Low carb paj med härlig bananröra!

Hellu hellu! ^^
 
Trots att jag egentligen inte vill blogg pga att internet är så j*vla segt och datorn så gör jag det för er skull (a). För någon dag sedan så gjorde jag en jätte smarrig low carb paj med en härlig söt och fräsch bananröra. Jag åt den till frukost men det är normalt för lite så den passar mer som mellis, dessert eller om du dubbar receptet till frukosten så mättar det lite bättre ^^.
 
Jag har gjort några liknande pajer men eftersom jag hade/har några mogna bananer som behövs användas så gjorde jag en jätte enkel favorit röra med banan i tillsammans med en touch av vanilj och toppad med kalorie fri kola dipp samt några extra bananslantar, super enkelt men sååå smarrigt! ;D
 
 
 
 
 

Tarté med härlig bananröra!

 
1 liten portion 

Botten:
2 msk Mandel-, nötmjöl eller pofiber (funkar med valfritt mjöl också eller båda två)
1 msk Havregryn
1 msk Pumpapuré, alt. äppelmos
1 msk Yoghurt
5-6 droppar Stevia söt Amoretto eller ca ½ msk sötning
2 krm Bakpulver

Bananröran:
ca. 1/3-1/2  (35g) Banan i slantar/bitar, mer eller mindre
½ dl Kvarg
0,25 dl Keso*
0,25 dl Mild lättyoghurt eller vanlig
ca. ½ msk Stevia/sötning
Valfritt: ca 0,5 tsk Vaniljarom eller lite vaniljpulver

* Om du inte gillar keso så kan du ta mer kvarg, men det blir godare med lite keso i också.

  • Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman allt till botten efter smak i en skål. Tryck ut smeten i en liten ungsform (jag använde min svarta lilla tartlett elle vad den nu heter som botten sitter löst på), grädda den sedan mellan 8-13 minuter beroende för mjöl du valt. Ett tips är att ha ungsgrills effekten på hela tiden eller i slutet ^^.
  • Blanda sedan alla ingredienserna efter smak i en skål, vänd sist ner den skurna bananen efter hur mycket du vill ha i. Fyll sedan pajskalet med röran och toppa men kanske några slantar extra banan och lite kolasås eller dipp. Sen är det bara njuta och jag hoppas denna nyttighet smakar väl i gomen ;).
 
Kram Johanna! :)

Tips på himmelsk soppa!

Hejhej! :)
 
Det har varit lite dåligt med uppdateringar men jag har haft lite annat för mig så jag har inte haft tiden eller antingen så har jag bara inte orkat hålla på med datorn något för jag är blir helt lam i kroppen ibland nu när man är så underviktig. Man har verkligen inte samma lust med alltid, man känner också när man bara springer lite, har tunga skor + massa kläder på sig eller när man går upp för trappor att det tar på kroppen riktigt ordentligt. Jag vet inte heller ifall jag har nämt detta tidigare men eftersom jag har ett tvångsbeteende att jag ska stå så hela tiden (för att förbränna mer energi) så har mina fötter blivit svullna och det gör även lite ont när jag står stilla på samma ställe efer en stund.
Vi har ju även för nån dag sedan fått mycket sämre hastighet på vårat bredband (har aldrig hänt förut) så nu är det super segt så då minskar ju lusten verkligen med att blogga eftersom den blir myyycket segare än vad den redan var innan -_-".
 
Jag tänkte att jag skulle tipsa er på en jätte god och super enkel Jordärtskockssoppa som jag har gjort förut fast för länge sedan. Gjorde nämligen denna super smarriga soppa i helgen fast i vegan version, den är verkligen en av mina favorit soppor. Rekomenderar denna starkt till vardags eller att bjuda ett trevligt sällskap på! ;)
 
 
Receptet på soppan finner ni här! ;D
 
 
 Oredigerad Instagram bild på soppan tillsammans med lite broccoli ^^.
 
 
Kram Johanna! :)

Pumpa-kola frukost cheesecake!

