Pastel De Naranja Pegajoso!
![](https://cdn2.cdnme.se/4131103/7-3/naranja_5283b095e087c304618f35d8.jpg)
Pastel de naranja pegajoso!
1 Kaka
- Sätt ugnen på 200 C grader. Värm sedan smöret och chokladen sakta tillsammans på spisen i en kastrull. Smörj en ca 24 cm stor kakform (jag bröade även våran med det stod inte att man skulle i receptet).
- Medan chokladen och smöret smälter sig samman och sköter sig själv så vispar du socker och ägg med en elvisp så att det blir ljust och pösigt.
- Mortla eller mixa rivet apelsinskal från kakan tillsammans cointreaun (då får man fram apelsinsmaken mycket mer). Blanda sedan ner det i äggsmeten och häll ner mjölet lite i taget, rör om. Tillsätt sedan det smälta smöret och chokladen, blanda sedan samman allt så att det blir choklad i hela smeten. Häll det sedan i den smorda formen och grädda den ungefär i 20 minuter.
- Nu över till ganachen. Börja med att värma upp grädden och sirapen i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg det i en skål. Häll sedan över den varma grädden och rör om så att all choklad smälter. Till sist så häller du ner likören (cointreau) och rör om.
- När kakan har svalnat så brer du över ganachen och toppar med rivet apelsinskal. Servera gärna kakan med en klick grädde!
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
gott!!