Vegan Moussaka in my way!


Vegansk Moussaka
4-5 Portion
Ingredienser:
- Sätt ugnen på 200-225 C grader. Skiva auberginen och zucchinin i ca centimetertjocka skivor, lägg dem sedan på en plåt och salta dem. Baka grönsakerna i ugnen i ca 20 minuter.
- Under tiden så steker du hackad lök, paprika, pressad vitlök en stund. Tillsätt sedan vegfärsen, stek ytterligare en stund. Ha sen ner tomatkross och krydda efter smak, låt det puttra tills grönsakerna är klara.
- När dem bakats klart så lägger du i hälften av grönsakerna i en ungsform på botten, lägg sedan på "köttfärsen" och häll grädden jämnt över färsen, fördela bönorna och sist så lägger du på resten av auberginen och zucchinin. Toppa med önskad mängd riven ost, om du vill ha det.
- Ställ gratängen i ugnen och grädda den i ca 20 minuter. Servera med några goda grönsaker eller en sallad! :)
