Ungsbakad havregröt med kanel & mandel!

Hejhej,
hoppas ni har en trevlig start på sista dagen av veckan!
Idag så gjorde jag en jätte saftig och "gojsig" (inte för att det låter så gått när man säger då kanske men) gröt. Detta recept gjorde jag själv men inspererades av ett annat recept från Sanna som jag gjorde om lite. Den blev jätte mumsig tycker jag, speciellt när det innehåller kanel och äpple dem kombinationerna är perfekt tillsammans passar så bra ihop! Fast jag har lite svårt att inte tycka att saker smakar gott speciellt gröt eftersom det är så himla gott, (är inte så kräsen av mig)! ;D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ungsbakad havregröt

 

med kanel & mandel

 
 
1 portion,
 
ca 1 dl (ca 40g) Havregryn
0,5 dl (ca 50g) Osötat äppelmos...eller mosad banan
0,5 dl Mandelmjölk
(eller vanlig mjölk om du inte vill testa med mandel, men då försvinner mandel smaken som finns)
2 krm Kanel
1 krm Vaniljpulver
 
valfritt: Lite sötning
1 tsk kokosolja eller mindre om du vill ha en lite "djupare" smak
  • Sätt ugnen på 175 C.
  • Blanda alla igredienser och lägg smeten sedan i en smord/oljad form. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter, jag brukar sätta på grill effekten dem sista fem minuterna för knaprig yta :).
  • Ta ur den bakade gröten på en tallrik eller ät den direkt ur formen. Servera med valfria tillbehör.
Till min gröt så åt jag med vaniljkräm denna gång som är gjort av kvarg, vaniljpulver, lite sötning och keso (keson kan uteslutas om du vill det) som mixas samman, dock så behövs det inte mixas ifall du utesluter keson då räcker det med att bara röra om så allt blandas.
 
 
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0