ex bulgur/ris, en klick créme fraiche (eller något liknande) och sallad eller what ever you like! :)
 
 
Exakt hur mycket av allt jag använde är svårt att säga så det är lite blandat med hur jag gjorde och hur det är från bas receptet som jag utgick ifrån (a).
 
 
 
Kram Johanna! :)

Ovenbaked Caramel-banana oatmeal!

Gooodmoorrrgooon söndag! ;p
 
Startade denna dag med en himmelsk underbar vegan vänlig (beroende på val av mjölk) ungsbakad Banankola gröt med syrliga hallon i. Denna kombination var otroligt smaskig, så saftigt och så gott när man möter det söta och det syrliga tillsammans, LOVELY!
Är super glad att jag kom på denna kombination imorse för först så hade jag tänkt att bara göra en banan och hallon gröt men sen så fick jag för mig att tillsätta waldens kola dipp och det blev toppen!!
Fast det är lite konstigt att man inte har tänkt på denna kombination förut men ändå inte för då hade jag inte waldens kola dipp och det skulle aldrig falla mig in att använda vanlig kola eller köpt kolasås för det är för onyttigt och jag skulle inte kunna klara av att äta det...(a)
 
Måste prövas är riktigt smarrig,  jag kommer definitivt att göra den fler gånger fram över! ;D
 
 
 
 
 
 

Ungsbakad Banankola gröt!


1 portion
 
Ingredienser:
1 dl Havregryn
0,75 dl Valfri mjöllk (jag använde osötad mandelmjöl)
4 msk Mosad banan, (50g, helst mogen)
ca. 4-5 Stora hallon
ca. 0,5-1 msk Waldens farm Caramel dip, mer eller mindre
(om du inte har walden så kan du använda något liknande ex
köpt kolasås inte för att det direkt blir nyttigt med köpt men... )
 
Valfritt: Sötning
(jag använde ej denna efter kola dippen är så söt och bananen var väldigt mogen)
 
 
  • Sätt ugnen mellan 175-200 C grader, det är vilket som. Blanda samman alla ingredienserna efter smak men vänta med att tillsätt hallonen och ev kola dippen.
  • Du kan antingen hälla i ca hälften av smeten i en ungsform och ringla över lite kola. Annars häller du i all smet och klickar ut lite kola på gröten och använder en gaffel som du drar runt med och "trycker" ner kolan med. Tryck sedan ner några hallon i gröten, toppa eventuellt med några bananslantar.
  • Grädda den i ugnen i ca 20 minuter.
 
Ett tips om du vill ha krispigare yta så kan du sätta på grilleffekten på ugnen dem sista fem minuterna! ;)
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Krämig grönsaksnudlar!

Nu på kvällkvisten så slängde jag ihop lite gran av det vi hade hemma som tillslut blev en väldigt god vegansk krämig, snabb lagad och enkelt lowcarb mål. Man kan välja kryddor och sådant efter vad man själv är sugen på och samma sak gäller grönsaker. Tillsätta vegetarisk "kött" produkt eller bönor om man vill ha den mer matigare men då kanske man behöver mer kräm ifall man tänker använda både och.
 
Du behöver eller inte använda nudlar du kan byta ut det mot pasta ifall så önskas :).
Ni får ett recpet på ungefär hur jag gjorde, så ni får tumma lite med ingredienserna ;p.
 
 
 
 

Krämiga gönsaksnudlar!


2 portioner
 
Ingredienser:
1 pkt Konjaksnudlar (eller annan sort eller pasta)
ca 200g Blomkål
ca 1 dl Soya yoghurt (den på burk), funkar också med créme fraiche
ca. ½ dl Valfri ost, mer om så önskas
 
De grönsaker & krydda jag använde var:
Paprika
Vitlök
Vattenkastanjer
Tomat (rekomenderas ej, blir vattningt då)
Zucchini
Paparika pulver
Salt & Peppar
 
  • Börja med att hacka blomkålen i bitar och koka dem tills dem börjat mjukna. Mosa dem sedan lite slarvigt med en stomp. Om du använder konjaks nudlar så måste du skölja av dem och låta dem rinna av annars så kokar du nudlarna/pastan som vanligt tills dem är kokta.
  • Hacka/skiva eventuellt dina valfria grönsaker. Blanda ner blomkålen, yoghurten samt osten i en kastrull och låt det bli tills en krämig sås innan du har ner de övriga ingredieserna efter önskan och smak. Ju mer ingredienser du tillsätter desto mindre krämigt blir det ifall du inte tillsätter mer ost och yoghurt för att jämna ut det.
  • Vänd sedan ner den kokta pastan eller nudlarna i katrullen och låt det puttra tills dem blivit varma.
 
 
Kram Johanna! :)

Coconut-raspberry mugcake with mango sauce!

Hej!
 
Det fick bli ännu en mugcake till frukost idag efter jag hade ganska mycket kvar av den jätte mogna mangon som jag verkligen behövde använda. Jag gjorde då en kokos mugcake med hallon toppat med mangosås, den blev god men det var något som saknades för att jag skulle gilla den skarpt jag vet inte riktigt vad men den blev inte riktigt som jag hade hoppats på att den skulle bli... :/
 
Jag hoppas att du kommer gilla den iaf, som vanligt så gör jag inga vanliga portioner så du får gärna dubbla satsen ifall du vill ha mer eller äta en lite mindre med något annat till vid frukosten eller tills melliset kanske?
 
 
 
 
 
 

Kokos mugcake med hallon

 

toppat med mangosås!


1 liten portion
 
Muggkakan:
0,6 dl (20g) Havregryn, mixat till havremjöl
0,5 msk Kokosmjöl
0,5 tsk Bakpulver
0,5 msk Stevia
1 msk Kokosflingor
1 Äggvitor
1 msk osötat äppelmos
1,5 msk Kokosmjölk  (eller mandelmjölk, mjölk)
ca. 5 Hallon, berorende på storlek
Valfritt: 1 tsk Vaniljarom
 
Mangosås:
ca. 62g (ca.1,25 dl) Färsk Mango (fryst funkar med)
1 msk Philadelphia eller kvarg
Vaniljarom

  • Blanda samman alla ingredienserna förutom hallonen i en skål, häll sedan smeten i en smord mugg. Tryck sedan ner några hallon i smeten och micra kakan på högsta effekt i ca 1-1,5 minut.
  • För mangosåsen så mixar du bara samman alla ingredienserna till en slät sås. Vänd upp kakan på ett fat och häll över såsen på muggkakan toppa eventuellt med lite bär/frukt eller kokos flingor för dem som älskar kokos ;).
Now it's ready to eat! :D
 
 
 
Kram Johanna! :)

Raspberry mugcake filled with pumpkin cream!

