Red Velvet Mugcake with frosting

Godmorgon!
Startade morgonen men en ljuvlig Red Velvet Mugcake. Det är naturlig röd färg som kommer från rödbetan så det är ingen karamellfärg eller något liknade. En sak som är bra om man inte gillar rödbetor är att man inte känner någon smak av den den ger bara mugcaken en härlig färg på kakan :).
 
Har ni ätit eller testat att göra en mugcake? Ifall inte så bör ni göra det!
Det är väldigt enkelt och går snabbt att laga, ett lyxigt men snabbt mål som start på dagen eller ett mumsigt mellanmål!
 
Var försökt men att du inte micrar den för länge för då kan den bli lite kompakt och hård i yttredelarna av kakan. Jag råkade göra det denna gång så den blev lite hård, då blir den inte lika gojsig och god eller lika njutbar. 
 
 
 
 
 
 
Red Velvet Mugcake with frosting
 
1 port

Mugcake:
1,3 dl (ca. 45g) Havregryn
1 tsk Bakpulver
1 msk Stevia strö
1 krm Vaniljpulver
2 Äggvitor
2  msk Puréad rostad eller kokt rödbeta (ca. 35g)
2 msk Mjölk

Frosting:
ca. 3/4 dl (75g) Lättkesella/kvarg
ca. 3/4 dl (75g) Minikeso
1,5 msk Philadelphia
2 tsk Stevia strö
1 krm Vaniljpulver
 
  • Mixa ingredienserna till muggkakan med mixer. Häll smeten i en smord mugg eller någon form. Micra den i micron på högsta effekt i ca 1 - 1,5 minuter, låt den svalna lite.
  • Frostingen så mixar du ihop alla ingredienser till en slät smet.
  • Vänd kakan på ett fat och bre sedan över frostingen på kakan. Ett tips är att du kan dela kakan i två delar på höjden och lägg även lite frosting i mellan för mer effekt, dock så gjorde jag inte det denna gång men kanske man gör nästa ^^.
  • Servera gärna med färska jordgubbar samt rostade kokosflingor, då blir den ännu mumsigare! ;D
 
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0