Vegetarian patties in creamy basil tomato sauce and feta cheese
Biffar i smakrik tomatsås
med fetaost!
0,5 dl Vatten
0,5 dl Fiberhavregryn
2 Ägg
1 Vitlöksklyfta, riven
Nymald svartpeppar, massor
3-4 Soltorkade tomater, finhackade
Basilikablad, finhackade
0,75 tsk Salt
0,5 dl Ströbröd (mer om du inte använder ägg)
1 dl Vatten
1 dl Grädde
2 Röda lökar, klyftade
5 Soltorkade tomater, strimlade
2 Kvistar basilika, bladen strimlade
En näve färska cocktailtomater
150 g Fetaost
- Tina färsen. Blanda vatten och havregryn i en bunke så att det får svälla en stund, ca 10 min. Blanda med färs, ägg (valfritt) och kryddor tills det är en smidig smet.
- Tillsätt ströbröd så att det binder bättre. Använder du inga ägg så tillsätt lite mer ströbröd för att hålla ihop allt bättre. Forma till små biffar/bullar och stek i olja. Vänd försiktigt!
- När biffarna nästan är genomstekta häller du i burken med cocktailtomater.
- Lägg biffarna på en tallrik, slå i vatten och grädde i pannan och lägg i löken. Låt löken koka med ett par minuter och tillsätt sedan biffar, färska cocktailtomater och soltorkade tomater. Koka ytterligare några minuter.
Strö över basilikablad och smulad fetaost och servera med kokt potatis eller pasta och en god sallad till.