Godmorgon! :)
 
Hoppas ni har haft en mysig och bra start på dagen! ^^
I dag så bjuder jag på ännu en super himmelsk version av min cheesecakegröt, denna gång med smakerna av härlig pumpa tillsammans med lite choklad och carob. Jag tog dock på choklad dippen i efterhand eftersom jag glömde ta det innan den gräddades, men det funkar lika utmärkt det också :p.
It's a lovely combination, indead! ;D <3
 
 
 
 

Pumpa-kola frukost cheesecake !

 
1 portion
 
Botten:
 
1 dl Havregryn
0,5 dl Äggvita eller ett helt ägg
1 tsk Bakpulver
1-2 tsk Carobpulver
2 msk Yoghurt
1 msk Valfri mjölk (använde mandelmjölk)
1 msk Stevia/sötning
 
Valfritt förslag: ca 1 tsk Vaniljarom

Fyllning:
 4 msk Cream cheese
2 msk Yoghurt
ca. 2,5-3,5 msk Pumpapuré
1-1,5 tsk Stevia/sötning
ca. 1 msk Valfri mjölk eller vatten
Önskad mängd chokladsås eller dipp

 
 
  • Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda först det torra ingredienserna till botten, tillsätt sedan de blöta. Fördela det sedan jämt i en ungsform (jag använde en som va 12 cm i diameter).
  • Blanda alla ingredienserna till cheesecake krämen efter smak, förutom pumpapurén. Bre sen över krämen ovanpå grötbotten och fördela det så bra det går. "Ringla" sedan över puréen och bilda ett mönster med en tex kniv. Ha sedan på lite choklad före eller efter den ska in i ugnen. Grädda gröten mellan 13-20 minuter, servera med eller utan valfria tillbehör! ^^
 
 
Kram Johanna! :)

Svamp & spenatpanna med quorn!

Hejhej! :)
 
Eftersom jag inte alltid orkar eller har tiden att blogga så kommer det lite recept i efterhand, men för inte så länge sedan så gjorde jag en super lätt, snabblagad, god och som är lååångt ifrån komplicerad vegetarisk gryta. En krämig Svamp och spenatpannamed quorn. Det är ett smidigt recept för dem som har barnfamiljer, idé-torka eller har kort om tid som smakar gott! (y)
 
 
 

Svamp & spenatpanna med quorn!

 
4 portioner
 
Ingredienser:
200 g Färsk svamp
300 g Quornbitar
1 burk (310g) Matlagningsgrädde med smak av skogssvamp (skogssvamppanna)
70 g Färsk spenat
Olivolja
Salt & peppar
 

  • Tvätta och skär svampen i bitar.
  • Stek quorn och svamp i oljan ca 5 minuter. Tillsätt grädden och koka på svag värme ca 5 minuter.
  • Skölj spenaten och låt den rinna av. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten.
Servera grytan med exempel, buljongkokt ris/bulgur (osv) tillsammans med valfria grönsaker eller sallad.
 
 
Kram Johanna! :)

Sweet Persimon, dessert eller mellis?

Hejsan! :)
 
Nu är jag lite kort varig här men för ett bra tag så gjorde jag en saftig men varm och god persimon treat med kola. Jag gjorde denna när jag hade mycket persimon hemma men sen så har jag bara glömt att uppdatera mig kring receptet. Så jag är inte hundra procentig på hur exakt jag gjorde men på ett ungefär.
 
Det finns också några andra version som jag har gjort. Det är bara att välja vilken frukt eller bär man vill och blanda en god tjock yoghurt lager som tål värme man kan även mixa ner lite keso. Du kan smaksätt med vilka essenser, kryddor och andra smaktillsatser efter det du själv är sugen på. Tar bara runt 10 minuter i ugnen sen är det done, lätt som en plätt! ;P
 
 
 
 

Sweet persimon!

