Vegan or vegetarian Tacopie!



Vegansk eller vegetarisk
Tacopaj!
2 dl Riven västenbotten eller präst ost, eller mjölkfri
2 dl Tjock sojayoghurt, Alpros på burk
2 stora pressade Vitlöksklyftor
1 tsk Paprikapulver
2 krm Salt
- Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman de torra först sedan det blöta till pajdegen i en bunke, knåda den så att smöret fördelas jämnt i degen. Tryck ut degen i en ganska stor ungsform med kanter, även lite längs "väggen" (inte för tjockt eftersom det är bakpulver inuti), nagga sedan degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.
- Tacofärsen gör du genom först att steka upp den lite i en stekpanna med lite olja. Tillsätt sedan tacokryddan och vattnet, låt det stekas samman en stund. Dra sedan bort stekpannan från plattan och tillsätt majsen. Häll sedan tacofärsen i pajskalet när den har gräddats klart.
- Ost-paprikasåsen gör du genom att blanda samman yoghurt, ost, paprikapulver, salt och pressad vitlök i en skål. Om du vill så kan du tillsätta hackad tomat i såsen eller om du vill lägga några skivor ovanpå färsröran, det får du välja själv ^^.
- Skiva lök, paprika i ringar och eventuellt tomat om du inte ska tillsätta det i såsen istället (det väljer du). Fördela löken och eventuellt tomaten över tacofärsen, häll sedan över ostsåsen över pajen toppa sedan med önskad mängd paprika ringar.
- Stoppa sedan in pajen i ugnen igen och grädda den i ca 20 minuter eller tills den har fått färg på ytan och att osten smält. Servera med en god grönsallad till och njut!
