Vegan or vegetarian Tacopie!

Firade "fredagsmys" med en vegetarisk (går även att göra vegansk) Tacopaj som är nyttigare än vanlig till middag, som blev jätte bra och god! Dock så blev det lite för lite sås men det vet man nu till nästa gång, glömde även att tillsätta tomaterna men det funkade utmärkt ändå! ;p.
 
Enkel att göra som passar hela familjen eller att bjuda på till sina nära och kära eller om du har en vegan/vegetarian som kommer på besök! ;)
 
 
 
 
 
Ser kanske inte så aptitligt ut nu när man har tagit en bit :p.
 
 

Vegansk eller vegetarisk

 

Tacopaj!

 
5-6 portioner
 
Pajskalet:
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Fullkorns vetemjöl *
2 tsk Bakpulver
1,5 dl Sojamjölk eller vanlig
50g Mjölkfritt smör el. vanligt
½ tsk Salt
 
* Det går även bra att ta 4 dl fullkorns vetemjöl istället för grahamsmjöl, det fick jag själv göra denna gång för vi hade inget hemma tyvärr.
 
Färsen:
500g Soya eller Quorn färs
1 påse Taco kryddamix
1 dl Vatten
1 burk Valfri majs
 
Ost-paprikasås:
2 dl Riven västenbotten eller präst ost, eller mjölkfri
2 dl Tjock sojayoghurt, Alpros på burk
2 stora pressade Vitlöksklyftor
1 tsk Paprikapulver
2 krm Salt
 
1 Stor gul eller röd lök, skivad i ringar
1-2 Stora tomater,
skivad om det är ovanpå färsen, hackad om det är i såsen
1-2 Röd/gul paprika, tunt skivad
 
 
  • Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda samman de torra först sedan det blöta till pajdegen i en bunke, knåda den så att smöret fördelas jämnt i degen. Tryck ut degen i en ganska stor ungsform med kanter, även lite längs "väggen" (inte för tjockt eftersom det är bakpulver inuti), nagga sedan degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.
  • Tacofärsen gör du genom först att steka upp den lite i en stekpanna med lite olja. Tillsätt sedan tacokryddan och vattnet, låt det stekas samman en stund. Dra sedan bort stekpannan från plattan och tillsätt majsen. Häll sedan tacofärsen i pajskalet när den har gräddats klart.
  • Ost-paprikasåsen gör du genom att blanda samman yoghurt, ost, paprikapulver, salt och pressad vitlök i en skål. Om du vill så kan du tillsätta hackad tomat i såsen eller om du vill lägga några skivor ovanpå färsröran, det får du välja själv ^^.
  • Skiva lök, paprika i ringar och eventuellt tomat om du inte ska tillsätta det i såsen istället (det väljer du). Fördela löken och eventuellt tomaten över tacofärsen, häll sedan över ostsåsen över pajen toppa sedan med önskad mängd paprika ringar.
  • Stoppa sedan in pajen i ugnen igen och grädda den i ca 20 minuter eller tills den har fått färg på ytan och att osten smält. Servera med en god grönsallad till och njut!
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0