Smakrik vegetarisk gryta!

Lunchen idag blev inte så mycket att blogga om tyckte jag eftersom jag tog lite av varje som fanns i kylen, såg heller inte så gott ut som det var :P.
 
Mellanmål skulle jag velat laga något men hade en soja yoghurt som hade gått ut för ett tag sedan som behövdes ätas upp ^^ . Middagen så blev det något som tänker lägga upp om på bloggen iaf ^^.
Den senaste dagarna så har jag gjort mycket olika grytor som jag bara har slängt ihop efter det som finns hemma för tillfället. Även idag (förutom lunch) så blev det ett sådant tillfälle igen, verkar som jag har hamnat i en tagerdemanhaver gryta svacka :P.
Kvällens gryta så blev det en med olika grönsaker, kryddor, quornfärs och linser med mycket smak. Tycker den blev riktigt god också, så det är jag glad över, eftersom när man slänger i lite av varje så kan det bli lite tokigt och kanske bli för mycket av något och man inte är så bra på att rädda rätten :p.
 
 
 
 
 
 

Smakrik vegetarisk gryta!


1 Stor portion
Ingredienser:

½ Röd chili, färsk
1 Klyfta vitlök, pressad
Zucchini
(vet ej inte hur mycket jag tog)
½ Tomat
½ Liten morot
Ca. 3 msk Chunky Salsa, (jag använde Icas ecologiska)
1 dl Fryst hackad spenat
2 Champinjoner
Kanske 0,5 dl quornfärs
0,25 dl Okokta röda linser (+ 0,5 dl vatten)
1/3 Lök
Salt, Peppar, Spiskummin & Paprika krydda
 
 
Hoppas att jag inte har glömt något, men kan inte lova något (a)
 
  • Först kokade jag 0,25 dl röda linser tillsammans med 0,5 dl vatten i ungefär 7 minuter (tills dem mjuknat). Sedan skivade jag svamp och lök, stekte dem tills dem fått färg. Sedan skar jag zucchinin i små stavar och morot plus chilin i slantar, la sedan ner det i stekpannan tillsammans med quornfärs, spenat, pressad vitlök och tomat i bitar. Låt det det frysta tina upp i pannan och tillsätt sen det övriga ingredienserna, efter smak och tycke, ifall du vill ha mer "såsigare" än vad jag hade.
  • Serverings förslag: Sallad, potatis/gryn, en klick keso eller créme fraiche!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas du gillar min gryta,
Kram Johanna! :)

Frukosthjärta med rabarber fyllning!

Hejsan!
Efter gårdagens regnande så har man fått lite sol och värme nu på morgon kvisten, sköönt! (Y)
Frukosten idag fick bli ett Havrehjärta med rabarber fyllning, blev riktigt mumsigt! :)
Man får ju passa på när rabarberna växer ute, annars så kan man ju inte få tag i det senare på året om man inte har fryst in så klart eller köpter i affären men det brukar vara dyrt >.<.
 
Lyxa till frukosten med ett ungsbakat havrehjärta med kanel och kokosdeg, fylld med varma mjuka rabarber bitar med vanilj! :)
Super enkel att göra men tar lite tid för gräddning men då sköter den ju sig själv så du kan göra andra saker som kanske måste hinnas med ^^.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Havrehjärta med rabarber fyllning!


 1 portion
Ingredienser:
ca. 1 dl Havregryn
3-4 msk Mild lätt yoghurt / yoghurt /kvarg
1-3 msk Kokosflingor (efter tycke)
ca. ½ tsk Kanel i degen eller om du bara strör på lite som garnering sen
 
Fyllning:
ca. 1 dl Rabarber i bitar
0,5-1 msk Stevia
0,5-1 krm Vaniljpulver
 
[du kan annars ta lite socker/ honung och vaniljsocker om du
inte har något av dessa produkter men i annan mängd]
 
 
 
  • Ställ in ugnen på 200 grader.
  • Blanda alla ingredienserna till smeten så att du har en formbar "deg". Tryck sedan ut hälften av degen i en hjärtformad ungsform eller en annan valfri ungsform.
  • Skala och hacka rabarbern i bitar, plasera sedan ut dem i ungsformen. Strö över sötning och vaniljpulver efter smak. Sedan så tar du resten av "degen" och täcker över rabarbern med så att dem blir gömda och att det inte blir några sprickor/glipor. Om du inte använde kanel i smeten så kan du strö över lite på rabarber göman.
  • Grädda den i mitten av ugnen i ca. 15-20 minuter beronde på ugn, (jag hade min i 20 minuter).
Ät frukosthjärtat som den är eller med vaniljkräm /-sås /-yoghurt eller lindahls jordgubbs keso! :)
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Hot and spicy quorn stew with veggies!

Idag så har man varit med familjen på Titanic museum i Norrköping och vandrat runt lite i regnet. När man ändå var där så passade vi på att äta lunch på Mimmis visthus där dom har jätte goda vegan biffar och annat gott. Finns även raw food där för er som endast äter det eller är intresserad av sådan kost :) . Rekomenderar verkligen detta matstället om du bor eller besöker Norrköping, deras mat är också eco vänlig så det är miljövänlig mat som serveras med bra råvaror! :)
 
Kom hem ganska nära min "ät-tid" så det fick bli en snabb middag som ändå blev jätte god och nyttig! ;)
Gick inte efter något recept denna gång heller men jag skriver på ett ungefär hur mycket jag använde.
En god, "stark" gryta med massor med smak, blev riktigt bra och även super enkel! (Y)
 
 
 
 
En dålig snap-shot bild från mobilen på lunchen, vegan biffar med sallad, NOMNOM! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Hot and spicy quorn stew!


 1 portion
Ingredienser:
 
½ Tomat
ca. 2 msk Kvarg / créme fraiche
0,5 Rödlök
0,5 dl Ärtor, frysta
2 Champinjoner
ca. 1 tsk Sambal oelek
3-4 msk Ajvar relish
 1 Vitlöksklyfta
Lite salt
Önskad mängd vegetariska "kött" bitar
(jag använde quorn filé som jag skar i bitar)
 
Allt är på ett ungefär vad jag använde, jag tror jag inte har glömt någon ingrediens men är inte säker >.<.
 
 
  • Hacka löken och tomaten grovt, skiva svampen. Stek först svampen och löken tills dem fått färg. Tillsätt sedan det vegetariska köttet, pressad vitlök, ärtor och tomat, stek dem tills tomaten börjat mjuknat. Ha sedan i créme fraiche (om du använder kvarg som jag så bör du tillsätta det sist eftersom den inte blir så bra att sjuda med och blir grynig, eftersom den inte är gjord för att användas i grytor på detta vis), sambal oelek, ajvar och lite salt. Låt det dra några minuter. Servera sedan med vafria tillbehör! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Kokos paj med päron & mandel fyllning!