 
1 portion
 
Ingredienser:
0,75-1 dl Kvarg (Icas 0,1%)
ca. 0,5-1 msk Stevia/sötning
Lite kokos extrakt eller annan arom ex vanilj, mandel osv...
Walden farms kola dipp ev. någon annan kolasås
 
0,5-1 Stor saftig persimon (kan bytas mot annan frukt)
 
Valfritt: 0,25 dl Keso (jag tror jag körde utan på denna version)

  • Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman allt i en skål förutom kola dippen och frukten, kom ihåg att smaka i mellan eftersom jag bara slängde i lite snabbt och gick på känsla.
  • Skiva eller hacka frukten i bitar och lägg det i en liten ungsform, häll sedan över kvargröran på frukten. Ringla sedan över önskad mängd kolasås, sätt in den i ugnen och grädda den mellan 10-12 minuter.
 
 
Kram Johanna! :)

Karibisk Pumpagryta!

Hallå där! :)
 
För några dagar sedan så gjorde jag en enkelt, milid och god Karibisk pumpa gryta med lite sötma till hela familjen. Den är inte alls komplicerad och tar kanske runt en halv timme att laga, jag tror även att den passar dem flesta i smaken ^^.
 
Man bör ju passa på nu när det är billigare med pumpa (iaf butternut pumpa där jag handlar), så det kommer komma lite fler mat recept på ingång med pumpa som ingrediens :).
Själv så har jag bara användt pumpa i frukost måltider samt bakning mest, men jag har nog aldrig använd det i matlagning vad jag kan komma på i alla fall. Pumpan smakade väldigt bra i denna gryta, och passade med alla det andra ingredienserna och smakerna ^^.
 
 
 
 
 

Karibisk Pumpagryta!


ca. 4-6 portioner
 
Ingredienser:
ca. 700g Pumpa (jag tog butternut)
1 burk Black eyed beans (svartaögonbönor)
1 pkt (400g) Krossad tomat
1 Lagerblad
2 Vitlöksklyftor, finhackade
1 Gul lök, skivad
1 msk Worcestershiresås
3 dl Grönsaksbuljong
5-6 stänk Tabasco (jag tog mer)
1-2 tsk Balsamvinäger
1 msk Farinsocker (jag tog sukrin gold istället)
200g Majs
1 Röd paprika, strimlad

  • Skala och kärna ur pumpan, skär dem sedan i centimeter stora tärningar. Värm sedan en stor kastrull på medelvärme med olivolja i. Tillsätt lök, vitlök, pumpa, paprika och lagerblad. Blanda samman allt och lägg på locket, sänk värmen och låt grönsakerna mjukna under sporadisk omrörning i några minuter.
  • Tillsätt tomat, bönor och majs. Blanda och häll ner buljong, worcestershiresås, tabasco, farinsocker och vinäger. Rör om det så att det blandas samman, lägg sedan på locket och låt det sjuda i ca 15 minuter eller tills pumpan har mjuknat.
Servera eventuellt med färsk hackad persilja tillsammans med eller utan ris eller annat matgryn. Själv så tycker jag det räcker med att äta den precis som den är ^^.
 
 
Kram Johanna! :)

Vanilj soya dryck tips!

Godmorgon! ^^
 
Idag så blir det tidsinställt inlägg för att jag börjar tidigare på måndagar jämfört med mina andra skoldagar jag går. Sen så ska jag åka iväg till Nyköping för att träffa läkaren för sjukintyg så jag vet inte hur jag har det tisd mässigt över dan så jag tänkte att det var en bra idé nu när jag har tid.
 
För nån dag sedan så tog min Vanilj soya dryck från Alpro soya som jag har lagat olika gröt versioner på till frukost. Den är jätte god, lagom söt och bra vaniljsmak på att använda till frukosten eller dricka varm som kall. Du kan ju även använda den till dessert på olika vis. Jag har bland annat kokat havregrynsgröt med den, värmt den och haft den till olika smaker av krämig havregrynsgröt ex choklad, carob, och apelsin sen så har jag också gjort vanlig mannagryn och mannapudding.
Ett bra, snabbt och enkelt frukost tips för att piffa upp den vanliga kanske tråkiga gröten.
 
 
 
Vanilj mannapudding med chocolate swirl :)
 
Krämig havregrynsgröt med carob smak serverad med varm vanilj soya mjölk.
 
 
 
Kram Johanna!

Tandooritaco pizza!

Hejsan!
 
