Blåbärs-carob Cheesecake!

Godmorgon! :)
 
Här får ni en smarrigt recept på ännu mer blåbär en frukost/fika Cheesecake med carob botten och vanilj blåbär fyllning, som jag har ätit till frukost för ett tag sedan.
Nyttig och gott som kan ätas med gott humör, hoppas det smakar! ;)
 
 
 
 

cheese!


 1 portion
 
Botten:
2 msk Havregryn
2 msk Valfritt mjöl (jag använde pofiber)
1 msk Kvarg / kesella
2 msk Pumpapuré, alt. mosad banan eller äppelmos ifall du inte vill göra med pumpa
1 tsk Stevia + ca. 3-4 droppar Sweetdropps amaretto *
 1-2 tsk Carob
2 krm Bakpulver
ca. 1 tsk Valfri mjölk eller vatten
 
* ca. 1,5-2 tsk Sötning eller mer efter behov.
 
Exotisk cheese:
3 msk Cream cheese, valfri fetthalt
2 msk Kvarg / kesella
ca. 4-6 droppar stevia sweetdrops vanilla cream ***
ca. 20-25g Blåbär (frysta),
alt. 1-2 msk blåbärsylt/marmelad

*** Om du inte har sweetdrops så kan du ta ca. 1-1,5 tsk sötning plus lite vaniljpulver.
 
 
  • Sätt ugnen på ca 200 C grader.
  • Blanda samman alla ingredienserna till botten efter smak, tillsätt sedan lite vätska i taget för att så så att smeten inte blir för kletig. Pressa sedan ut "degen" i en liten ungsform (min är ca 12 cm i diameter), även på kanterna så att du får den som ett pajskal i lagom tjocklek.
  • Till fyllningen så blandar du samman kvargen och cream cheesen så att dem blandas samman väl i en liten skå med sötningen, smaka av och se ifall du vill söta den lite ytterligare. Häll sedan cream cheese fyllningen i skalet. Tina dem frysta blåbären och mosa dem sedan till "sylt", ringla sedan över de på creamcheesen tills du är nöjd med mängden.
  • Häll ner fyllningen i pajskalet och grädda den mellan 13-18 minuter (tills fyllningen har blivit fast), sen är det bara och äta och njuta.
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0