Godmorgon!
 
Testade en av mina ideér på min egna "mugcake lista" som jag skapat. Denna morgonen blev det en hallon mugcake med pumpa fyllning som täcktes med vaniljkräm, den blev mumsig och god. Jag vet inte ifall jag ska posta receptet efter som jag har en liknande som jag hade tänkt att testa också och se ifall vilken jag tyckte blev bäst. Vad tycker du?
 
Så jag undrar en sak till er kära läsare ifall ni tycker jag lägger upp onödiga recept på liknande grejer jag har gjort just den dagen, är det jobbigt?  I somna fall så berätta gärna, jag vill hemskt gärna ha respons om detta. För annars så vet jag inte hur jag kan göra min blogg bättre.
Jag funderar även att göra om bloggen lite och försöka sortera alla recept lite bättre på något vis, dock så är jag inte så insatt på alla funktioner man kan göra på bloggen så det kommer nog ta några dagar att fixa det eftersom jag inte orkar sitta vid datan speciellt länge (a).
 
 

Raspberry mugcake with pumpkin filling!

 
 
 
 
 
 
Kram Johanna!
 

Nyttiga Citronmuffins!

Som sagt så hade jag fått en önskan på ett recept på ett par nyttiga Citronmuffins av en blogg besökare på mitt "önske inlägg". Dock så var det inget specifikt som angavs så jag visste inte riktigt vad för typ av citronmuffins den var ute efter men tillslut efter att ha kollat runt lite på muffins recept så kom jag fram till att skapa dessa godingar.
 
Testade att laga dem idag efter skolan och blev väldigt glad över att dem blev så här goda på första försöket! :D
Dem blir mer matigare med havre mjöl än vanlig muffins och passar utmärkt till fukosten eller mellanmålet men du kan testa att byta ut mjölet mot ex sojamjöl eller något fullkorns mjöl så kanske dem blir mer "fika" anpassade.  För att vara på den säkra sidan så gjorde jag bara hälften av muffinssatsen så man inte skulle behöva trycka i sig några äckliga >.<. Passade även på att testa mina ros-silikonformar som jag inskaffade för ett tag sedan men inte riktigt har haft tillfälle att testa dem ^^.
 
Jag hoppas att dem blev något du var ute efter och att dem kan glädja dig och alla andra! :)
 
 
 
 
 

Mina egna nyttiga Citromuffins!


ca. 6-8 Muffins
 
ingredienser:
0,5 dl Äggvita eller 2 äggvitor
1 dl (40g) Mandelmjöl
1 dl (30g) Havregryn, mixat till havremjöl (för matigare muffins)
eller 1 dl Soja- , fullkorns mjöl (för förmodligen "lättare" muffins)
1 tsk Bakpulver
0,5 dl Kvarg/kesella
0,5 dl Mosad banan, mogen
2 tsk Rivet citronskal
ca. 3,5-4 tsk Citronsaft, ny pressad
2 kapsyler Vaniljarom
ca. ½ tsk Stevia
ca. 0,5 tsk Kanel
 

  • Sätt ugnen på 175 C grader. Börja med att mixa havregrynen med en stavmixer till mjöl och mosa bananen med gaffel lite i taget så att du inte mosar för mycket banan än mer av det du ska ha.
  • Vispa sedan äggvitorna tills dem blivit till vitt fast skum, vänd sedan ner varsamt resten av ingredienserna och blanda. Smaka av och se ifall det behövs mer sötning eller liknande (om du så önskar/vill).
  • Fördela sedan smeten i 6-8 muffinsformar (helst silikon), grädda dem i ugnen i ca 17-23 minuter, prova med sticka ifall su är osäker om den kommer ut ren, lite kladd skadar ej.
 
Ät dem som dem är eller servera dem tillsammans med en god bär, vanilj eller choklad kräm/frosting! ;)
 
 
Kram Johanna! :)

Mjuk saftig Mango & hallonkaka!

 Hejsan hejsan! :)
 
Har haft lite tidsbrist till bloggandet när jag har tänkt att egentligen att uppdatera så det får bli lite senare när jag kan, för efterskolan så skapade jag ett recept som en av mina besökare hade önskat i "önske inlägget"(recept kommer i nästa inlägg). Till frukost så gjorde jag en saftig Mango-frukostkaka som var jätte mjuk och god! :)
Hade velat tillsätta hallon i min men har en mango som behöver ätas upp och om jag skulle tillsätta hallon så skulle jag vara tvungen att ta bort mango annars så skulle det bli för "mycket" kalorier för mig :/ -_-".
Så jag tillsätter det nu i receptet i efterhand för det var egentligen min tanke i början...
 
 Du behöver självklart inte äta denna till frukost du kan även dela den med någon till fikat eller ta allt själv! ;)
 
 
 
 

Mjuk & saftig Mangokaka!


1 portion
 
Ingredienser :
 1 msk Havregryn
1 msk Kokosmjöl
0,5 tsk Bakpulver
1 msk Mandelmjöl
0,5 dl Äggvita eller 1 ägg
2 msk Yoghurt
ca. 1-2 tsk Stevia/sötning
0,5-1 tsk Carbo pulver (funkar med kakao ifall du inte har carbo + mer sötning)
1 msk Valfri mjölk eller vatten
70g ca (1,5 dl) Färsk mango eller fryst
ca 0,5-1 dl Hallon
Valfritt: 1-2 msk Linfrön eller psyllium frön
 
 
  • Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda samman alla ingredienserna efter smak förutom carbo pulvret i en skål, dela sedan upp smeten och tillsätt carbo pulvret (kanske behöver mer kakao plus sötning ifall du använder det), rör samman och smaka av.
  • Häll sedan den ljusa smeten i en smord ungsform (jag använde en 12 cm i diameter springform).
  • Skiva eventuellt mangon i klyftor i fall du använder färsk, lägg hälften av mango bitarna på smeten. Tina hälften av hallonen i micron och mosa dem sedan häller du dem jämt fördelat över kakan, täck frukten med carbosmeten. Lägg på resten av mangon och hallonen, grädda kakan i ca 15-20 minuter.
Servera med eller utan tillbehör exempel någon god vaniljröra eller yoghurt och lite extra bär om du så önskar! ;)
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Raspberry cheesecake mugcake!