Igår så blev det fredags tacos men vegan vänlig och annorlunda version jämfört med den vanliga typiska svenska tacon. Eftersom jag har svårt att äta bröd som tillbehör till mat så fixade jag lite olika grönsaker till eftersom jag inte riktigt visste vad för typ av grönsaker som skulle passa. Mina föräldrar gjorde även en Tandooritaco pizza som blev god och är perfekt att göra olika versioner av dagen efter eller med andra rester ;).
 
Den var krämig och okej i smaken men jag tror jag föredrar den vanliga traditionella tacokryddan istället! ^^
 
 
 
 

Tandoori kryddad taco!


ca. 4-6 portioner
 
Ingredienser:
1 Gul lök
400 g Sojafärs, alt quorn
1 påse Tandoorikrydda (jag använde SantaMaria)
2 dl Sojayoghurt (soja-, havre- eller kokosgrädde går också bra)
1 dl Vatten

Tortillabröd, grönsaker och sallad ev ost

 

  • Hacka löken och fräs den mjuk i lite olja. Tillsätt färsen och låt steka med i någon minut. Rör ner tandoorikrydda, yoghurt och vatten. Låt puttra ihop till en gosig gegga.
  • Servera med tortillabröd, grönsaker och sallad. Om du vill göra en tandooritaco pizza så lägger du bara alla tillbehör med färsen på tortillabrödet toppa sedan eventuellt med ost. Micra den sedan på högsta effekt i 2-3 minuter, tills osten har smält och att allt är varmt.
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Blueberry Lemon oatmeal cheesecake!

Godmorgon allihopa! :)
 
Denna fredags morgon så testade jag att göra en ny variant av min Cheesecake gröt. En med citron och vaniljbotten med kokos och blåbärs cream cheese, jag åt den även med lite WF choklad dipp ^^.
Enkelt och gott, blev en god kombination faktiskt, dock så blev den ju inte direkt så vacker men god är den i alla fall! ;) (Y)
 
Jag dubblar orginalreceptet för min portion är väldigt liten, så det skulle nog inte mätta en normal människas mage. Men om ni vill ha en liten portion så är det bara att göra halva satsen som jag ^^.
 
Här är några förslag av mina andra frukost cheesecakes jag gjort tidigare, Choklad cheesecake med syrliga hallon, Jul cheesecake med syrliga lingon, Sötsyrlig frukost cheesecake, Chocoalte oats bottom with banana-citrus cream cheese topping och Kiwicake. (Klicka på länkarna för recept).
 
 
 

Blåbärs citron frukost cheesecake !

 
1 portion
 
Botten:
 
1 dl Havregryn
0,5 dl Äggvita eller ett helt ägg
1 tsk Bakpulver
2 tsk Rivet citronskal
1 tsk Vaniljarom
2 msk Yoghurt
1 msk Valfri mjölk (använde mandelmjölk)
1 msk Stevia/sötning
 
Valfritt förslag: ca 1 msk Kokosflingor i smeten eller toppingen

Fyllning:
 4 msk Cream cheese
2 msk Yoghurt
1-1,5 tsk Stevia/sötning
ca. 1 msk Valfri mjölk eller vatten
Önskad mängd blåbär eller andra bär
 
Valfritt: 1/4-1/3 tsk Kokos extrakt (köpt på Iherb)
 
 
  • Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda först det torra ingredienserna till botten, tillsätt sedan de blöta. Fördela det sedan jämt i en ungsform (jag använde en som va 12 cm i diameter).
  • Blanda alla ingredienserna till cheesecake krämen efter smak, förutom blåbären. Bre sen över krämen ovanpå grötbotten och fördela det så jämnt som möjligt. Toppa det sedan med blåbär och kanske lite kokosflingor ifall du vill. Grädda gröten mellan 13-20 minuter, servera med eller utan valfria tillbehör! ^^
 
 
Kram Johanna! :)
 

Snabblagad Paneng Gai "kyckling"!

