Mandelpaj med vanilj & kanel-äpplen!

Hejhej!
 
Idag så blev det lite morgonmys framför dagens avsnitt av julkalendern och en repris på min jätte smarriga Banan-kola gröt som åts upp medans man kollade på avsnittet för idag. På något vis så tycker jag det är mysigare att kolla på julkalender på morgon än på kvällen, jag vet inte varför för det är ju mörkt på både morgonen och kvällen :p. Kanske det är någon känsla man har eftersom man alltid har kollat på julkalendern på morgonen när man åt frukosten när man var yngre och när man väl har kollat på årets julkalender så klart.
Vilken tid föredrar du att kolla på kalender? ^^
 
Har även bakat en egen nyttig och enkel Mandelpaj som man kan välja lite på vad man vill ha för typ av vaniljfyllning till pajen beroende på vad man är sugen på ^^. En kombination som aldrig kan gå fel ;D. Passar till fikat eller mellanmålet till en eller cirka 2 portioner :).
Själv så testade jag att laga denna till frukost men det är nog mer fika eller dessert aktigt :P.
 
 
 
 
 
 

Mandelpaj med vanilj & kanel-äpplen!


1 portion eller ca. 2 bitar
 
Pajskal:
2 msk Mandelmjöl
2 msk Valfritt mjöl, (jag använde pofiber denna gång)
1 msk Äppelmos eller pumpapuré
2 krm-0,5 tsk Bakpulver
1 msk Kvarg eller yoghurt
Några droppar sweetdrops amaretto alt. 1-2 tsk Sötning
ca. 1 tsk Valfri vätska

 Vaniljfyllning x3:
ca. 75g Kvarg
el.
2 msk Kvarg & 2 msk Philadelphia
el.
ca. 0,7 dl Kvarg + 0,25 dl Keso
 
Välj någon av bas blandningarna och till sätt några droppar vanilla cream stevia sweetdrops, alt. 0,25-1 tsk sötning plus vaniljarom eller pulver efter smak.
 
Önskad mängd äppelbitar
Kanel
 
 
  • Sätt ugnen på 200-225 C grader. Blanda samman alla ingredienserna till pajskalet efter smak i en liten skål. Tryck ut botten i en liten ungsform alternativt en liten tartlett form med löstagbar botten.
  • Välj sedan en av "kräm" blaningarna och eventuellt mixa ifall du väljer den med keso i, tillsätt sedan sötning och vanilj efter smak. När du är nöjd så häller du ner fyllningen i pajskalet. Grädda med eller utan äppelbitar i ugnen (jag tillsatte dem sedan) i ca 9-15 minuter tills fyllningen "stelnat" och skalet fått fin färg.
  • Om du inte har toppat med äppelskivor så lägger du önskad mängd äpple i en liten katrull med lite vatten i ca 2. msk. Strö sedan på kanel och lägg på ett lock och låt det koka några sekunder tills äppelbitarna har mjuknat. När pajen har gräddats klart så toppar du den med de varma kanel-äpple skivorna och sen är den klar att ätas! ^^
 
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer
Rebecca&Mathias

Låter riktigt mysigt och vad gott det såg ut, yamm! :) Ha en fortsatt fin kväll! :)

Svar: Ja det är så mysigt så, en riktigt julkänsla man får av kalendern varje gång och faktiskt "förstår" att det snart är jul ^^. Den är saftig och fruktig, nomnom! ;)Tack så mycket, desamma desamma! :D
Johanna V

2013-12-04 @ 16:15:25
URL: http://twoplusone.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0