Hejhej! :)
Idag till frukost så testade jag göra en frukost paj med kokos smak med mandel och päron fyllning. Jag hittade detta på en blogg jag brukar kika in på ibland. Själv så tycker jag nog inte detta var en jätte hitt för mig, gillade inte fyllningen så jätte mycket men den gick att äta. Det blev mycket lättare att äta den med dem fäska hallonen (tog mer sen än vad det vissar på bilden).
Smaken är ju olika, så du ska inte tveka att prova den om du själv tycker den verkar god bara för att jag själv inte var så förtjust i den! ^^
 
 
 
 
 
 
 
 

Kokospaj fylld med päron & mandel!


 1 portion
Pajskalet:

1dl Havregryn
1 Ägg eller 2 äggvitor
0,5 dl Valfri mjölk (jag använde mandelmjölk)
2 msk Kokosmjöl
1,5 msk Yoghurt
 
Fyllning:

1 Päron
1 msk Mandelmjöl
1 msk Kokosmjöl
Jordgubbar eller hallon
 

  • Sätt på ugnen på 225 C grader.
  • Blanda alla ingredienserna till pajbotten och tryck ut det i en ungsform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  • Till fyllningen så börjar du med att riva päronet och sedan är det bara att blanda samman med resten av ingredienserna förutom bären. Lägg sedan i fyllningen i pajskalet och grädda i 5 minuter till. Toppa sedan frukostpajen med fäska (godast) skivade jordgubbar eller hallon eller blanda! ;)
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 
 

Enkel gräddig mousse tårta & Vinbärskaka

Idag så fyller min käre far år så då har jag bakat lite så att dem kan fika lite extra idag eftersom det kommer lite fika gäster som slinker in så det fick bli två gamla fika recept som jag har gjort.
 
Mamma hade tänkt att köpa tårta men då sa jag att jag kunde baka en själv istället så då åkte och igår kväll och handlade några grejer som behövdes. Själv så skulle jag velat göra något lite mer extra och göra allt själv från grunden men det blev ju i sista sekunden och så var det mamma som handlade och då fick det bli en tårta men köpt pulver mousse :/.
 
Dem tyckte den blev god iaf och det är ju det viktigaste. Vinbärskakan gjorde jag allt själv men den är ju så simpel och inte alls komplicerad så det är ju en enkel match :P. Det är ett gammalt recept som bakades mycket när jag var mindre. Tycker denna är jätte god men ännu godare med blåbär än vinbär, enligt mig! ;)
Det är min mor som har strött på florsocker så det blev lite mycket enligt mig, själv så skulle jag velat göra något fint mönster ^^.
 
 
 
Alla bilder som togs blev tyvärr lite mörka för det var lite för dåligt med ljus när jag tog kort :/.
 
 
 
 
 
 
 

Enkel gräddig mousse tårta


 Sockerkaks botten:

3 Ägg
3 dl Socker
1,5 dl Vatten
3 dl Mjöl
3 tsk Bakpulver
 
 
  • Ställ in ugnen på 175 grader.
  • Smöra och bröa en stor rund kakform, ca 26 cm i diameter ungefär.
  • Vispa ägg och socker till en vit fluffig "smet". Blanda sedan samman alla torra ingredienserna och vispa ner lite itaget av mjöl blandningen, som sist så tillsätter du vatten. Häll sedan ner smeten i formen och grädda den i ca 40 minuter eller tills den stelnat och börja lossna lite från kanterna.
  • Låt den sedan svalna och dela den på mitten.
 
 
  • Sedan använde vi köpt mousse pulver med jordgubbs smak som jag fyllde sockerkakan med. Sedan är det bara vanligt grädde toppat med färska hallon, blåbär, några sockerhjärtan på sidan och Wiener nougat blandning från frazer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vinbärskaka!


 1 kaka
Ingredienser:

75 g Smör
3 Ägg
1 tsk Vaniljsocker
2,5 dl Vetemjöl
2 dl Röda vinbär eller blåbär som jag tycker är godast ^^
 
  • Sätt först på ugnen på 200 grader.
  • Smörj och bröa en ca 24 cm i diameter rund ungsform.
  • Smält först smöret, rör sedan ihop alla ingredienserna i en skål med en sked. Häll smeten i den smorda ungsformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter, den ska knappt vara genom gräddad.

  • Du kan äta kakan som den är eller servera med vaniljsås eller glass.
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Smultrons mugcake med varm päron fyllning samt choklad & jordnötssås!

Godmorgens!
Gjorde min smultrons mugcake till frukost fast med några ändringar eftersom det var så länge sedan men gjorde en mugcake. Passar även på att göra den med smultron nu när det finns för det är nog inte så länge till som dom kommer växa beroende på vädret.
Denna gång så tillsatte jag lite mandelarom i kaksmeten och bytte ut persikan mot päron eftersom jag hade en skalad från grannen och inte hade persika hemma. Testade även att ha min mandelchoklad och jordnötssås som topping, det funkade men jag tyckte min svart vinbärsröra som jag gjorde här om dan var faktiskt mycket godare att ha till! ^^
 
 
I morse så blev inte bilderna heller bra ("ovanligt" att jag inte är nöjd) för ljuset var så skumt så det blev väldigt weird, utseendet blev heller inte snyggt på mugcaken! >.< (a)
 
 
 
 
 
 

Smultrons mugcake med varm päron

 

fyllning toppat med choklad &

 

jordnötssås!


 1 Muggkaka
Ingredienser:
2 msk (10g) Havregryn
1 Äggvita
2 krm Bakpulver
ca. 35 g Päron
0,25 dl (15g) Kokosmjöl
2 msk Kvarg
ca. 40 g Smultron alt jordgubbar
Sötning om man önskar
Valfritt: 1 Kapsyl Mandelarom
 

Choklad & jordnötssås:
0,25 dl Kvarg
0,5 dl Mild lätt yoghurt eller annan naturell yoghurt *
½ - 1 tsk Crunchy jordnötssmör
0,5 msk Kakao
1-2 krm Kanel
En nypa vaniljpulver
ca, ½ msk Stevia / sötning (mer el. mindre)
0,5 msk Mandelmjöl
 
* Om du vill ha tjockare sås så byter du ut 0,25 dl yoghurt mot mer kvarg.
 
