Krämig "kyckling"-gratäng med basilika, soltorkad tomat & spenat!
Man kan ju även testa andra kryddor och smaksättningar om man vill, men själv så ville jag testa orginal receptet först och bli inspirerad vad man kan göra för andra versioner och alternativ ;).
Vegansk "kyckling"-gratäng med
soltorkade tomater & basilika!
ca 400 g Valfritt vegetariskt "kycklingkött"
5 Soltorkade tomater, i mindre bitar
1 Kruka basilika
2 msk Dijonsenap
2 Vitlöksklyftor, fint riven
2 dl Naturell sojayoghurt, jag använde Alpros tjocka på burk
2 dl Osötad sojamjölk
½ msk Flytande grönsaksbuljong
Salt & Peppar
Valfritt: 2 dl Riven veganost
ca. 2 dl Uppstekt fryst spenat (mer el. mindre), färsk funkar också.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek vegoköttet i lite olivolja tills det får fin färg. Fördela vegoköttet i botten av en gratängform. Strö över de soltorkade tomaterna och basilikabladen eventuellt spenat om du vill prova med det. Blanda dijonsenap, rivna vitlöksklyftor, sojayoghurt, sojamjölk, grönsaksbuljong, salt, svartpeppar och eventuellt riven veganost i en skål. Gratinera gratängen sedan i 25 minuter i ugnen.