Himmelsk vegetarisk Macaronpudding med "bacon"!


Vegetarisk macaronpudding
med "bacon"!
ca. 5-6 portioner
ca 3 dl Okokt fullkornspasta (valfri sort)
1 Litet huvud blomkål
2 dl Saltat pastavatten
2 dl Lätt creme fraiche
1 dl Riven smakrik ost, ex präst västenbotten osv..
Salt & Peppar
1/2 Påse Hälsans köks soja á la bacon
2 dl Pankoströbröd (om inte, vanligt med det blir krispigare med panko)
3 st Soltorkade tomater i olja
ca 1,5 msk Olja från de soltorkade tomaterna
1/2 Finhackad chili
En knippe timjan
- Koka pastan i saltat vatten tillsammans med blomkålen skuren i grova bitar.
- Låt rinna av men spara en del av pastavattnet till senare. Sätt sedan ugnen på 200 C grader.
- Makaron toppingen gör du först genom att tina upp och värm a la baconet något i mikron. Mixa i en matberedare (eller med stavmixer) tillsammans med ströbrödet, soltorkade tomaterna, oljan, chili och timjanbladen.
- Lägg pastan i en ugnsform. Mosa blomkålen försiktigt med en stomp och ha ner det bland pastan.
- Blanda pastavattnet, créme fraiche och ost i en skål, smaka av med salt och peppar. Blanda sedan ner det i gratängen med blomkålen och pastan.
- Fördela ströbrödet över pastan, ställ in den i ugnen och grädda gratängen i ca 30 minuter eller tills pudding satt sig och fått en fin färg.
Servera gärna tillsammans med en god sallad och grönsaker! :)