Hallå hallå! :)
 
Förra veckan så testade jag en rätt så jag såg i en liten recept-tidning som är super enkelt och går att slänga ihop in no time, en kryddig liten tahirätt Paneng Gai. Jag gjorde dock den vegetarisk och ersatte riktigt kyckling med qourn filéer (det var det som fanns i frysen) samt bytte ut sockerärtor mot harico verts för att jag inte gillar sockerärtor >.< :P . Mina föräldrar tyckte det var gott, så det var bra det (Y)
Till kyckligen serverades det ägg-nudlar (jag åt lowcarb noodles istället) men om man vill så kan man ju giventvis servera ris, bulgur eller annat gryn ^^
 
 
 (min rätt ser inte så rolig ut men det är för jag inte brynde quornfiléerna och använde lätt kokosmjölk och då blir det ju tunnare sås och inte lika krämig)
 

Snabb Paneng Gai med nudlar!


2-3 portioner
 
Ingredienser:
ca 400g Kycklingfilé,
alt. önskad mängd vegetarisk kyckling till 3 personer.
1 påse Paneng Curry spice mix, (Santa Maria)
1 Röd paprika
1 burk Kokosmjölk
70g Sockerärtor eller andra grönsaker
 
  • Strimla "kycklingen" samt paprikan.
  • Stek sedan kycklingen/ vegetarisk "kyckling" i olja tills den får fin färg.
  • När kycklingen nästan är klar, tillsätt sockerärtorna och paprikan. Strö över paneng red curry spice mix och häll på kokosmjölken. Låt koka i ytterligare ca 3 minuter.
  • Servera med Egg Noodles eller jasminris/bulgur osv...
 
 
 
Ha det bra,
Kram Johanna! :)

Stockholm Weekend!

Hejsan! :)
 
Jag måste bara börja med att säga förlåt för min oförklarliga frånvaro från bloggen. Det är mycket som har hänt samt så har jag inte haft lust eller tid att uppdatera mig något tyvärr... :/
 
Men i fredags så åkte jag och min mor upp till Stockholm för en övernattning på ett fint hotel med god mat. Vi skulle ju inte ge några julklappar förra året till varandra men jag fick en liten trip till stockholm med min mor som jag fick av mina kära päron till föräldrar, för jag har en massa butiker som jag ville kolla i. Tyvärr så hade vi ju inte sånt jätte tur med vädret för det blev ju iskallt plus en massa snö, så det blev tyvärr inte dem butikerna jag helst ville besöka för dem låg så långt bort från där vi bodde och jag ville vara ute så lite som möjlig för jag höll på och "dö" av kylan för det var så jävla iskallt (fryser väldigt mycket av mig och har väldigt lätt att bli frusen, speciellt när man är underviktig). Vi höll hos inne för det mesta i gallerior.

P
å kvälls kvisten så kom min syster också och gjorde oss sällskap under middagen och gick även på fotografiska, dock så var det bara en utställare som jag tyckte var mer min typ av fotografier men det var trevligt iaf.
Otroligt nog så fynda jag faktisk två olika par skor på rea för bra pris som är bättre och varmare än mina tygskor som jag alltid går omkring i på dagen efter. Jag brukar ha svårt att hitta skor som jag gillar (förutom converse) så det var väldigt chockande att jag hittade flera så snabbt och i samma butik som jag gillade, that's insane, I tell you! :p
 
Så jag har haft en bra helg med god mat men inte så bra väder, så vi får åka upp till Stockholm igen och besöka mina butiker som jag ville handla i när det blivit varmare.
 
Just det vi har även (äntligen) invigdt våran super mysiga och fina bastu som äntligen är klar efter flera års orört arbete (alla som känner oss vet hur historien ligger till) så i lördags kväll så fick vi besök av vår hantverkare/vän som hjälp oss mycket med bastun samt nära och kära. Dock så testade jag tyvärr inte batsun själv för det blev lite för sent för det för jag vill inte vara jätte varm när jag ska lägga mig ^^.
 
 
 En instagram bild på några rätter som jag ätit uppe i Stockholm! ^^
 
 
 
 
Jag hoppas alla hade en lika mysig helg som jag haft och ha en forsatt bra dag,
Kram Johanna! <3

Ett mumsigt tips till gröten & en bra bok!

