Tomatsalsa tillsammans med ärtiga majsbiffar!
Ärtiga majsbiffar
med tomatsalsa!
4 portioner
380 g Kokta kikärter
380 g Kokta vita bönor
300 g Majskorn
1/2 Kruka persilja
1 tsk Sambal oelek
2 msk Majsstärkelse (Maizena)
1 dl Riven ost
Salt & peppar
1/2 Gurka
4 Tomater
1 Rödlök
1 Lime
2 msk Olja
65 g Salladsmix
1 dl Matyoghurt (10%)
- Skölj kikärtorna och bönorna i en sil under kallt vatten och låt dem rinna av. Låt majsen rinna av. Strimla persiljan.
- Lägg ärtorna och bönorna i en mixer och mixa slätt. Lägg ärt- och bönmixet i en bunke.
- Vänd sedan ner majskorn, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och ost. Krydda med salt och peppar.
- Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den. Finhacka den och tomaterna. Skala och fin hacka rödlöken.
- Blanda grönsakerna. Pressa över limesaft och ringla över hälften av oljan. Smaka av med salt och peppar.
- Forma till 8 biffar (för 4 port) och stek dem i resten av oljan i en stekpanna tills de är gyllenbruna.
- Servera biffarna med bulgur eller annat gryn, sallad, yoghurt och salsan.
För alla:
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Du har verkligen grymt bra recept alltså =) Du får ha en bra helg!
Det var så lite så ;) Ah, nice =) Tack så mycket du! Själv ska jag på ett LAN ^^
Absolut =) Det vart HON, BF3 och Minecraft ^^