 
  • Blanda alla torra ingredienserna i en skål, värm bären i micron så dom blir mjuka. Tillsätt sedan dem blöta ingredienserna i en skål förutom persikan. Skär päronet i bitar och micra även dem tills dem blir mjuka om päronet inte redan är väldigt mjukt så behövs det bara värmas lite, mosa sedan den lite slarvigt med gaffel eller ha i bitar det väljer du själv.
  • Häll hälften av smeten i en smord mugg, gör en liten grop och lägg ner den mosade/hackade päronet, täck frukten med resten av smeten. Kör den i micron på högsta effekt i ca, 1,5 - 2 minuter (tills den har stelnat). Lägg sedan upp den på ett fat.
  • Blanda alla ingredienserna till såsen och toppa mugg-kakan och valfri topping :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Kryddig men enkel "kyckling" curry!

Middagen så fick det bli en jätte enkel men god och kryddig vegetarisk "kyckling" gryta som jag slängde ihop lite hur som helst, blev jätte mumsig med så enkla och få ingredienser! (Y) :)
 
Jag använde inga mått till detta recept så du får göra alltid i önskad mängd, och smaka av tills du är nöjd! ^^
 
 
 
 
 
 
 

Kryddig kyckling curry!


 Ingredienser:

Frysta wok grönsaker
Tomat
Curry, Salt & Chillipulver
Créme Fraiche av val
Gul lök
Valfri vegetarisk "kyckling" el. vanlig
 
 

  • Stek först löken, wok grönsakerna, kycklingen en stund tills dem "mjuknat"/blivit klara. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt det koka samman lite ytterligare.
  • Servera med valfria tillbehör tex, sallad, zucchinipasta / pasta, gryn eller potatis.
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

White beans and vanilla muffins!

Tidigare idag på eftermiddagen så testade jag några muffins med vita bönor (orginal receptet var det protein pulver) till mellanmål. Dem var okej men nästa gång så ska jag tillsätta några grejer plus sötning som inte var när jag gjorde hennes så jag skrev dit det på receptet nedan och lite andra förslag som bör pigga upp dem :).
Åt även lite jordgubbs keso som räddade rätten! ;D
Vi får hålla tummarna att det blir bättre med grejerna i receptet jag nedan har gett förslag på, blir själv nyfiken att testa på nytt ;).
 
 
 
 
 
 

White beans and

 

vanilla muffins!


 3 Muffins
Ingredienser:
75 g Vita bönor, kokta
2 krm Bakpulver
0,25 dl Fullkorns dinkel eller annan sort
1 Äggvita
1 msk Havregryn
Vaniljpulver / vaniljessens / Vaniljsocker
Sötning ifall man inte tagit vaniljsocker
 
Valfritt: Lite torkad frukt eller färsk, kanel, kardemumma, kokosflingor, kakao osv...
(dock hade jag inget själv av detta men tänker nog testa det nästa gång)
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Mosa dem kokta bönorna och blanda samman med resten av ingredienserna, smaka av med sötning och vaniljpulver plus annan valfri krydda om du vill det.
  • Lägg "smeten" i muffins formar (helst silikon), grädda i ugnen i ca 15 minuter.
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mjuk och saftig havrepaj med sötsyrliga svarta vinbär!

Hittade på en egen version av en frukost paj till frukost idag, den blev jätte god och fräsch. 
Pajskalet är mjukt och saftigt som jag fyllde med en sötsyrligt svart vinbärsröra. Blev nöjd med resultatet, väldigt enkel och går snabbt att göra beroende på vad man jämför med dock ^^.
 
 
 
 
 
(Mobil bild)
 
 
 
Bilderna ser lite röriga ut men det är för jag hade tänkt att plocka ut pajskalet men det blev inte så fint då så fick låta den va, om man vill plocka ur den ur formen så tror jag att man behöver smörja formen innan.
 
 
 
 

Mjuk havrepaj med

 

sötsyrliga svarta vinbär

 
1 portion
Pajskalet:

1 msk Fullkorns dinkel el. annan mjölsort
3 msk Havregryn
ca. 33g Banan
2 msk Kvarg / kesella
 
Svart vinbärsröran:

0,25 dl Keso *
ca. 0,25 dl kvarg / kesella
0,5 - 1 dl Frysta svarta vinbär (mer el. mindre det avgör du)
ca. 1 tsk Stevia eller annan sötning **
 
 
* Du kan byta ut keson mot mer kvarg om du inte är ett lika sort keso freak som jag om du hellre vill det :).
** Jag ville ha min röra lite syrlig så jag tillsätte inte så mycket sötning men du kan göra det om du vill ha sötare.
 
 
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Mosa bananen till pajskalet och blanda ner det övriga ingredienserna i en skål. Lägg sedan i smeten i en ungsform, tryckt inte ut "degen" för mycket den ska vara lite tjock. Grädda den i ugnen i ungefär 10-15 minuter beroende på hur du vill ha den.
  • Värm dem frusna bären i micron så att dem är tinade. Mosa keson med gaffel och tillsätt alla ingredienserna i en skål och rör om. Häll sedan röran i pajskalet och toppa med valfria tillbehör.
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Banana And Almond Scramble

Förlåt, men skulle lägga upp ett inlägg igår men hann tyvärr inte göra det för datan var upptagen och sedan så skulle vi åka ut till min bror som vi var tills sent på kvällen. Så här är ett sent uppdatering från igår (a).
 
Gjorde en Banana and Almond scramble som jag åt igår till mellanmål tillsammans med Lindahls Jordgubbs keso som jag hade glömt bort att jag hade. Har du testat någon av Lindahls nya smaksatta keso sorter?
Själv så tyckte jag faktiskt att jordgubbssmaken var väldigt god, så den får helt klart tummen upp för mig! (Y)
 
Improviserade ihop lite grejer som behövdes användas och kom fram till detta. Så detta är ett eget recept som jag kommit på (jag har inte sätt något recept på detta iaf). Den är jätte enkel men ändå väldigt god, påminner mig om ostkaka faktiskt fast mycket mindre kalorier så det gillar jag eftersom jag tycker ostkaka är mumsigt ;). Passar att ätas till brunch eller frukost, även lunch/middag om man vill det men då bör man dock dubbla satsen ^^.
 
