Vegetarisk version av Biff á la Lindström med stuvade morötter!
Dock så gjorde jag inte hela stuvingen gjorde bara halva, tyckte att 10 morötter lätt väldigt mycket så det blev 5 istället. På biffarna så uteslöt jag mjölet för jag tyckte det räckte med havregrynen för att dem höll ihop, skippade även salt gurka eftersom jag inte gillar det ^^ :P.
Vegetarisk Biff á la Lindström
med stuvade morötter!
Vegobiff à la Lindström
1 burk Kidneybönor
1 burk Borlottibönor
1,5 dl Havregryn
½ dl Vetemjöl
1 Liten gul lök, finhackad
1 dl Inlagda rödbetor, finhackade
1-2 msk Kapris
1 Saltgurka, finhackad
1 msk Rödbetslag
Salt & Peppar
Morötter
10 st Morötter
4 dl Vatten
1 tsk Timjan
1 tsk Rosmarin
Salt & Peppar
Stuvning
2 msk Smör
1 Liten gul lök, finhackad
2 msk Vetemjöl
3 dl Osötad sojamjölk
1 dl Vatten
Salt & Peppar
Vegobiff à la Lindström. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa sedan dem i en matberedare. Mixa ner havregrynen och häll sedan över smeten i en bunke. Blanda ner vetemjöl, gul lök, rödbetor, kapris, saltgurka, rödbetslag, salt och peppar. Forma till 8 st biffar och stek i mjölkfritt smör och/eller olja.
Morötter. Skala morötterna och halvera dem. Koka upp vatten och kryddor och låt sedan morötterna sjuda tills de blir mjuka, ca 15 minuter.
Stuvning. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade gula löken och fräs utan att den tar färg. Löken ska bara bli lätt genomskinlig. Pudra över vetemjölet och rör om. Vispa nu ner den osötade sojamjölken och vattnet, lite i taget så att det inte bildas några klumpar. Krydda med salt och peppar.
Blanda stuvningen med morötterna och servera till biffarna. (kopierat från hemsidan)