Afrikans gryta med nordisk touch!
Afrikansk gryta med nordisk touch!
5-6 portioner
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
3 cm Färsk ingefära
5 Tomater
olivolja
1 tsk Spiskummin
2 tsk Mald koriander
1 tsk Gurkmeja
½ tsk Chiliflakes
1 dl Röda linser
1 burk Kokosmjölk
1 Grönsaksbuljongtärning
1 Broccoli eller motsvarande mängd fryst
1 Burk (ca 400 g) kikärtor, sköljda
70-100 g Babyspenat ta även i lite grönkål
1 Citron
Salt
- Skär den gula löken i mindre bitar, hacka vitlöksklyftorna, riv ingefäran och skär tomaterna. Släng ner allt i en matberedare eller så kan du använda en stavmixer och mixa till en slät puré.
- Häll lite olivolja i en gryta eller stor stekpanna och hetta upp spiskummin, koriander, gurkmeja och chiliflakes. Tillsätt grönsakspurén och låt fräsa på i någon minut. Tillsätt sedan de röda linserna, kokosmjölk, grönsaksbuljongtärning och broccoli. Låt koka i 5-10 minuter tills linserna är mjuka. Tillsätt sedan kikärtorna, babyspenaten eventullet grönkål också, samt saften från citronen. Låt det koka samman någon minut och smaksätt med salt eftersmak om du vill eller tycker att det behövs.
Otroligt god, tack för receptet! :)