 
 
 
(Mobil bild)
 
 
 
 
 

Banana And Almond Scramble

 
1 Liten portion
Ingredienser:

0,5 dl Äggvita / 2 Äggvitor
ca. 53g Banana **
0,25 dl Mini keso (eller vanlig)
ca, 1 Kapsyl mandelarom
 
**(kanske ungefär en ½ normal stor banan om det inte är så jätte viktigt för dig med exakta näringsvärdet)
 
  • Mosa bananen och keso med gaffel, blanda sedan om med resten av ingredienserna.
  • Stek sedan smeten i en stekpanna med lite kokos olja eller annat fett på medelvärme. Du bör nog även kunna köra smeten i micron i några minuter tills den har stelnat (har inte gjort det själv men bör funka utmärkt).
  • Servera med valfria tillbehör, ett tips är lindahls jordgubbs keso med lite färska bär. Det var mumsigt tycker jag ;).
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Tillbaka från Finland & tonfiskröra!

Hejhej allesammans, now I´m back!
Varit och hälsa på farmor och släkten uppe i Finland så har varit borta i nästan två veckor. Vi kom hem igår så det blev inte så mycket lagande eftersom man var trött efter allt åkande, plus så hade man ju inte speciellt mycket varor i kylskåpet så man fick ta det som fanns.
Till middagen så slängde jag ihop en god men simpel tonfiskröra, med sallad som jag lånade av grannen och wok grönsaker.
 
 
När vi ändå var uppe i Finland så passade man på att köpa hem finsk Leipäjuusto (på svenska brödost) som är så himla gott men dock as dyrt tyvärr :( . Köpte även olika sorter reiska bröd, mums! ;D
Leipäjuusto med hjortronsylt, klassiskt tillbehör                       Rieska bröd (dem stora)               
OBS! Bilder från Google.
 

K
ommer även att lägga upp några recept som jag gjorde uppe hos farmor, dock så kommer det inte vara så vackra bilder eller upplägg eftersom man inte har alla grejer som man har hemma. Det är lite old style hos farmor så allt är inte så jätte nya grejer hon har, ugnen och spisen är ju gamla så det blev lite hur som helst när man använde dem. Hon har heller ingen micro hemma hos sig så man fick värma maten på annat vis ^^, men jag gillar att det är likadant som det "nästan" alltid har varit hos henne, det tycker jag är mysigt även om man saknar en micro ibland exempelvis! :)
 
 
 
 
 
 
 Inte direkt vackra bilder eller uppläggning, förlåt! (a)
 
 
 

Tonfiskröra med äpple

Innehåller:

 Tonfisk som legat i vattenlag
Kvarg eller creme fraiche
Salt & peppar
Syrligt eller sött Äpple i bitar
Diljonsenap / senap av val
Skulle ha velat haft purjolök också men det hade man ju så klart inte :P
 
 
Görs i önskad mängd! ^^
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Mandel & morots mugcake med vaniljsås!

God morgon alla glada! :)
Idag så åker vi iväg och hälsar på släkten (mest farmor) och ska spela träskfotboll i Finland (inte jag men skulle velat)! :)  Det är så mysigt uppe i Finland hos farmor, basta, fiska osv. Det är härligt ute i lila "byn" att bara vara där med famljen och släkten, alltid kul även om man kan ha några sega dagar men det kan man ju ha överallt om man är där en lång tid :P.
 
Så detta blir det sista inlägget innan vi far iväg, då får ni gärna kika på lite andra gamla recepts som lagts ut ^^. I morse till frukost så hade jag tänkt att prova en annan morots mugcake som en tjej har gjort på instagram som jag sätt, dock så blev det lite omgjord i stället. Gjorde om och la till några grejer (a). Men nästa gång så tror jag att jag ska ha lite chunky morotspuré istället för riven morot som hon hade, det blir nog godare tror jag :P.
 
 
 
 
 
 
 

Mandel & morots mugcake

 

med vaniljsås!


 1 Muggkaka
Ingredienser:

ca. 2 msk (10 g) Havremjöl
20 g Kokosmjöl
½ tsk Kanel
1 msk + 2 tsk Mandelmjölk eller mjölk
ca 30 g Morot, grovt riven
2 krm Bakpulver
1 Äggvita
1 msk Hackad mandel
ca. 2 msk (30 g) Kvarg
Ungefär 3 droppar bittermandelarom
 
  • Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Riv sedan moroten grovt och värm dem i micron i ca 1 min på hösta effekt (tills dem mjuknat).
  • Tillsätt sedan dem blöta ingredienserna i skålen med dem torra (förutom moroten), blanda väll. Smörj en stor mugg (jag använde kokosolja) och häll i hälften av smeten. Spara ca en msk eller tsk till garnering, rulla ihop morötterna så dem nästan blir som en boll lägg sedan ner den i muggen och häll resten av smeten runt/över moroten.
  • Kör den i micron i ca 1,5 -2 minuter (tills den har stelnat), bevaka den väll för det går snabbt i slutet och då kan den bli lite torr den råkade min bli på en sida :s.
  • Lägg upp kakan på en tallrik och häll vaniljsås (naturell yoghurt, sötning och vaniljarom eller vaniljpulver) toppa med resten av moroten och lite hackad mandel, nu så är den klar och är klar att ätas! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hörs igen om nästan två veckor, ha det bra nu,
Kram Johanna!
 

PaeloScones + middag!

Hej, här kommer två saker i ett inlägg!
Vid mellanmål så bakade jag två saker ett par zucchini havrefrallor och paeloscones. Eftersom Zucchini frallorna är med protein pulver i orginal receptet från Sanna, så testade jag att göra hälften av satsen ifall det inte skulle bli bra om det byttes ut mot mjöl. Sant som det är sagt så blev det så jag delade sedan dem och lät dem stå kvar i ugnen så att dem inte var lika degiga som innan. Eftersom jag fruktade att det inte skulle bli så bra så gjorde jag paeloscones som back-up, dem blev jätte smarrigt och gott med banan och mandelmjöl tillsammans, nomnom! ;)
 
 
När det började närma sig middag så var jag så trött i huvudet och orkade inte göra något speciellt, men när bröden inte var lika degiga längre när dem har fått stått på eftervärme så blev det lite bättre, dem blev iaf ätbara. Jag gillar inte att slänga mat när man fortfarande kan använda dem. Tycker det är synd och massa slöseri med mat, tänker även på alla fattiga vuxna och barn som knappt lever på någonting.
Då använde jag brödet som fyllning med sånt som måste ätas upp innan vi åker imorgon. Resultatet blev bra ändå tillslut, inget slängs här i onödan! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Till mitt bröd så fyllde jag dem med stekt zucchini, champinjon, quornfärs, krydda, sallad, paprika, chilisås samt tomat som jag kom på efteråt jag hade tagit bilderna (Y) :P.
 
