Söt- och saltlakritsbollar!

Lakritsbollar!
Ca. 18 bollar
1,5 dl Hackade dadlar
1 msk Lakritspulver
Rulla i oskalat sesamfrö
1,5 dl Cashewnötter
1,5 dl Hackade dadlar
0,5 tsk Havssalt
Rulla i lakritsgranulat
- Lägg de hackade dadlarna i en skål. Värm vatten och häll över dadlarna. Blötlägg i 30 minuter (detta moment kan skippas ifall du använder färska).
- Mixa nötter till ett fint mjöl. Rör ner lakritspulver och dadlar. Mixa länge, till en jämn massa. Forma små bollar och rulla i sesamfrö för sötlakritsbollar.
- För saltlakritsbollar rör i havssalt i massan istället för lakritspulver och rulla i lakritsgranulat. Ställ in i kylen och servera dem sedan kalla! ^^
Tips! Om du använder torkade dadlar så kan du innan du rullar saltlakritsbollarna i lakritsgranulat så ställer du in dem i kylen en stund då de blir kladdigare i konsistensen. Blir massan för torr så kan du tillsätta en sked blötläggningsvatten för att göra den kletigare.
