Crispy apple and cinnamon crust filled with chocolatenut and vanilla layer!

 Godmorgon!
Idag så döps lila Felicia sedan blir det fika ute hos min bror, vet dock inte hur länge vi kommer vara där ute så vi får se hur det blir framöver dagen ^^.
 
Igår kom jag på en smarrig paj som jag bara var tvungen att testa nu till morgonen till frukost eftersom många saker jag tycker om finns i en liten lovely paj. Smakerna gifte sig så fint med varandra, pure heaven! Måste prövas!
 
Enkelt recept som ska endast vara i ugnen i 10 minuter, kan inte bli bättre! ;D
 
Du får gärna dubbla satsen om du vill ha mer för jag gjorde
bara en liten paj men det avgör du själv :).
 
 
 
 
 
 
 

Crispy crust with

 

chocolatenut and vanilla filling!

 
1 Liten portion
 
Pajskalet:
 1 msk Valfritt mjöl
2 msk Havregryn
2 krm - ½ tsk Kanel
2 krm Bakpulver
1 msk Kvarg
2 msk Osötad eller vanlig äppelmos
 
Lager 1:

ca. 0,5 Banan, mosad (beroende på storlek)
ca 1 tsk-1 msk Kakao,
Valfritt: Nötsmör tex, mandel-, jordnöts- eller hasselnötssmör (samma mängd som kakaon)
(mer el. mindre beroende på hur mycket banan och hur mkt kakao och nötsmörs smak du vill ha)
 
Två:

½-1 dl Kvarg/kesella
½-1 tsk Sötning
0,5 krm Vaniljpulver
-
Lite vatten, ca 2 msk
Kanel
Äpple
 
  • Sätt ugnen på ungefär 180-190 C grader. Blanda alla torra ingredienser till pajskalet, tillsätt sedan det blöta. Tryck ut degen i en liten ungsform med kanter i lagom tjocklek.
  • Mosa bananen och tillsätt önskad mängd kakao och nötsmör, micra det i micron liten stund tills det blivit lite geggigt och mer "kompakt". Häll sedan ner chokladröran i pajskalet och grädda den i ugnen i 10 minuter. Under tiden pajen gräddas så blandar du ihop kvarg, sötning och vaniljpulver.
  • Sedan tar du fram en liten kastrull med lock som du häller lite vatten i. Skär sen önskad mängd äpple i klyftor och lägg det i kastrullen, stör över lite kanel över äppelbitarna. Lägg på locket och låt det puttra någon minut tills dem mjuknat, det funkar säkert att lägga klyftorna i micron med lite kanel på och micra tills dem blivit mjuka. När pajen gräddats klart och fått lite färg så brer du över vaniljkrämen och toppar det med de varma kanel bitarna, ev så kan du lägg en liten klick nötsmör på också om du vill ha lite extra sen är den klar att ätas! ^^
 
 
 
 
Hoppas det smakar,
kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0