Vegetarisk Pasta Carbonara med lowcarb nudlar!
![](https://cdn2.cdnme.se/4131103/7-3/pastacabonara_5267fc2d9606ee0acac4994c.jpg)
Pasta Carbonara!
ca. 2-3 portioner
1 paket (250-300 g) Rökt tofu eller Hälsans köks á la bacon
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
4 msk Vetemjöl (jag tog ett fullkorns)
4 dl Växtbaserad mjölk (jag använde osötad sojamjölk)
1 tsk Flytande grönsaksbuljong
Salt & peppar
Valfritt: några droppar tabasco
Valfri pasta eller lowcarb nudlar
- Skär ner tofun i små bitar om du vill använda tofu. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna. Fräs allt i lite mjölkfritt smör tills det får fin färg och svettas härligt. Tofun/"baconet" ska bli lätt knaprig, precis som bacon.
- Strö över vetemjölet och blanda runt. Rör sedan ner den mjölken och blanda runt. Låt bubbla på tills allt har blivit en gosigt tjock och krämig pastasås. Smaksätt med flytande grönsaksbuljong, generöst med salt och peppar samt några droppar tabasco om man gillar hetta.
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)