Hejsan allesammans där ute! :)
 
Just nu så är det ganska mycket som händer vid sidan av bloggandet så det kanske inte kommer bli så jätte bra uppdatering men det har jag ju nämnt tidigare pga att jag inte orkar och bör fokusera mindre på mat just nu i denna röra.
 
Men jag känner att jag måste uppdatera mig trots att jag egentligen inte har tid eller ork att göra det men det är en liten tvångs grej som blivit också.
I så tänke jag faktiskt tipsa er på en jätte god dryck som är super god att tillaga gröt med eller bara servera tillsammans med gröten. För ett bra tag sedan så fick jag två stycken Coconut-rice milk av min käraste syster när hon var hemma på ett besök. Sedan glömde jag bort att jag hade dem så för ett tag sedan så öppnade jag en och jag ska säga dig gud så gott det är att äta den tillsammans med en krämig havregrynsgröt. Den är också organisk och lagom söt tycker jag :). Jag testade att göra vanlig mannagyn, mannagryns pudding, olika typer av havregrynsgröt där jag tillagade med mjölken i samt serverade ljummen. Rekomenderar den verkligen till frukostgröten! ;D
En av böckerna i serien samt kokos-rismjölkens förpackning ^^.
 
Just nu så är jag även uppslukad i en bok serie som är skriven på engelska. En riktigt bra kärleksbok med vampyrer involverade som är väldigt spännande, jag har svårt att sluta läsa dem för man tänker hela tiden när man är påpväg att sluta "ne jag läser det här kapitlet också lika gärna". Den passar verkligen dem som gillar vampyr romans med spänning och kärleksdrama. Den första boken heter Vampier kisses, som är den första av 9 st som är skrivna av Ellen Schreiber.
 
 
 
Mannagrynsgröt kokt på kokos- & rismjölk, och till höger är det choklad gröt med ljummen kokos-ris mjölk. 

 
 
Ha det bra,
kram Johanna! :)

Syrlig & krämig Citronpasta med cannellinibönor!

Hejsan! :)
 
Sista dagen av jullovet då, wiihoo (not)! :p
Igår kväll (som vanligt) så brukar jag alltid bestämma samt föbereda frukosten till dagen efter för att gör det enklare för mig (tidsmässigt och valmässigt, har väldigt svårt att välja bland saker ibland). Då blev jag sugen på något kakaktigt att laga till frukost, då passade jag på att göra en gammalt recept på en av mina muggkakor. Det var ju evigtheter sedan jag gjorde en mugcake till frukost eftersom man har kommit i en gröt period, så det var precis det som blev till frukost , min goda Mandel-ägg mugcake med persikasås (dock så gjorde jag min denna gång med jordgubbsås istället) ^^.
 
 
Jag har också lagat en rätt till mig själv då jag gjorde en krämig Citronpasta med bönor. Det blev inte precis som i receptet jag använde istället vita bönor som var resten från en annan rätt som inte gick åt, lowcarb nudlar (klarar inte av att äta någon typ av kaloririk pasta, utan att må dåligt) och fryst persilja för jag hade inte det man skulle ha hemma, plus så värmde jag allt eftersom nudlarna kan man inte koka och jag ville ha varm mat. Dock så var det inget som gick hem hos mig direkt när jag gjorde på detta vis men jag tror nog att det är mycket godare ifall man gör exakt som i receptet (a)
 
 
 

Citronpasta med Cannellinibönor!


2 portioner
 
Ingredienser:
1 burk Cannellinibönor
0,5 dl Sojagrädde, havregrädde eller kokosgrädde
1 Citron, rivet skal och saft
En nypa flingsalt
Svartpeppar
Färsk persilja, hackad
 
Spagetti
 
  • Koka pastan.
  • Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Mixa bönorna med sojagrädde, rivet citronskal, citronsaft, salt, svartpeppar och färsk persilja. Blanda bönröran med pastan och servera!
 
 
Kram Johanna! :)

Sötsyrliga Lingon zoats med kolakräm!