Hejhej! :)
 
Har haft fullt upp hela dagen idag för imorse så hann jag tyvärr inte lägga upp receptet på dagens frukost så det fick bli nu istället. En sak på grund av att jag inte har haft tid är för att jag förs första gången gjorde palt hemma hos mormor som vi åt till lunch (dock åt jag flatpalt de som är utan fläsk och vi gör våran palt med vetemjöl istället för kornmjöl), så det var riktigt mumsigt och mysigt som alltid ;D. Det är en speciellt grej i vår familj/släkt som man alltid äter hos mormor som hon och morfar lagar tillsammans, det har liksom blivit en mysig liten mormor och morfar grej som man alltid äter där och frågar alltid när man skulle kunna på palt, haha :p.
Tog även hem några palter (så klart), som kommer äta om någon dag ;).
 
Aja imorse så blev det ännu ett recept från Sanna på en super yummy hallon cheesecake muggkaka (jag gjorde dock hälften av satsen) med en fräsch vaniljfrosting och en smarrig och krämig hallon creamcheeese fyllning :D. Hon är verkligen super duktigt på att göra mugcakes man blir liksom mätt på dem och det känns mer som man har ätit jämfört med vissa mugcakes recept.
 
Kommer komma fler recept på mugcakes för jag har hamnat lite i en mugcakes fas, plus att jag har en hel del som jag inte ännu har provat som har stått på min att "laga" lista, kommer även att hitta på några egna versioner med när man fått lite insperation ;).
 
 
 
 
 
 
En redigerad mobil bild från instagram på dagens lunch (mammas tallrik).
 
Sorry för dem lite halv taskiga bilderna, ljuset blev väldigt mysko på bilderna när jag tog kort :s.
 

Raspberry cheesecake mugcake!


1 portion
 
Muggkakan:
1,25 dl (50g) Havregryn
  ½ (50g) Banan
2 Äggvitor
0,5 msk Kokosmjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk Stevia
2 msk Valfri mjölk

Fyllning:

2 msk Philadelphia, valfri fetthalt
5 Hallon
0,5 tsk Vaniljarom
1 tsk Stevia

Frosting:
75 g Lättkesella/kvarg
75 g Keso, valfri fetthalt
1 kapsyl Vaniljarom
2 tsk Stevia

  •   Blanda alla ingredienserna till muggkakan med en stavmixer tills det blir en slät smet. Häll smeten i en smord skål/mugg.
  • Rör ihop allt till fyllningen med en sked och lägg i fyllningen i mitten av smeten. Micra kakan på högsta effekt i ca 1-1,5 minut. Håll koll så det inte svämmar över och laga i 10-sekunders intervaller mot slutet om det håller på att välla över. Vänd upp sedan kakan på ett fat.
  •   Mixa ingredienserna till frostingen med en stavmixer tills den blir slät. Bred frostingen över kakan och toppa med några hallon.
 
 
 
Kram Johanna! :)

Första Iherb beställningen!

Tidigare i mina inlägg så nämde jag att jag äntligen har fått beställt min första order på Iherb. Det finns hur mycket grejer som helst man skulle vilja testa men man vet inte riktigt hur man ska leta på bästa möjliga vis om man är ute efter något speciellt (tycker jag), eller vart man ska kolla och det är billig frakt också! :o ^^
 
Äntligen så får jag prova PB2 för första gången som jag har velat beställa väldigt länge nu, wiie äntligen!

Använd gärna min giftcode KLQ225 för att få 5-10$ rabatt på eran första beställning! ;D

Ett tips om du tänkter beställa mycket grejer speciellt om dem väger mycket så är det smartare att dela upp varorna eftersom frakten går på vikt.
 

  Bra att tänka på:
  • om ditt paket väger mindre än 1814 g kostar frakten enbart $ 4
  • om ditt paket väger mer än 1814 men mindre än 2720 g kostar frakten max $ 12
  • vill du beställa mycket/tunga saker kan det kan absolut vara en idé att dela upp beställningen i två. Detta för att komma under ovanstående viktgränser och på så vis få billigare frakt. För när paketet blir över 2720 g stiger fraktpriserna snabbt…
  • om du använder koden KLQ225 vid din första beställning får du $10 rabatt om du beställer för $40 eller mer, och $5 rabatt om du gör en mindre beställning
  • Moms betalas alltid när man gör beställning från utlandet som är 12% av värdet + en varierad tullavgift.
(kopierat från Sanna)
 
 
 
 
 
Första inköptet:

PB2 jordnött
PB2 jordnöt med choklad
fett reduserade kokosflingor
Waldens farms caramel dipp
Sweet drops Vanilla cream
Kokos essens
Smör essens
 
 
 
Kram Johanna! :)

Chili "kyckling" gryta!

Visste inte riktigt vad jag skulle laga eller vad jag var sugen på, så då slängde jag ihop en Chiligryta med vegetarisk "kyckling" som jag slängde ner lite olika grönsaker i av det som vi hade hemma. Blev riktigt bra för bara att slänga ihop en gryta på studs, enkelt och kort tillagnings tid.
 