 
 
 
 Det är bara tre scones men det för att jag redan har ätit upp en ^^.
 

Paeloscones!


 4 scones
Ingredienser:

1 Mosad banan
1 dl Mandelmjöl
1 Ägg
En nypa salt
1 msk Kokosmjöl
1 tsk Bakpulver
 
  • Sätt ugnen på 200 C grader.
  • Blanda samman alla ingredienserna och grädda dem i ca 10-20 minuter, (i receptet står det 10 minuter men jag kanske hade ungefär 20 minuter för mina). Nu så är det bara att hugga in och njuta av dessa smarriga godheter! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Färgglad & fruktig morgon-gröt!

Hejhej!
Blev en väldigt enkel men god frukost, kombinerade lite av det jag gillade och av det vi har hemma just nu till min havregrynsgröt. För jag vill inte öppna några nya förpackningar när man ska åka iväg och låter det stå i kylen och bli dåligt (beroende på vad det är för produkt).
Men det spelar ingen roll för jag fick endå en näringsrik och god frukost, det är allt som behövs! :) (Y)
 
 
 
 
 
 
 

Fruktig & söt havregrynsgröt!


 1 portion
Ingredienser:

1 dl Havregryn
1,25 dl Mandelmjölk eller vanlig
1 dl Hallon
1 - ½  Mogen persika, i bitar
ca, 2,5 tsk Sötning (mer eller mindre)
1 Kapsyl Vaniljarom
Valfritt: ca. 1,5 tsk Psylliumfrön
 
  • Blanda ner alla ingredienserna i en katrull och koka gröten tills du har den konstistensen du önskar på låg värme, ca 5 minuter kanske. Själv så vet jag inte hur länge jag koka min för jag tänkte inte så mycket på tiden (a).
Topping förslag: Apelsinkräm (receptet), Vaniljkräm (recept) eller bara keso :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Vanilla and Currant cookies!

Gjorde några snarliknande kakor från igår.
Blev jätte mumsiga speciellt med dem syrliga vinbären (Y). I dessa kakor kan man ha keso, kvarg eller både och, nästa gång så ska jag pröva med bara keso för denna gång använde jag bara kvarg ^^.
 
Nu så är det inte långt kvar till man åker iväg ;D, så det kanske inte blir någe variation på det jag lagar eftersom vi inte har köpt hem färska varor som inte håller sig tills man kommer hem. Jag hoppas ändå att ni tycker det är intressant och kul att kika in här och att ni blir sugna på att testa eller blir inspirerad!
 
 
 
 
 
 
 

Rödavinbär & vanilj kakor !


 1 port, ca. 4 små kakor
Ingredienser:

1/4 dl Mjöl av val
(jag hade fullkorns dinkel)
2 msk (10g) Havregryn
2 msk (30g) Keso eller kvarg, eller varför inte båda två ;P
1 Äggvita
½ krm Vaniljpulver
2 krm Bakpulver
Sötning efter smak
ca 2 msk Röda vinbär
(kan bytas ut mot andra bär/frukter)
Kan även tillsätta lite kanel om du vill
 
  • Sätt ugnen på 220 grader.
  • Blanda alla torra ingredienserna, tillsätt sedan äggvitan, rör om. Ha i kvargen/keson, vänd sedan ner bären försiktigt eller så lägger du på dem när du har klickat ut smeten.
Lägg ett bakplåtspapper på en ungsplåt, klicka sedan ut 4 små "kakor" och forma dem med sked. Om du inte haft i bären än så duttar du i dem i kakorna annars så är det bara att köra in plåten i ugnen och grädda i ungefär 20-25 minuter beroende på hur du vill ha dem. Jag satte på ungsgrillen dem sista 5 minuterna så dem blev lite extra krispiga i kanten ;).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Wild strawberry mugcake with varm peach filling and vanilla sauce!

God morgon,
idag så är det ännu en otroligt varm och skön dag! Startade min dag med att skapa en egen mugcake med färska smultron som jag var ute i morse och plockade på tomten med varm och söt persika inuti. Det var riktigt gott, är super nöjd med min nya skapelse! :D
 
Om man inte har tillgång till färska smultron så får man väll ta färska/frysta jordgubbar istället som ersättning för alla har ju inte möjligheten, dock så tycker jag att smultron har sin egna lila speciella smak så det blir ju inte riktigt samma men det är ju det närmsta man kan komma. Det blir nog gott det med, vem älskar inte jordgubbar kan man ju undra det passar ju till allt! ;)
 
Var även lite stressad för jag var ute lite länge och glömde bort tiden så utseendet är inte det bästa även bilderna, blev några riktigt snabba bilder. Är ganska nöjd ändå, men smaken är otrolig tycker så saftig och god! ^^
 
 
 
 
 
 
 
 

Smultrons mugcake med varm

 

persika fyllning & vaniljsås !


 1 portion
Ingredienser:

2 msk Havregryn
0,25 dl Kokosmjöl
2 msk Kvarg
1 Äggvita
2 krm Bakpulver
Ca. 40g Smultron (eller jordgubbar)
25 - 40g Färsk persika
Sötning eftersmak
Lite vatten/mjölk
 
Vaniljsås:

Mild lättyoghurt eller vanlig
vaniljarom / vaniljpulver
Sötning
(jag använder alltid stevia)
 
Eller om du hellre vill använda köpt vaniljyoghurt
 
  • Blanda alla torra ingredienserna i en skål, värm bären i micron så dom blir mjuka. Tillsätt sedan dem blöta ingredienserna i en skål förutom persikan. Dela persikan i bitar och micra även dem tills dem blir mjuka, mosa sedan dem lite slarvigt med gaffel.
  • Häll hälften av smeten i en smord mugg, gör en liten grop och lägg ner den mosade persikan, täck frukten med resten av smeten. Kör den i micron på högsta effekt i ca, 1,5 - 2 minuter (tills den har stelnat). Lägg sedan upp den på ett fat.
  • Blanda alla ingredienserna till vaniljsåsen i önskad mängd eller servera med färdig vaniljyoghurt. Häll såsen på den varma muggkakan och toppa med frukt/bär eller annat du gillar! :)
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Big size Cherry Cookie!

The afternoon snack of the day!
Gjorde en jätte god lowcarb cookie med körsbär, kanel och vanilj smak. Jätte smarrig, saftig men ändå krispig! ;)
 
Blev insperarad av en tjej på instagram så jag skapade en egen version (y). Du kan även byta ut körsbären mot andra bär/frukter och kryddorna. Det ska jag göra nästa gång! :)
 
 
 
 
 
 
 

Big size Cherry Cookie!