Godmorgon allesammans! :)
 
Ahopp idag så är det söndag näst sista dan innan man börjar i skolan igen efter jullovet.
Själv så lider jag inte speciellt mycket över att gå i skolan eftersom jag bara studerar 50% fast nu är jag lite orolig över om jag har någon ork kvar till att fokusera och studera (har faktiskt inte rört mina läxor/uppgifter något alls under lovet och det är väldigt ovanligt). Så man har lite ångest över det eftersom det kommer komma mer uppgifter med tiden och då är jag rädd att jag inte kommer hinna med och orka allt. Nu när jag väger ännu mindre, samt att det börjar märkas tydligare både på insidan och utsidan.
Jag får också ont av att stå nu hela tiden som jag inte fick förut av allt mitt stående samt så har mina fötter svullnat upp så dem är tjockare än vanligt :(.
 
Aja nu till något annat (typ) men denna morgonen så testade jag göra en liten portion söt syrliga Lingon zoats med kolakräm. Jag har tänkt att göra denna länge men det har inte riktigt blivit av men nu så fick jag chansen att pröva min nya idé som blev mumsig så.
Man kan skippa att tillsätta zucchini samt vanliga lingon ifall man inte vill ha så syrlig gröt, om man vill det ^^
 
 
 

Lingon zoats med kolakräm!


1 portion
 
Zoats:
1,25 dl (50g) Havregryn
4 msk Finriven Zucchini
4 msk Lingon sylt
1 msk Sötning
1 tsk Vaniljarom
1,6-2 dl Mandelmjölk eller valfri mjölk
2 Äggvitor
Valfritt: 1-2 tsk Lin-, chia- eller psylliumfrön
3-4 msk Lingon, frysta
 
 Kolakräm:
4 msk Cream cheese
2 msk Kvarg
2 msk Yoghurt, (jag tog lätt men man kan ta endast kvarg ifall man vill)
ca 1 tsk Walden farms Choklad dipp eller sås, mer eller mindre *
 
*Kan ersättas med annat varumärke ifall du inte har Walden farm.
 
  • Blanda ner alla ingredienserna till gröten i en kastrull på medium värme, förutom äggvitorna och lingonen i ca 4-5 minuter. Tillsätt sedan äggvitorna under omrörning och eventuellt dem frysta ligonen, låt det koka i ytterligare 2-3 minuter.
  • Blanda samman alla ingredienserna till krämen väl så att allt blandas samman. Toppa sedan eventuellt kanske med lite extra kola, nötter eller lingon sedan är den klar att ätas! ;)
 

Kram Johanna! :)

Pastasoppa med bönor & currysmak!

Hallå hallå! :)
 
Igår så lagade jag en enkel men jätte god vegansk pastasoppa med currysmak till hela familjen som åts till middag. En enkel, snabb lagad och barnvänlig rätt som passar dem flesta! 
Min soppa blev lite tjockare men det kan var för att det kanske blev lite mer pasta i så den såg åt sig vätskan, menmen gott var det i alla fall! ;D
 
Jag hann inte uppdatera mig något igår för att vi for och handlade direkt efter vi hade ätit senare när vi kom hem så hade jag heller inte tid så det fick bli idag istället ^^.
 
 
 
 

Pastasoppa med curry & bönor!


4 portioner
 
Ingredienser:
1 Gul lök, finhackad
2 pkt Vita bönor, stora eller små
0,5 msk Curry
1 msk Tomatpuré
400 g Krossade tomater
5 dl Vatten
2,5 dl Havrebaserad matlagningsgrädde
2 Grönsaksbuljongtärningar
3 dl Valfri pasta
1 Liten burk majs

 

  • Fräs löken i några minuter i lite olja, tills den fått lite färg. Häll av spadet från bönorna och skölj av dem. Rör ner bönorna i grytan tillsammans med curry, tomatpuré, krossade tomater, vatten, havregrädde och buljongtärningar. Låt koka upp och häll sedan ner pastan. Koka i antal minuter som är angivit på pastapaketet. När det är 1 minut kvar rör du ner majsen. Servera grytan direkt!
 
 
 
Kram Johanna! :)

Mäktig vegansk Chokladpaj!