 
 
 
 
 

Chili kyckling gryta!


ca. 4 portioner
 
Ingredienser:
 
1 pkt (375g) Bitar á la kyckling, eller annan liknande produkt
ca 2,5 nävar strimlad vitkål
1 Stor scharlottenlök, eller annan lök
2 Morötter, i slantar
2 dl Krossade tomater
1 pkt (250ml) Havregrädde, soya el. vanlig
1,5 msk Grönsaksfond / 1 grönsaksbuljongtärning
ca. 2,5 msk Het chilisås
1 dl Majs
0,5 liten burk (227g) Vattenkastanjer
Lite färsk oregano
Salt & peppar
 
  • Stek vitkål, lök, morötter och "kycklingen" i lite fett tills dem börjat mjuknat och "kycklingen" fått lite färg (eller så kan du steka den först separat och sedan lägga den åt sidan och sen steka grönsakerna). Tillsätt resten av ingredienserna förutom majsen och låt det puttra samman. Om du vill så kan du tillsätta mer vätska ifall du vill ha mer sås, du kan även reda av den om du vill ha den tjockare. Ha sedan ner majsen och smaka av med krydda.
Servera med bulgur, potatis eller annat gryn samt en trevlig sallad ^^.
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Bakad müslibotten toppat med bär!

Morgens! ^^
 
Idag blev det en enkel liten frukost med ungsbakad yoghurt-müsli botten som jag toppade med lite frusna bär. Tar bara ca 10 minuter att "baka" och det innehåller få ingredienser och man kan variera hur mycket man vill med smaksättningen, anpassat efter vad för müsli sort. Man kan även göra den som täcke ett och lägga bären/fruken under om man så önskar det ^^.
 
Botten blir mer fast/kompaktare ju mindre yoghurt du använder så du får välja hur kompakt du vill ha den. Om du vill ha en större portion så kan du ju bara dubbla satsen, denna lilla portion passar utmärkt till mellis med ;).
 
Igår så fick jag äntligen mitt Iherb paket! :D:D
Mer info kommer under dagen! ;)
 
 
 
 
 
 

Bakad Yoghurt-müsli botten!


1 liten portion
 
Ingredienser:
0,5 dl Havregryn *
0,5 dl Müsli
0,5-1 dl Smaksatt eller naturell yoghurt
Frukt eller bär att toppa med eller att täcka
 
Valfritt: Sötning, kakao, mandel-, vanilj-, kokosarom osv...
Allt hänger på vad som innehåller i müslin.
 
*Om du vill så kan du ju testa att bara använda müsli och ersätta havregrynen, dock så har jag inte testade det själv. Det är bara ett tips/förslag! (a)
 
Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman alla ingredienserna i en skål efter önskan och smak.  Häll sedan över smeten i en ungssäker form och grädda den i ca 10 minuter. Om du vill ha ett müslitäcke så lägger du bären/fruken i botten innan du häller i smeten annars så toppar du med dem efter gräddningen. Servera med eller utan någon vaniljkräm, kesoröra, chokladkräm/sås osv, vad du nu är sugen på ^^.
 
 
 
Kram Johanna! :)

Banan & avocadokaka med choklad!

Här kommer receptet på Banan-avocado kakan som jag nämde innan som jag åt till mellanmål ^^.
Har gjort ett par liknande kakor förut men hade en halv avocado och en banan snutt som behövdes användas så gjorde då denna kaka :p.
En saftig liten kaka som är lite mäktig och god som man gärna ska ätas med något syrligt som tillbehör tillexempel grädde, någon syrlig röra eller syrlig bär.
Lätt lagad och går snabbt att svänga ihop, smakar oftast bäst när den fått stått i kylen ett par timmar (iaf dem andra avocado-kaks recepten jag gjort).
 
 
 
 
 
 
 
 

Banan-avocado kaka med choklad!


2-3 portioner
 
Ingredienser:

0,25 dl flytande äggvita eller en äggvita
1/2 (40g) Avocado
2,25-3 msk Mandelmjölk
1/3 (ca. 33g) Banan
1,25-1,5 (10g) msk Kokosmjöl
1 msk Mandelmjöl
1 msk Profiber
1 tsk Bakpulver
0,5-1,5 msk Kakao
1 krm Vaniljpulver
Sötning efter behag, beroende på hur mycket kakao du använder
Valfritt: ca. 18g Keso
 
 
  • Sätt ugnen på 175 C grader. Smörj en 12 cm rund springform (eller det du har hemma) med lite kokosolja/fett.
  • Mixa sedan samman avocado, banan, äggvita och eventuellt keso till en slät smet. Blanda sedan ner de övriga ingredienserna efter smak, smeten ska inte vara för lös eller kompakt så ett mellanting ^^.
  • Häll sedan smeten i formen och grädda den i ugnen mellan 12-17 minuter, min var inne i ca 15 minuter (tiden kan variera pga ugn eller form val).
Servera med något syrligt och gott! ;)
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Kanelbulle mugcake med sweet drizzle!

Hejhej!
 
Har inte haft tid att uppdaterat mig förns nu för jag har varit i skolan sedan så bakade jag en kaka som jag nu har ätit till mellis (recept kommer senare). Eftersom receptet på ett par nyttiga bullar inte blev något vidare så har jag ju inte direkt haft något officielt firande så gjorde jag en juvlig kanelbulle-muggkaka till frukosten som var helt lovely, perfekt konsistens och försvann i ett nafs! ^^. I receptet så ska man egentligen använda osötad äppelmos men jag hade ingen öppnad så istället så tog jag pumpapuré det funkade utmärkt det med, dock så ser man inte kanelvirveln som är inuti något direkt så det är den enda nackdelen när man skulle fota den :p.
 
I söndags så testade jag även ett recept på Cinnabun-roll pancakes som också var super, dock så glömde jag att ta kort så det kändes inte så roligt att bara lägga ut ett recept och jag inte heller stjäla en bild från Sanna eftersom det inte blir så personligt och för att jag själv helst vill använda min egna bilder till bloggen. Säg gärna till ifall ni är sugna på receptet så kan ni får det, för jag vet inte när jag kommer göra dem nästa gång.
 
Tackar the mugcake and pancake queen Sanna för hennes lovely recept! <3 ;D
 
 
OBS! jag gjorde endast halva satsen av receptet så min är lite mindre!
 
 
 
 
 
 

Cinnamonbun Mugcake!


