Pizza med havregrynsbotten!



Havregrynspizza
1 portion
Fyllnings exempel: Passerade tomater, tacosalsa, skinka/tonfisk/kyckling, lök, paprika, tomat, svamp, aubergin, zucchini, banan, keso/ost/fetaost, curry/pizzakrydda osv...
- Mixa havregryn till ett mjöl, blanda sedan samman alla ingredienserna till pizzadegen.
- Ha lite olja på ett bakplåtspapper och bred ut smeten i en önskad form, den behöver ju inte vara rund kan ju vara fyrkantig också ;).
- Förgrädda degen i ugnen cirka 5-6 minuter på 200-225 grader (jag använde varmluftsugn). Det beror även på hur kletig eller knaprig pizzabotten man vill ha, men jag hade min i ugnen i 6-7 minuter. då fick man häliga knapriga kanter men inte för kletig botten heller.
- Sen när pizzadegen är klar så är det bara att strö på din önskade fyllning och grädda ytterligare i ugnen (du kan sänka ner till 175 grader om du vill ifall garneringen bräns), tills toppingen blivit varm eller blivit som du vill ha den, även när osten smält.

Fy 17, vad gott!
Hej
Jag undrar om det går det att baka pizzan utan ägg.