Hejhej! :)
 
Här ska ni få en riktigt smarrig chokladig choklad dröm paj som jag gjorde till familjen när dem åt 3-rätters vid jul. Denna juvliga paj är både nyttig, sockerfri, gluten och vegan vänlig. Man behöver nog inte så stor bit eftersom det blir ganska mäktigt i längden (kan jag tänka mig, smakade bara liten på pajen) så den räcker till många och har 2-3 veckors hållbarhet i kylen samt så går den att frysa in utan kokosgrädden.
 
Pajen passar verkligen dem som äter enligt lchf kosten och för dem som älskar nötter och choklad! ;D
Det är en underbar kombinationav choklad och nötter som verkligen inte skulle sitta fel i magen, tycker verkligen att du ska testa denna! (a)
 
Det är en paj som är rekomenderas att tillagas dan innan den serveras så den är väldigt bra att bjuda på ifall man ska göra mycket just den dan man har någon form at bjudning :).
 
Receptet är från en ung norsk jätte duktigt tjej som lagar glutenfri och vegansk mat. Receptet är skrivet i engelskt mått så det är därför det kan vara lite udda måttenheter nu när jag har översatt det till svenska ^^.
 
 
 
 
 

Vegansk Chocolate cream pie!


9-15 portioner, beroende på strl
 
Botten:
    4,8 dl Råa nötter (jag tog 50/50 av mandel och valnötter)
   
    2,4 dl Dadlar, urkärnade
    
6 msk Kakao
    
1 tsk Vaniljarom
   
En nypa Maldon salt (jag tog vanligt salt)

 
Fyllning:   
2,4 dl Dadlar, urkärnade
    1,2
dl Cashewnötter, naturella
    
6 msk Kakao
4 msk Jordnötssmör, naturell (går att byta ut mot valfritt nötsmör)
    
1 tsk Vaniljarom

    Osötad växtbaserad mjölk eller vatten, till önskad konsistens
 
Kokosgrädde:
2 burkar Fullfet kokosmjölk **
1 tsk Vaniljarom
Två nypor maldon salt, alt. vanligt

   
Riven mörk sockerfri vegan choklad alt. vanlig ( eller kakaopulver )
 
** Ställ burkarna i kylen och låt dem stå över natten.
 
 
1 . Sätt på ugnen till 200 C grader. Lägg alla ingredienser till botten (förutom dadlarna), i en matberedare och mixa samman det tills dufår ett grovt mjöl .Tillsätt sedan dadlarna och fortsätta att blanda tills du har en smulig och kladdig deg.
Tryck ordentligt ut botten i en pajform som är klädd med bakplåtspapper (min var kanske 24 cm i diameter, men du kan ta vilken strl som helts antar jag eftersom det inte stog något i receptet).Baka  den i ca 15 minuter, så att botten bakas ordentligt. Ta sen ur pajskalet ur ugnen och låt den svalna.
 

2 . Under tiden botten bakas så kan du göra chokladfyllning. Det gör du genom att placera alla ingredienser i en matberedare och kör tills du har en slät och krämig "pasta". Börja med att använda 2,4 dl mjölk/vatten och tillsätt mer när du fått den ungefär som en pannkakssmet fast tjockare. Fyll sedan pajskalet med fyllningen och jämna ut den fint med en spatel/sked. Låt kakan stå i kylskåpet i minst 6 timmar men helst över natten .
 
 
3. När fyllningen har stelnat så precis innan den ska ätas så blandar du samman grädden.
Kokosgrädden gör du genom att ta ut kokosmjölken ur kylen och gröper ur det som stelnat ur burkarna (inte vätskan, spara den för den går utmärkt att använda till grytor, bakning, frukosten osv...), lägg sedan ner det i en skål. Tillsätt vaniljarom och salt.
Vispa eller använd stavmixern och vispa/mixa tills du fått en jämn kräm. Börja med att bre ut ca 1,5 av  kokosgrädden (tillsätt eventuellt mer om du tycker det behövs) över pajen och garnera med lite riven choklad eller kakao och njut! ;D

 
Pajen håller sig i kylen i 2-3 veckor (dock så vet jag inte om hon menar med kokosgrädde på eller utan).
Själv så har jag även fryst in halva av pajen utan grädden så det funkar också ^^.
 
 
Kram Johanna! :)

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0