Hejhej!
Idag till frukost så gjorde jag inget nytt utan gjorde ett av mina egna favis recept som jag har gjort.
Min härliga lilla krispiga fruktigt chokladnöt paj
(recept hittar du HÄR), den var lika himmelsk som jag kommer ihåg att den var! ;D
Som mellanmål så gjorde jag två hälsosamma pumpa och carob-bars som var väldigt god (inspiration från Maja), men dem blev super goda med toppingen det är ju bara ett måste om man gör dessa. Då blir "smakupplevelsen" ännu bättre och godare, nomnomnom! :o ^^
Dem är lätta att göra och tar inte lång tid att grädda i ugnen, a pieace of cake kan man säga! ;)
Butternut & carob-bars!
2 Bars
Ingredienser:
ca. 80g Butternut Squash
1 äggvita
2 msk Profiber
2 msk Valfritt nötmjöl (jag använde mandel)
40g Keso
1-1,5 msk Carobpulver alt. Kakao
1 msk Kokosmjöl
1 msk Mandelmjölk eller valfri mjölk
1-2 msk Sötning, efter smak
1 krm Vaniljpulver
Topping:
Walden farms Caramel dip eller något annan koladipp/sås
ev. Hallon
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär squashen i små bitar för kortare koktid, koka dem sedan tills de blivit mjuka. Skölj av keson först i tillexempel en sil och låt den därefter rinna av.
- Lägg bitarna tillsammans med äggvita och keso i en bunke och mixa tills det blivit slätt. Blanda ner det övriga ingredienserna efter smak och rör om noga. Smöra två små rektangulära "bar"-formar eller något liknande efter vad du har hemma.
- Grädda dem sedan mellan 10-19 minuter beroende på hur du vill ha dem lite kalddiga eller mer fasta (tiden kan variera pga formval så du får titta till dem lite så att dem inte blir torra).
Toppa gärna med koladipp eller sås då blir dem mycket godare, rekomenderas verkligen! (a)
Kram Johanna! :)