1 portion
 
Muggkakan:
1,25 dl (50g) Havregryn malt till ett mjöl
1 msk Kokosmjöl
1 msk Stevia
1 tsk Bakpulver
0,5 tsk Kanel
0,5 tsk Kardemumma
1 msk Lättkesella/kvarg
1 tsk Vaniljarom
2 Äggvitor
3 msk Osötat äppelmos alternativt vanlig
2,5 msk Osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
 
Kanel-drizzel:
2 msk Sockerfri pannkakssirap, eller honung
1 tsk Kanel
 
Vaniljkräm:
100g (ca. 1 dl)  Lättkesella/kvarg
2 msk Philadelphia 3% eller valfri fetthalt
2 tsk Stevia
0,5 tsk Vaniljarom
 
  • Mixa ihop ingredienserna till muggkakan med en stavmixer. Häll smeten i en smord stor mugg eller skål.
  • Blanda ihop pannkakssirapen och kanelen och ringla hälften över smeten.
  • Kör den sedan i micron på högsta effekt i ca 1-2 minuter. Håll koll så det inte svämmar över.
  • Rör samman ingredienserna till vaniljkrämen. Vänd över muggkakan på en fat, bre över vaniljkrämen och resten av kanel-drizzlet, och njuut! ;)
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 
 
 

Tropisk Mugcake med choklad-avocado kräm!

Godmorgooon Söndag! :)
 
Ahopp idag så är det söndag sista dagen för helgen innan skolan börjar. Själv så lider jag inte så farligt mycket eftersom jag inte är i skolan lika mycket som alla andra(går en personlig upplagd utbildning efter mitt hälsotillstånd).
 
Nu på morgonen så testade jag att göra en tropisk mugcake med färsk mango, banan och en touch av vanilj samt med en hälsosam choklad och avocado frosting som är så yummy, ÄLSKAR verkligen frukt och bär det är så himla gott, speciellt färsk. Skulle kunna äta flera ton eller bara leva på det (inte riktigt men nästan)! ;D
Jag är dock osäker på om just frostingen passar till just denna mugcake pga dens konsistens. Ska testa att använda resten av frostingen på en annan mugcake ^^. 
 
Denna goding försvann fortare ner i magen än vad det gjorde att fixa i ordning den och tillaga den, haha! :p
 
 
 
 
 
 
 
 

Tropisk mugcake med

 

choklad-avocado frosting!


1 portion
 
Mugcake:

0,5 dl Naturell yoghurt eller med vaniljsmak
0,5 dl Äggvita, (1 ägg funkar säkert med)
1 tsk Stevia/ sötning, mer om du vill ha sötare
1/3 Banan, mosad
ca ½ dl (24g) Mango i bitar, fryst eller färsk
1 msk Valfritt mjöl
1 msk Quinoa
(kanske funkar att byta mot mjöl men har ej testat det själv)
0,5-1 krm Vanlijpulver*
Lite vaniljarom*
 
* Om du använder vanilj yoghurt så behöver du inte tillsätta dessa om du vill.
 
 
Avocado-choklad frostingen (valfritt):
 
½ Avocado, (ca. 44g)
1-2 tsk Kakao, mer om du vill ha mer kakao choklad
ca 1,25 msk Naturell yoghurt
Sötning efter smak (kommer ej ihåg hur mkt jag använde)
 
Obs! Jag använde bara hälften av chokladfrostingen men du får gärna använda allt om du vill.
 
 
  • Blanda samman de torra ingredienserna till muggkakan i en skål, tillsätt sedan det blöta och blanda. Smaka sedan av om du vill tillsätta något mer. Häll sedan smeten i en microvänlig skål/mugg och micra på högsta effekt i ca 3 minuter eller tills den har stelnat (tiden kan variera beroende på microoch val av "form").
  • Om du vill testa att ha frostingen till så mixar du samman avocadon och yoghurten till en slät smet tillsätt sedan de övriga ingredienserna efter smak. Bre sedan på frostingen muggkakan.
 
  • Annars så kan du göra någon yoghurtröra med resten av bananen tillsammans med kokosflingor och ev smaksättning som jordnötssmör/nötsmör osv, det skulle nog bli riktigt gott med bananröra kokosflingor efter de passar väldigt bra med tropiska smaker! ;)
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Majs & kikärtsbullar med grönsaksgratäng!

Till middag så testade jag ett recept på ett par veganska majs och kikärtsbullar som var väldigt annorlunda konsisten mässigt. Dem var krispiga på utsidan och mjuka och goda på insidan, det blev tummen upp för både  pappa och mig (det var bara vi som åt vid middag).
 
Som tillbehör gjorde jag en grönsaksgratäng som jag slängde ihop av lite grönsaksrester som låg. Den innehåller paprika, rotselleri, morot, palsternacka, ½ löken från bollarna, purjolök, färsk oregano (tror jag det är), grädde som sedan allt kryddades av med salt och peppar.
Den blev riktigt bra dock bara lite för lös och för mycket vätska, pappa blev förvånad över att det smakde så gott för att bara vara grönsaker >.<.
Typiskt honom, tror att det inte kan bli super gott och bra med bara grönsaker! :p
 
 
 
Det ser ju inte så frästande eller roligt ut på bilderna men det var det, just nu så ser dem ut som tråkiga och torra havrebollar eller nått liknande xP.
 
 
 
 
 
 
 

Veganska Majs & kikärtsbullar!


10-15 st bollar (beroende på storlek)
 ca. 4 portioner
 
Ingredienser:
1 burk Kikärtor
1,5 dl Majs
1/2 Gul lök
1-2 st Vitlöksklyftor
1 msk Färsk basilika
1,5 msk Fiberhusk
2 msk Pofiber
 
  • Mixa samman allt förutom fiberhusk och profiber, smaka av med peppar och salt. Tillsätt sedan "mjölen" och knåda samman "smeten" med händerna. Forma dem sedan till ett par bollar och lägg dem på ett fat som du ställer in i kylen och låter stå och dra i ett par timmar (står inte hur länge exakt men jag hade min i kylen lite över 2 timmar).
  • Sätt sedan ugnen på 200 C grader och grilla bollarna i ca 15-20 minuter. Servera med valfria tillbehör jag åt med min grönsaksgratäng som jag beskrev där uppe! ^^
 
 
Kram Johanna! :)
 
 
 
 

Rhubarb breakfast cake!

