"Köttig" julpaté!
![](https://cdn2.cdnme.se/4131103/7-3/julkottpate_52bc076188e59dae4126fbb9.jpg)
"Köttig" julpaté!
1 Paté
Ingredienser:
100 g Rökt tofu
100 g Fast tofu
400 g Sojafärs
1 dl Sojagrädde
1 Gul lök, finhackad
1 msk Skånsk senap
0,5 dl Ströbröd
0,5 dl Vetemjöl
1 msk Kapris finhackad
1,5 tsk Timjan
1,5 tsk Mejram
1,5 tsk salt
Svartpeppar
Till servering
cornichons
syltlök
eller rödkålssallad / klassisk rödkål
- Mixa den rökta och fasta tofun i en matberedare eller smula sönder fint med fingrarna. Blanda sedan samtliga ingredienser till patén i en bunke. Enklast är att använda händerna.
- Pressa ner allt i en brödform och jämna till (jag använde en 1,5 liters form). Baka patén i 175 grader i 40-50 minuter. Serveras ljummen eller kall tillsammans med cornichons och syltlök. Själv så tycker jag att den var mycket godare varm än kall och passade också till rödkålssallad / klassisk rödkål ^^.
(kopierat från hemsidan)
Kram Johanna! :)
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)