Krämiga nudlar med zucchinisås!

Hejhej!
 
Imorse så blev mitt experiment inte riktigt som jag hade tänkt mig. Tanken var att det skulle bli en fruktig yoghurt mugcake men den höll inte ihop så jätte bra när jag hade värmt den, skulle kanske hålla ihop ifall jag körde den lite mer i micron men ville inte över "baka" den. Tänkte först slänga den eftersom den såg förfärlig ut men det kan man ju bara inte göra (inte jag iaf) man måste ju ge den en chans åtminstone även om den ser hemsk ut. Det var tur det för den smakade faktiskt riktigt gott trots sitt fula utseende så det blev ett misslyckande till lyckad succé trots allt ;). Blev mer som en microkaka än en mugcake men det funkar ju det med :p.
 
Dagens recept som jag har lagat tidigare är en super smarrig krämig vegansk zucchinipasta som är ljuvlig och lättlagad! Rekomenderas verkligen speciellt för dem som är förjust i zucchini! :D
Jag åt min med fitness nudlar men ni får välja själva vad ni vill använda för sort om ni vill ha pasta eller nudlar det funkar vilket som, mums kan jag bara säga er, mums! ^^
Jag testade även att tillsätta lite tomatsås/krossade tomater och då blev det nästan ännu godare då kan jag tycka, så det kan vara ett tips om det skulle intressera er ;).
 
 
Bjuder även på en dålig instagram bild på den fula frukostkakan! :p
 

 

Krämiga nudlar med zucchinisås!


4 portioner
 
Ingredienser:
400 g Torkad spagetti eller nudlar
1 Gigantisk zucchini eller 2 små
2 msk Olivolja
1 tsk Salt
4 Vitlöksklyftor
2 tsk Salvia
1½ dl Vitt vin
3 dl Osötad sojamjölk
1 msk Fryst persilja
Peppar
Eventuellt mer salt
Valfritt: 1 dl Riven veganost, t.ex. Astrid & Apornas ”Italiensk smak”

 

  • Koka pastan/nudlarna enligt anvisningar på paketet.
  • Riv zucchinin grovt. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och släng ner zucchinin tillsammans med saltet. Låt den fräsa på tills nästan allt vatten har kokats bort.
  • Riv vitlöksklyftorna och blanda ner tillsammans med salvian. Häll på det vita vinet och låt koka in. Tillsätt sedan den osötade sojamjölken och eventuellt veganost. Låt bubbla ihop några minuter så att såsen tjocknar till. Rör ner persiljan och krydda med svartpeppar och eventuellt mer salt.
Blanda zucchinisåsen med pastan och servera!
 
Tips! Du kan även tillsätta lite tomatsås/krossade tomater efter smak, det gjorde jag i efterhand som jag hade värmt upp och ev kryddat lite om det bara var krossade tomater.
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0