Povencalsk färspasta gratäng!

Povencalsk färsgratäng med tomat & zucchini!
ca. 5-6 portioner
300 g Pasta, rigatoni (jag använde vanlig fullkorns penne istället)
2 msk Olivolja
2 Vitlöksklyftor
1 Purjolök
400 g Sojafärs, alt. quorn
1,5 tsk Timjan
1,5 tsk Oregano
1 msk Paprikapulver
0,5 tsk Cayennepeppar
1,5 tsk Salt svartpeppar
2 dl Sojamjölk eller annan växtbaserad mjölk/grädde
1 Zucchini
2 Tomater
1½ dl Mjölkfri ost alt. vanlig
1 tsk Oregano
- Koka först pastan till gratängen. Fräs purjolök och vitlök i olivoljan tills allt blir genomskinligt. Höj värmen lite och tillsätt sojafärsen. Steka det i någon minut och rör sedan ner kryddorna och sojamjölken. Låt koka in. Blanda färsblandningen med den kokta pastan. Häll ner i en gratängform.
- Toppingen gör du genom att först skiva zucchinin och tomaterna.Varva grönsakerna över pastaröran och toppa med riven mjölkfri ost (eller vanlig) samt torkad oregano. Gratinera gratängen i 200 grader i 30 minuter.
Servera med en god sallad eller några favis grönsaker.
