Breakfastbar with Peanut Butter and Appel filling!



Breakfastbar
INGREDIENSER:
2 msk havregryn
2 msk fullkornsdinkel eller annat mjöl
2 krm Bakpulver
½ tsk kanel
1 msk mosad banan
2 msk kvarg
1-2 tsk sötning
ca. 1/4-½ äpple beroende på storlek
1-2 msk jordnöttsmör
- Blanda havregryn, bakpulver, mjöl, sötning och kanel tillsammans. Häll ner mosad banan och kvarg, blanda tills du får en kletig smet.
- Smöra/olja en liten, helst rektangulär, bakform. Dela upp smeten i två och smeta ut den ena i bakformen men gör den inte för tunt.
- Mixa äpplet i en mixer tillsammans med jordnötssmöret till en smet.
- Fördela äppelsmeten jämnt över lagret i formen och fördela sedan resterande havregrynsmet över äpplet och forma så att den ”täcker” äpplet. Grädda ca. 10 minuter på 180 grader. Låt baren svalna lite innan den äts för att "stelna" lite (speciellt om du ska lyfta den ur formen så måste den få stelna lite).