 One Cookie
Ingredienser:
30g Körsbär (utan kärnor)
20g Havregryn
2 msk Kvarg / kesella
1 krm Bakpulver
Stevia eller annan sötning
Vaniljpulver & kanel efter smak
 
 
  • Sätt ugnen på 220 grader
  • Dela körsbären i bitar och micra dem lite så dem blir mjuka och avgett vätska i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om.
  • Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på, bre ut den til en stor kaka med en sked i önskad storlek. Grädda den i ugnen i ca 20 - 25 minuter beroende på hur krispig eller mjuk du vill ha den.
  • Servera med valfria tillbehör och njut! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Chocolate oats pudding with sweet peach stir and raspberry mish-mash!

Heej!
Idag blev inlägget lite senare för dumma internet på dongeln ville inte funka så vi fick ringa telia -_-", blir så trött på att det ska krångla hela tiden.
 
Nu så delar jag med mig av min frukost som jag bara kom på och slängde ihop lite lätt imorse, (var så trött i huvudet igår kväll och nu på morgonen så det blev något simpelt, annars så brukar jag alltide bestämma kvällen innan och förbereda).
 
Det blev en Choklad havrepudding med persika och hallon lager, väldigt gott och enkelt. Det var mumsigt med den söta persika "röran" och dem lite syrliga hallonen tillsammans med det varma chokladpuddingen! ;)
 
Rörorna får du välja hur mycket du vill göra själv för jag bara slängde i lite tills jag var nöjd! :)
 
 
 
 
  • Hacka persika eller mosa om du hellre vill det och tillsätt det övriga ingredienserna i önskad mängd tills du känner dig nöjd, ha bara inte för mycket sötning så det blir suuper söt ^^. 
 

Choklad havrepudding med

 

hallon & persika lager !


 1 portion

Havrepuddingen:

1 dl Havregryn
½ msk Stevia / Sötning
1 dl Valfri mjölk (använde mandelmjölk)
1 tsk Kakao

  • Koka alla ingredienserna på svag värme tills gröten blir kompakt och "puddingsaktig".
 
Söta persika röran:

Färsk persika
Mild lättyoghurt (eller vanlig)
Sötning
Kvarg / kesella

  • Hacka persika eller mosa om du hellre vill det och tillsätt det övriga ingredienserna i önskad mängd tills du känner dig nöjd, ha bara inte för mycket sötning så det blir suuper söt ^^.
 
Dem lätt söta men syrliga Hallonen:
 
Varma lite slarvigt mosade hallon
Kvarg / kesella
Keso, mosad med gaffel
Vaniljarom
Lite sötning
 
  • Värm önskad mängd frysta hallon och mosa dem lite slarvigt, tillsätt kvarg och lite keso som du mosat med gaffel, vaniljarom och lite sötma (inte för mycket eftersom dem ska vara lite syrliga men inte för mycket).
  • Lägg hallonröran i botten av ett glass eller skål och sedan puddingen och tillsist persikaröran ovan på, toppa med valfria bär/frukter osv...
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Pink banana coconut pancakes!

Gjorde ett par smarriga men super enkla banan pannkakor till middagen, med lite färg för nöjets skull.
Passar om man har "dåligt" med tid eller är sugen på något lätt :).
 
Inlägget blev lite sent för jag hade lite saker som behövdes göras men nu blev det av i alla fall ^^.
 
Som ni har märkt så garnerar jag mycket med smultron och bigaråer, men det är för jag har det precis utanför huset och så passar jag på när dem ändå växer denna tid och smakar som bäst.
Jag tycker även att dessa bilder så somriga och härliga ut eller vad tycker du? :)
 
 
 
 
 
 

Pink Banana-Coconut Pancakes !


 1 portion
Ingredienser:
1 msk Kvarg/kesella
 3/4 Banan, mosad
2 äggvitor eller ett ägg om du hellre vill det
1 msk Kokosmjöl
1 msk Havregryn
4 droppar Röd hushålls-/karamelfärg
(går så klart att skippa men blir lite roligare med färg ^^)
 
  • Blanda alla ingredienserna och stek dem i lite kokosolja (valfritt) i ungefär 40 sekunder per sida.
  • Super enkelt men väldigt gott!
 
Till mina plättar åt jag med körsbärssåsen som jag använde till frukost plus någon jordgubbsröra som jag hade i kylen (som gjorts tidigare i något recept), körsbärssåsen passade jätte bra tillsammans med pannkakorna och dem färska smultronen var pricken över i:t ! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 Kram Johanna! :)

Otroligt god & saftig Blåbärs-kokos kaka!

Igår så bakade jag denna otroligt goda blåbärs kakan som jag hade tänkte att äta som mellanmål men eftersom orginal receptet är det proteinpulver i så byta jag ut det mot mjöl. Det stod inte heller vilken storlek hon hade haft när hon bakade, men själv så använda jag en limpform som rymmer ungefär 1,5 liter då tog det ca 70 minuter i ugnen.
Tillagnings tiden blev dubbel så lång men jag tycker det absolut var värt det så god och saftig som den var, så ge inte upp hoppet om att baka denna för att baktiden är så lång för det är så smarrig och saftig, I love it, a lot! ;D
Baktiden blir nog mindre ifall du använder en större form men då blir kakorna mindre i höjden jämfört med mina men det är ju fortfarande en kaka ;).
 
 
Denna kaka är väldigt kalorisnål och nyttig också! ^^
 
 
 
 

 
 
 
 

Saftig & god Blåbärs-kokos kaka!


 1 "Limpa", ca 16 skivor
(beroende på hur stora du gör)
 
Ingredienser:
2 dl (75g) Havremjöl
0,5 dl (30g) Kokosmjöl
25g Valfritt mjöl (hade fullkorns dinkel i min)
4 msk Kokosflingor
3 msk Stevia strö
1 tsk Bakpulver
2 krm Salt
2 Äggvitor
1,25 dl Lättkesella / kvarg
2,5 dl Valfri mjölk (jag tog mandelmjölk)
1,25 dl Blåbär
 
 

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta, utom blåbären och rör om ordentligt. Vänd sedan försiktigt i blåbären.
3. Häll smeten i en brödform som du klätt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter eller tills den känns fast i mitten, (för mig tog det ca 70 min).
4. Ta ut och låt den svalna lite. Går sedan bra att frysa in, själv så skar jag upp den i bitar och fryste in den direkt för att bevara den nybakade kvaliten bättre^^.
 
