Chocolate cake with plums and nuts!
Speciellt nu när man börjar i skolan nu på onsdag då kommer man inte göra något på morgonen som är tidskrävande så att det blir streesigt för mig (får inte stressa enligt läkare/psykolog). Jag har ju inget schema ännu så vet inte hur mina dagar kommer se ut eller vilka dagar jag kommer gå i skolan, om det blir alla dagar i veckan eller bara några dagar osv (har lite special lagt schema pga min sjukdom och går inte någon inriktigt så jag läser bara bas ämnen som alla inriktningar gör).




Chokladkaka med nötter & plommon!
2 msk Havregryn
Topping: ½ Stort plommon (eller annan frukt)
- Sätt ugnen på 225 C grader. Blanda alla torra ingredienserna först (förutom nötterna) till smeten. Tillsätt det blöta och smaka av hur mycket kakao och sötning du vill tillsätta, ha eventuellt i några nötter om du vill ha i smeten i stället för topping eller både och. Häll smeten i en liten ungsform, skär frukten i i klyftor och lägg dem på chokladsmeten i önskat mönster toppa med hackade nötter. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, beroende på hur du vill ha den (jag gräddade min i ungefär 15 minuter, det tyckte jag blev lagom).

Vilken härlig frukost (och mellis ;))! Äter själv gärna något med chokladmsak på morgonen!