Godmorgon alla pigga & glada!
 
Imorse när man vakna så var det så himla mörkt så man visste knappt om det var morgon eller inte eftersom det har regnat hela natten. Jag tänkte att det var på tiden att jag gjorde något med rabarber eftersom det var så länge sedan så då passade jag på att testa ett recept som jag sätt på instagram på en "Rhubarb cake" (snarare en unsbakad gröt). Väldigt enkelt och går snabbt att tillaga i ugnen! (Y)
 
Den var god men jag tycker den var lite tråkig i smaken, så jag rekomenderar att ni smaksätter den med exempelvis kanel, kardemumma och vaniljpulver för mer smak och sötning om ni vill ha sötare för den är inte så söt direkt (beroende på hur söt och hur mkt banan du använder). Eller så tillsätter ni lite mer bär ex hallon, jordgubb, björnbär osv (inte för mkt bara) då bör den bli lite roligare ;).
 
 
 
 
 

Rhubarb breakfast cake!


1 portion
 
Ingredienser:
1 dl Havregryn
½ tsk Bakpulver
3 msk Valfri mjölk (jag tog soya denna gång)
1 tsk Stevia/sötning ()
ca. 1 dl Rabarber, skuren
1/3 banan, mosad
1 Ägg eller 1 äggvita
 
Valfri smaksättning (men rekomenderar):
Kanel, vaniljpulver, kokosflingor, hackade nötter eller kardemumma
Mer sötning för sötare "kaka"
Lite andra bär ca ½ dl
 
(blanda hur du vill efter tycke och smak)
 
  • Sätt ugnen på 200 C grader. Blanda de torra först sedan ner med det blöta, smaka av och se om du vill tillsätta något mer efter önskan. Häll smeten i en ungssäker form och grädda den mellan 10-15 minuter.
  • Servera med resten av bananen i slantar med exempel vaniljkvarg / vaniljkesoröra, sockerfri sirap/honung eller så gör du någon "frosting" av bananen med ex yoghurt, kokosflingor eller keso, kakao osv.. :)
 
 
 
 
 
Hoppas du får/fått en bra start på dagen,
kram Johanna! :)

Vesas á la Jacob!

Idag så lagades det Vesa á la Jacob till middag som jag och mamma lagade tillsammans till pappa och mamma (eftersom jag inte äter kött och kyckling så tog jag några vegetariska biffar i frysen som behöver ätas upp). Våran enkla och snabba version av Flygande jacob, kan tillagas i ugn, stekpanna eller micron så det är bara att välja och vraka hur ni vill tillaga den ;).
Man kan även göra den vegetarisk och vegansk genom att ersätta kycklingen och baconet med vegetariska alternativ av kyckling och bacon, byta grädden mot soya- eller havregrädde.
 
Vi brukar aldrig använda mått så jag skriver ingredienserna så får ni tillsätta efter önskad mängd och smak! ^^
 
 
 
 
 

Vesas á la Jacob!


 
Ingredienser:
Färdig grillad kyckling
Mogen banan
Het chilisås
Grädde
Tomatpuré
Bacon
Peppar
Ev, saltade jordnötter (varierar hur ofta vi använder det)
 
  • Tillagning i ugnen på 200 C grader tills den blir genom varm, ca 15 minuter kanske.
Samma sak gäller om ni kör i micron eller stekpannan.
Kom ihåg att steka baconet knapprigt först för sig, strö sedan över det på grytan.
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Havrescones med äpple!

Godmorgon!
 
Idag blev det ett par små havrescones med äpple som är smaksatt med kanel och kardemumma :). Ett recept på ett par scones som går snabbt att slänga ihop som räcker till en eller två personer ^^.
 
Dem blev goda men lite för tunna och degiga inuti men det är för att jag testade att använda mild lätt yoghurt så jag rekomenderar inte att använda lätt yoghurt för dem blir degigare då men om ni vill ha dem så är det bara att använda det :p.
De smakade inte äckligt för det men dem blir ju inte direkt som scones konsistens mässigt, det blir mer lite grötaktigt men det gjorde inte mig något för jag älskar gröt och dem blev super mumsiga med havtornscurd som vi köpte på Åland när vi var över sist. Dock så är ju inte curden så nyttig men gott var det! ;D
 
 
 
 
 

Havrescones med äpple!


2 små scones
 
Ingredienser:
1 dl Havremjöl
0,75 dl Kvarg/kesella eller yoghurt (3%)
½ tsk Bakpulver
ca 1 tsk Kanel, eller mer
Lite kardemumma, efter behag
ca. 0,5 Litet sött äpple, grovt riven
Sötning om du vill ha dem lite sötare
 
 
  • Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman alla torra ingredienserna i en skål efter smak. Riv sedan äpplet och torka dem sedan bara lite med papper. Tillsätt äpplet med kvargen/yoghurten och blanda. Klicka ut smeten på en ungsplåt med bakpapper på till två små scones. Grädda dem i ugnen mellan 10-15 minuter.
 
Lite förslag på pålägg som är gott till: Cream cheese, havtornscurd, jordnötssmör/nötsmör, ost, keso, någon marmelad kanske, choklad pålägg ex hassel & chokladsmör (och dylikande)....
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Himmelsk vegetarisk Macaronpudding med "bacon"!

Gjorde en gudomligt god och krämig pastagratäng med soya "bacon" och fullkornspasta till hela familjen som åts vid middagen. Det blev en riktigt hitt som gillades av alla, speciellt min käre far som älskar pasta xp.
Rekomenderar denna starkt till alla!
 
En härlig smakrik, krämigt alternativ alternativ av en vegetarisk pastagratäng med soyakött. Rätten går även att göra vegansk om det så önskas genom att byta ut mot till veganost och alpros tjocka naturella yoghurt på burk . Jag tycker det blir extra gott med blomkålen i också när den gör den mer krämig och god, den blir riktigt lovely, pure heaven!
 