Ett tips,  när du ska ta fram kakan så kan du tina den lite i micron och sedan slänga in den i brödrosten ett tag (utan att den blir bränd). Då blir den som nybakad, varm och lite krispig det gjorde jag nu när jag tog några skivor, muumssfilibaba! ;p ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Choklad mugcake med körsbärssås!

Godmorgon godmorgon! :)
Frukosten blev en god Choklad mugcake med körsbärssås och lite frukt...
Mugcakes är så goda (dem flesta jag prövat) och enkla att göra. Passar till alla mål beoende på vad man gör sina mugcakes av och hur stora! :)
 
Jag brukar alltid förbereda på kvällen innan så det går ännu snabbare på morgonen, dock så blev färgen och smaken på körsbärssåsen lite annorlunda den var inte lika lila idag som igår :(, men det smakade okej ändå. Ett tips är att göra såsen på morgonen så blir den finare och förmodligen så smakar det bättre! ;)
 
 
Snart så blir det mellanmål också men det brukar jag aldrig skriva om eftersom jag oftast bara tar någon frukt ^^. Sedan så bär det av till sjukan för sista gången innan hon tar semester! :)
 1,5 dl Kvarg/kesella av val
10 Färska körsbär
2 tsk Stevia / sötning
1 krm Vaniljpulver
 
 
 
 
 
 
 
 

Choklad mugcake med körsbärssås!


 1 portion
 
Muggkakan:
 40 g Havregryn
1,5 msk Osötad äppelmos eller vanlig
(mosad banan funkar med)
2 Äggvitor
1 msk Kokosmjöl
1 msk Stevia / sötning
2 tsk Kakao
1 tsk Bakpulver
2 msk Valfri mjölk
 
Körsbärssås:
1,5 dl Kvarg/kesella
10 Färska körsbär
2 tsk Stevia/sötning
1 krm Vaniljpulver

 
 
 
  • Mixa allt till muggkakan i en bunke, häll sedan smeten i en smord mugg/skål. Kör den i micron på högsta effekt i ungefär 1- 1,5 minut. Lägg upp kakan på ett fat och låt den svalna lite innan toppingen hälls/bres på.
Mixa ingredienserna till frostingen/såsen. När jag gjorde halva satsen så blev min topping lösare men det kan vara beroende på körsbärens storlek kanske, men jag tycker det funkade utmärkt ändå även om det inte blev frostingsaktigt, no problemo! (Recept från Sanna). 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Grönsaks Quiche!

Gjorde en liten Quiche paj av grönsaker som vi hade hemma som behövde användas, blev riktigt bra faktiskt. Jag är nöjd med den eftersom jag bara slängde i lite av det jag trodde skulle passa ihop, blev bra resultat! (y)
 
Receptet går så klart att göra dubbel sats om det är fler som ska äta! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Grönsaks Quiche!

 
 
2 portioner
Pajskalet:

0,5 dl Kvarg eller kesella/yoghurt
1,5 msk Olivolja
1,5 msk Vatten
0,75 dl Fullkorns dinkel eller annat mjöl
2 krm Salt
 
Fyllning:
 
1 Ägg
1 dl Matlagningsgrädde/sojagrädde
Ca. en näve fryst grönkål eller spenat, färsk funkar med
½ burk kronärtskocka
Lite röd paprika
ca. 1/3 Gul lök,
1 Vitlöksklyfta
Salt, peppar & franska örter efter smak
Riven ost
 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda allt till degen i en skål och tryck sedan ut den i en form.
  • Skiva och hacka grönsakerna som du vill. Blanda grädde, ägg, ost och krydda i en skål så att allt blandas, smaka av så att det blir bra.
  • Lägg sedan dem skivade/hackade grönsakerna i pajskalet häll sedan över äggstanningen, strö ev. över lite ost om du vill det.
  • Grädda pajen i ca 30-40 minuter eller tills äggstannigen har stelnat, om grönsakerna börjar bli brända så bör du ta och lägga folie över.
  • Severa med varm/kall sallad tillsammans med en god sås! :)
 
 
 
 
 
 
Hoppas det smakar,
Kram Johanna! :)
 

Extra krämig och proteinrik morotsgröt!

 Idag så trodde jag att kan inte skulle kunna laga denna frukost som jag hade tänkt, eftersom det åskade i morse och vi var utan ström en stund, dock så regnar det massa nu >.<. Tur som så kom den tillbaka och jag kunde göra som jag tänkt.
Gjorde en extra krämig och proteinrik morotsgröt med vaniljsås till frulle, riktigt krämig och god! :)
En extra super kick på dagen! :P
Fick insperation från Sannas recept men modifierade om den lite ^^.
 
 
 
 
 

 
Blev lite halv taskiga bilder för min kamera höll på att dö så det blev bara snap-snap, klart! :/
Det känns som att jag alltid hittar på ursäkter men jag skriver alltid som det är och om jag inte är speciellt nöjd över bilderna...
 
 
 
 
 

Extra krämig & proteinrik

 

morotsgröt med vaniljsås!


 1 portion
Ingredienser:

1 dl Havregryn
0,5 dl Mandelmjölk eller vanlig mjölk
1 Äggvita
1 tsk Kanel
0,5 - 1 dl Morot grovt- eller finrivet
0,5 dl Vatten
 
**Jag lagade min gröt så den blev ganska tjock men om du vill ha lite mer lösare så till sätter du bara mer vätska :).

Vaniljsåsen:

Kvarg
Vaniljpulver / vaniljessens
Mild lättyoghurt
Stevia / sötning
Valfritt: Mosad keso
 
Allt i önskad mängd beroende på hur mycket du vill ha. Själv så hade jag lite vaniljkräm som blivit över som jag tog och spädde ut med mild lättyoghurt plus sötning.
 
(för att vara extra bekäm så kan du bara hälla på köpt vaniljyoghurt)
 
 
  • Koka gröten som vanligt förutom äggvitan, i ca 3-4 minuter. Tillsätt sedan äggvitan under omrörning på låg värme i ytterligare ungefär 2-3 minuter.
  • Blanda samman allt till vaniljsåsen i en skål med så mycket du vill ha av allt.
  • Toppa med vaniljsåsen och lite riven morot ev. valnötter!
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Oats cookie pancake with cream and fesh berries!

