Purjolökspaj

Hallå där!
Till lunchen så gjorde jag en god purjolökspaj till familjen, dock råka den stå lite för länge så den är lite mörk på kanterna. Det brukar alltid ta mycket längre tid när vi tillagar med äggstanning i vanliga fall men denna gång så blev det motsattsen >.< .Jag antar att det beror på fyllningen eller vilken form man använder så du får bevaka pajen beroende på vilken form du väljer att använda så du inte gör samma misstag som mig. Tur som så smakade den bra i alla fall! :P
 
 
Purjolökspaj serverat med sommargrönsaker, kan även ha en sås till om du vill.
 
 
Purjolökspaj ca 4 port:
 
Deg: 2 dl Grahamsmjöl
2 dl vetemjöl fullkorn el. vanlig
(du kan även ta 4 dl av vetemjöl om du vill skippa grahamsmjölet)
½ tsk salt
2 tsk Bakpulver
50 g Smör
1,5 dl Mjölk
 
Fyllning: 400g Purjolök
3 Ägg
250g Keso
½ tsk Örtsalt el. salt
Ca 2 dl Riven ost, tex västerbotten ost
 
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla torra ingredienser till degen och rör om, tillsätt smöret och mjölken och knåda ihop allt så det blandas och se till att smöret inte blir massa smörklumpar i degen, att det blir fördelat i massan. När du har blandat ihop till en bra deg så kan du trycka ut den i formen.
  2. När ungen har blivit klar så kan du nagga degen med en gaffel innan den körs in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Under tiden degen förgräddas så kan du skära purjolöken i slantar och koka den i lättsaltat vatten tills dom har mjuknat.
  4. Blanda i keso, krydda, ost, äggen och även purjolöken när den har blivit klar i en skål. Rör om varsamt så allt blandas ihop, du kan krydda med svartpeppar om du vill.
  5. När degen har gräddats klart så tar du en bara ur ugnen och lägger i fyllningen i pajskalet. Ställ in den i ugnen i ca 20 minuter eller tills den känns fast i mitten, beroende på storleken och för form du använder.
Sedan kan du servera den med grönsaker/sallad och någon sås till om du vill te x vitlöksås.
 
 
Hoppas det smakar, kram Johanna! (:
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0