 
 
 
 
 
 

Vegetarisk macaronpudding

 

med "bacon"!


 ca. 5-6 portioner
 
Ingredienser:

ca 3 dl Okokt fullkornspasta (valfri sort)

1 Litet huvud blomkål

2 dl Saltat pastavatten

2 dl Lätt creme fraiche

1 dl Riven smakrik ost, ex präst västenbotten osv..

Salt & Peppar

1/2 Påse Hälsans köks soja á la bacon

2 dl Pankoströbröd (om inte, vanligt med det blir krispigare med panko)

3 st Soltorkade tomater i olja

ca 1,5 msk Olja från de soltorkade tomaterna

1/2 Finhackad chili

En knippe timjan

 

  • Koka pastan i saltat vatten tillsammans med blomkålen skuren i grova bitar.
  • Låt rinna av men spara en del av pastavattnet till senare. Sätt sedan ugnen på 200 C grader.
  • Makaron toppingen gör du först genom att tina upp och värm a la baconet något i mikron. Mixa i en matberedare (eller med stavmixer) tillsammans med ströbrödet, soltorkade tomaterna, oljan, chili och timjanbladen.
  • Lägg pastan i en ugnsform. Mosa blomkålen försiktigt med en stomp och ha ner det bland pastan.
  • Blanda pastavattnet, créme fraiche och ost i en skål, smaka av med salt och peppar. Blanda sedan ner det i gratängen med blomkålen och pastan.
  • Fördela ströbrödet över pastan, ställ in den i ugnen och grädda gratängen i ca 30 minuter eller tills pudding satt sig och fått en fin färg.

Servera gärna tillsammans med en god sallad och grönsaker! :)

 
 
 
Kram Johanna! :)

Carob & morots bakad gröt!

Hejsan!
 
Här ett super sent inlägg kring dagens första måltid. Jag har tyvärr inte haft tid att uppdatera mig idag fö direkt efter skolans så provade jag att göra hälften av ett recept på ett par nyttiga kanelbullar. Jag älskar verkligen kanelbullar det var något man fikade mycket med när man var barn, man kunde trycka i sig hur många som helst. Inget slår nybakade bullar med ett glas mjölk! ;D  Tråkigt nog så blev degen inte alls bra inte på den jag provsmakade på iaf, dem blev alldelese degiga och blev inte bra alls. Vi får se om jag ger mig på ett nytt försök i morgon att baka nyttiga kanelbullar, fast ett annat recept och ifall tiden räcker till ^^. Annars så kanske det blir i helgen, med lite senare firande av kanelbullens dag! (a)
 
 
I morse så lagade jag en av mina favorit bakade gröt recept fast med annan smaksättning, denna gång blev det med carob, morot, vanilj och kanelc som serverades tillsammans med vaniljkvarg, göttigött gött! ;)
Skulle velat ha vaniljkesoröra istället men keson var tyvärr slut! :'(
 
 
 
 
 
 
 

Carob & morotsbakad gröt!


 1 portion
 
Ingredienser:
1 dl Havregryn
1 dl Valfri mjölk
1 Äggvita eller ett helt ägg
½ tsk Bakpulver
ca. 1 msk Carob pulver, mer eller mindre
1 dl Riven morot, mer eller mindre (en liten morot)
ca. 0,5-1 krm Vaniljpulver
En nypa salt
Kanel, sötning efter smak
 
 
  • Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman alla ingredienserna i en skål efter smak (jag slängde bara i lite efter smak så måttena är på ett ungefär). Häll smeten i en ungsform och grädda den i ugnen i ca 11-14 minuter, tills du är nöjd. Servera med vaniljkvarg eller vaniljkeso med eventuellt lite mer riven morot och kanel! ^^
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Favis Kokoskaka med hallon & mango!

Tidigare så har jag lagt upp ett recept på en riktigt god och saftig kokoskaka med blåbär. Efter det så har jag gjort en ny sats fast med mango och hallon, blev super gott!
Ni måste bara testa detta nyttiga kokoskaka, speciellt om ni älskar kokos! ^^
 
Jag tycker den är så himla god *drool*!  Tyvärr så är nu denna underbara kaka slut, så då får vi se nästa gång jag kommer baka den fast kanske med andra frukter och bär! ;). Just nu så har jag inte så dåligt med fikabröd i frysen så ska nog äta upp dem innan jag bakar ännu mer gottigheter ;p.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Favis Kokoskakan med

 

hallon & mango!


 1 "Limpa", ca 16 skivor
(beroende på hur stora du gör)
 
Ingredienser:
2 dl (75g) Havremjöl
0,5 dl (30g) Kokosmjöl
25g Valfritt mjöl (hade fullkorns dinkel i min)
4 msk Kokosflingor
3 msk Stevia strö
1 tsk Bakpulver
2 krm Salt
2 Äggvitor
1,25 dl Lättkesella / kvarg
2,5 dl Valfri mjölk (jag tog mandelmjölk)
1 dl Mango (jag använde färsk men det funkar med fryst också)
ca. 0,5 dl Hallon
 
 

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta, utom blåbären och rör om ordentligt. Vänd sedan försiktigt i blåbären.
3. Häll smeten i en brödform som du klätt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter eller tills den känns fast i mitten, (för mig tog det ca 50-60 minuter, tror jag).
4. Ta ut och låt den svalna lite. Går sedan bra att frysa in, själv så skar jag upp den i bitar och fryste in den direkt för att bevara den nybakade kvaliten bättre^^.
 
Ett tips,  när du ska ta fram kakan så kan du tina den lite i micron och sedan slänga in den i brödrosten ett tag (utan att den blir bränd). Då blir den som nybakad, varm och lite krispig det gjorde jag nu när jag tog några skivor, muumssfilibaba! ;p ^^
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Mjuk & god chokladmicrokaka med smak!

Hejsan hejsan! :)
 
På morgonen så startade jag dagen men en mjuk, len och saftig chokladkaka med touch av hasselnöt.
En jätte enkel microkaka som tar bara någon minut i micron, om man vill ha mindre disk så kan man blanda i en microtålig skål direkt och sedan bara köra in den i micron efter allt blandast samman.
Passar utmärkt som mellis också! ;)
 
Jag kommer ge olika förslag på smaksättningar ni kan välja på (om ni vill), eller bara göra en enkel som jag gjorde!^^
 
 
 
 

Saftig & mjuk Chokladmicrokaka!

