Pumpabiffar med kokos- & pumpasås!

Hejsan! :)
 
Har inte kunnat gå ut på internet idag för att det har krånglat och inte velat ha någon mottagning, men nu så funka det så vi får se hur det blir imorgon ifall jag kommer ut eller ej.
 
Dagens inlägg blir lite tätt inpå varandra men men. I första inlägget så bjuder jag på en rätt med mycket pumpa som jag har testat från en duktigt tjej som heter Fanny. Det blev några mumsiga veganska Pumpabiffar med pumpasås tillsammans med en enkel sallad, men det finns även två alternativ på biffarna och såsen så att det blir vegan vänlig, vegetarisk eller med kyckling! :)
 
Bara så ni vet så är det inte så mycket pumpa i rätten som man kan tro när man tänker på vad det heter! ;P
 
 
 

Pumpabiffar med pumpasås!

 
 ca. 2-3 Portioner

Biffar:
270 g Silkes tofu + 50g vita bönor eller 1 stor kycklingfilé
1 dl Pumpapuré
1 Liten gul lök
1/2 bovetekross (eller havregryn)
1/2 msk fiberhusk
1/4 dl äggvita
1,5 tsk timjan (gärna mer om du vill)
Peppar & salt
  • Hacka löken och mixa med tofu+bönor (eller kyckling), pumpapuré, bovetekross, fiberhusk, äggvita och kryddor.
  • Klicka ut i en het panna (det blir ganska kladdigt så ge upp försöket att få till bollar .) , “platta till”  dem lite och låt dem få lite yta innan man vänder biffarna och låter också andra sidan få yta. Sänka värmen och låta bli genom-klar. Servera allra helst med pumpasåsen till och en god sallad!
 
Sås:
1 Liten gul lök
2 Små vitlöksklyftor
1 Buljongtärning
1 dl Pumpapuré
1,5 dl Kokosmjölk
2 msk Näringsjäst eller cream cheese
  • Fräs lök och vitlök i en kastrull. Slå på lite vatten och smula i buljongtärningen, vattnet ska bara täcka löken, så det får småputtra lite. Sänk värmen och rör ned pumpapuré och kokosmjölk. Låt puttra tills biffarna är klara, rör ner näringsjästen/cream cheese precis i slutet.
 
 

Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0