Nu så blev det lite annan mat istället för pannkakor :P.
Gjorde ett antal vegetariska biffar med keso och böngroddar, super goda var dem faktiskt även om dem inte ser direkt goda ut så de smakar som pannbiffar nästan. Dem påminner om dem väldigt mycket, speciellt om man äter med lingonsylt och potatismos! Bör prövas man blir förvånad att det smakar som det så mycket utan att det är kött i biffarna! :O ( tycker jag iaf ^^)
Varkene mina dåliga bilder eller utseendet ger dem rättvisa ^^.
Vetegroddsbiffar med keso
Ingredienser för ca 5-6 portioner:
5 dl Vatten
6 dl Havregryn
2 Lökar
Ett Ägg
2 dl Vetegroddar
1 dl Keso
Salt & Peppar
- Koka upp vattnet och tillsätt havregrynen, ställ åt sidan och låt det svalna.
- Riv löken lägg i det i havregrynssmeten, tillsätt även vetegroddar, keso och ägget. Krydda sedan rikligt med salt och peppar.
- Forma till tunna och runda biffar, ca 5 mm.
- Stek dem i en medelvarm stekpanna i några minuter per sida tills dem blivit välstekta och krispiga på utsidan.
Servera med potatismos och lingonsylt, för att få ännu mer känsla att det smakar som pannbiffar! ;)
Kram Johanna! :)