 
1 Portion
 

Ingredienser:

0,5 dl Äggvita eller 1 ägg
1 msk Kokosmjöl
1 msk Havregryn
½ tsk Bakpulver
0,5-3/4 Banan, (50g)
0,75-1,5 msk Kakao
2 msk Hasselnötsmjölk eller kokosmjölk (helst), annars valfri
Valfritt: Lite Sockerfri sirap, honung, sukrin gold eller annan sötning till äggfluffet
 
Smaksättningar ex: 1-2 msk Hackade hasselnötter, vaniljpulver, kokosflingor, nötsmör, mandelflarn...
 
Rekomenderad topping: Kokosgrädde/mjölk, hallon, resten av bananen i skivor eller så gör du någon frosting av den med ex yoghurt, keso, bär, nötsmör, smaksättning osv...
 
 
  • Blanda samman alla torra ingredienserna i en skål, mosa sedan bananen och tillsätt det tillsammans med mjölken i mjölblandningen. Vispa sedan samman lite sötning (valfritt) med äggvita/ägget så att det blir fluffigt skum, vänd sedan ner äggskummet varsamt i smeten.
  • Antingen så häller du smeten i en microtålig skål/form eller använder skålen du blandat i. Micra sedan kakan i ca 1,5-2 minuter, tills den stelnat, den kan vara lite lösaktig i botten men det gör inget.
Servera gärna med den rekomenderade toppingen eller om du hellre vill ta något annat! ^^
 
 
 
Hoppas det smakar,
kram Johanna! :)

Enkel gratinerad gräddig lax med färska örter!

Till middagen lagades det bara en enkel lchf lax som gratinerades i ugnen med krydda, färska örter och grädde. Till det serverades kokt potatis och ångad broccoli som min mor gjorde, enkelt men gott! :)  (y)
 
 
Idag så har jag också för första gången (äntligen) beställt lite olika produkter på Iherb! ;D 
Min mor har inte velat beställa där ifrån innan men tillslut så fick jag ^^. Hon gillar inte att beställa saker utomlands på nätet, eftersom man inte riktigt vet hur dem gör osv. Jag förstår henne att hon inte gillar det, man vill ju inte bli kapad och förlora massa pengar och dessa hemskheter som kan ske om inte företaget man köper ifrån är bra eller seriöst. Eftersom det är så många som beställer där ifrån så litar jag på att det funkar.
Så nu är det bara att vänta och se hur lång tid det tar tills man får paketet! ;)

Använd gärna min bonus kod KLQ225 för att få 5 $ (eller om det var mer) avdrag,

det skulle vara jätte gulligt! :) 

 
 
 
Bilden blev lite mörk och det är inte min tallrik som vissas på bilden (a)
 
 
 
 
Ha en trevlig forsatt dag,
Kram Johanna! :)
 

Hallon Tarté fylld med krämig choklad mousse!

Hejhej!
 
Imorse så testade jag en av mina idéer som jag hade på min "att göra lista", den blev väldigt god men lite för mäktigt i min smak. Jag vet inte om fyllningen blev mäktigare när man gräddade fyllningen jämfört med när den var kall, fast man åt ju inte samma mängd när den var kall (eftersom man bara smakade av den) som när man skulle äta allt.
Hehe, den passade inte direkt att äta till frukost heller, den är mer som en dessert eller något man kan äta som mellanmål om man vill, så det kändes lite lustigt att äta den för den var lite för efterrättsaktig enligt min smak.
 
Jag har ändrat några grejer i efterhand på receptet så jag hoppas nu att den blir lite bättre och kanske inte lika mäktigt. En liten paj kan ätas av en eller två personer beroende på hur mycket choklad man klarar av att äta efter den är lite mäktig.
Denna rätt är väldigt nyttig som är fylld med hallon och avocado, man kan antingen grädda endast pajskalet och lägga i fyllningen efter eller så gräddar man med fyllning (like I did)! ^^
 
 
 
 
 
 

Hallon Tarté fylld med krämig choklad!

 
1 till 2 Portioner
 

Tartén:
2 msk Valfritt mjöl, (helst mandel-/hasselnötsmjöl)
2 msk Havregryn
2 krm Bakpulver
ca. 1,5-2,5 msk Osötad hallonsylt eller mosade hallon
1 msk Kvarg/yoghurt
Sötning om det behövs
 
 
Avocadokrämen:
40g Avocado kött
1 msk Yoghurt
1 msk Flytande äggvita
ca. 1 msk Kakao, mer eller mindre
1-2 msk Mosade hallon
Sötning efter smak
(kommer inte ihåg hur mycket jag använde för jag gjorde inte avocadokrämen i morse)
 

  • Sätt ugnen på 225C grader. Blanda samman alla ingredienserna till botten i en skål, smeten ska inte vara för kompakt eller för blöt så till sätt lite hallonsylt/mosade hallon åt gången (eftersom jag gjorde om receptet i efterhand utan jag själv prövat).
  • Bre ut smeten i en liten form med löstagbar botten om det är möjligt ex en liten tartlett form eller vad den heter (om du vill kunna plocka ut den hel ur formen). Ett tips är också att blöta en liten sked med lite vatten och bre ut med det blir mycket lättare då, bre ut smeten i lagom tjocklek. Gör inte lika tunn botten som jag gjorde gör den lite tjockare ^^.
 
  • Mixa sedan samman avocadon med yoghurt och ägg vita till en slät mousse, smaka sedan av med önskad mängd kakao och sötning efter smak. Om du vill så kan du testa att vispa moussen för att få den bli lite fluffigare.
  • Micra hallonen lite och mosa dem, sedan brer ut sedan en lager med hallonmos (ca 1-2 msk) i pajbotten fyll sedan på med chokladkrämen. Gör detta om du tänker grädda med mousse fyllningen annars så gör du denna process efteråt när du lägger på mousset efter när du bara har gräddat pajskalet.
  • Grädda tartén i ca 12 minuter.
Servera med en klick grädde, lite bär eller sockerfri sirap eller något annat syrligt och sött! ^^
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0