Het Buttternut och curry soppa!

Het pumpa & curry soppa!
4-6 Portioner
Ingredienser:
1 Gul lök, hackad
2 Vitlöksklyftor, hackade
1 msk Färsk ingefära, riven
1 Röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk Curry
1 Butternutpumpa, 1-1½ kg
1 burk Kokosmjölk
5 dl Vatten
2 Grönsaksbuljongtärningar
- Skala pumpan och kärna ur den. Fräs gul lök och vitlök i lite olivolja tills den är genomskinlig och mjuk. Tillsätt ingefära, chili, curry och pumpabitar och låt svettas i några minuter.
- Häll på kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Låt koka i 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät och servera eventuellt med lite finhackad färsk chili, syrlig yoghurt och en brödbit.