Det blev ett ytterligare innlägg idag iaf  :).
Gjorde ett jätte smarrig Cookie pannkaka som jag sett ett recept på från fantastiska Sanna. Fy satan vad god den var kommer nog göra den snart igen inom kort *drool*, den kommer självklart att hamna i min lilla recept bok som börjar ta slut så snart får man gå och köpa en större så man kan skriva in lite mer bra recept! :P
 
Rekomenderas verkligen att du provar denna, det är ett "måste"! ^^ (a)
Det är heller inga ägg i detta pannkaksrecept som det brukar vara men den är saftig, god och full av smaker! :)
Så du får passa på att laga detta om du är sugen på pannkaka men inte har några ägg, ett utmärkt tillfälle att utnyttjas ;).
 
 
 
 
(Jag gjorde halva satsen så min "cookie" är lite mindre)
 

Oats Cookie Pancake med

 

Vaniljkräm och färska bär!


 1 portion
Ingredienser för pannkakan:

1,25 dl (45g) Havregryn
1/2 Banan, ca 50g
50 g Pumpapuré
(eller 50g banan eller äppelmos)
1 tsk Kanel
1 msk Stevia strö / sötning
1/2 tsk Bakpulver
2 msk Vatten eller mjölk
 
Vaniljkräm:

1 dl (100 g) Minikeso eller valfri keso
0,75 dl (75 g) Lätt kesella / kvarg
1/2 tsk Vaniljpulver
1-2 tsk Stevia strö / sötning
 
  • Mixa alla ingredienserna till pannkakan, stek den sedan i kokosolja eller annat. Bre ut smeten med en sked (eftersom smeten är tjock) och stek den ca 1 minut per sida.
  • Mixa alla ingredienserna till vaniljkrämen så du får en slät smet. Bre ut vaniljkrämen på pannkakan och toppa med valfria bär, nu är det bara att huga in och njuuta! :)
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Snabb & nyttig Jordgubbsglass!

Ville äta något fräsht och svalkande till mellis idag eftersom det är så varmt (klagar ej, me likes the het), och inte är så sugen på något varmt. Passade på att laga ett glassrecept jag sätt som Sanna lagt ut.
Går snabbt att göra och nyttigt (ofc), super enkelt! :)
 
Blev redan mätt efter glassen så det blev lite mycket med melon bitarna, men tryckte i mig dem ändå eftersom jag ska gå upp ^^.
 
Vi får se om jag lägger upp något mer inlägg idag eller om det blir mat från frysen, det märker vi senare! ^^
 
 
 
 
 
 

Snabb Jordgubbsglass!


 1 portion
 
 
Ingredienser:

1 dl Kvarg
1 dl (100g) Frysta jordgubbar
(eller andra bär/frukter om du vill det)
ca. ½ msk Stevia eller mer beroende på hur söt du vill ha den
½ krm Vaniljpulver
 
  • Blanda alla ingredienserna förutom bären i en bunke med lock som du kan ställa i kylen, tillsätt sedan bären och mixa lite slarvig om du vill ha chunky ice cream och marmorerad effekt. Annars så är det bara att mixa för fullt om du vill ha slät och enfärgad glass! :P
  • Sätt på locken på bunken och ställ in den i frysen. När 20 minuter gott så tar du ut glassen och rör om lite försiktigt, ställ sedan den i frysen igen och låt den stå i ca 20 minuter.
Nu är det bara att ta ut glassen och servera med valfria tillbehör och njut med samvete! :)
Du kan skippa dem andra 20 minuterna om du vill fast då blir det mer sorbet liknande glass istället...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Frukostpaj med kanel & pumpakräm!

Idag så är det riktigt super väder, riktigt varmt och skönt ute!
Testade att göra en frukostpaj med min pumpakräm som jag gjorde för någon dag sedan..
Jag provade att använda samma pajskal som jag gjorde min förra frukostpaj men det blev inte någon hitt så jag ska testa att göra ett annat pajskal som passar bättre, men jag vet inte när det kommer ske för snart så kommer jag åka bort och vara borta i ca två veckor så då kommer jag inte uppdatera något dagligen för det finns inget internet där och det är så dyrt att surfa utomlands :/. Kanske kommer lägga upp några tidinställda inlägg av recept som jag gjort men inte lagt upp, vi får se vad jag hinner ^^.
 
Jag tänkte ändå bjuda på min pumpakräm som jag gjorde. Det var också första gången tror jag som jag gjorde en kräm själv, hehe annars så har man ju alltid köp. Fast man har ju inte ätit kräm på evigheter så man var ju mindre också ^^ .
 
 
Eftersom jag inte har någon bild på endast pumpakrämen så får ni bilder på den inte så goda pumpa pajen :P.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pumpakräm med smak av kanel


ca. 1 portion (ungefär 2,5 - 3 dl)
Ingredienser:

1,75 dl Vatten **
En kanelstång
ca. 264 g pumpa (utan skal)
1 msk Potatismjöl **
ca. ½ msk Stevia/sötning (mer eller mindre)
 
** Du kan hälla av mer vatten och tillsätta mindre potatismjöl om du vill men då blir det mindre kräm.
  • Skär bort skalet från pumpan och skär den i små bitar.
  • Koka upp vattnet med kanelstången och sötning i en katrull, tillsätt sedan pumpan. Koka tills pumpan har mjuknat. Ta bort katrullen från plattan och häll bort ca 0,25 dl vätska från katrullen, ta även bort kanelstången.
  • Mixa pumpan i katrullen eller mosa med gaffel (beronde på om du vill ha en "chunky" eller slät kräm) tills du har fått den konsisten på krämen du önskar. Ta i mer sötning om du vill ha mer sötma.
  • Red sedan av med potatismjölet genom att lägga potatismjölet i en liten kopp/skål och ha i lite vatten, rör om. Ställ sedan katrullen på plattan igen på svag värme, häll sedan i redningen och rör om tills den börjar tjockna.
Nu är det bara att äta den varm som kall med mjölk eller vad du nu önskar, du kan även använda den till annat om du hellre vill det! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
Ps. Blir inget lunch inlägg för jag ska till sjukhuset och äta även på torsdagen. Det är den sista gången innan hon tar semester! ^^

A bowl with love and summer!

Melliset som åts tidigare idag består av många delar jag gillar som choklad, bär/frukt och nötter.
Har sätt ett liknande recept men gjorde några ändringar, det blev super gott och extra smaskigt med dem färska smultronen och körsbäret, muma! ;D
 
Eftersom jag gjorde lite mindre, så dubblade jag receptet nedan till mer normal portion. Kryddningen och det får du smaka av och känna efter lite för jag slängde ju bara i lite gran så det är på ett ungefär vad jag tror jag tog.
Denna Mandelchoklad och jordnötsröra kan du använda till mer saker än bara att äta den med frukt, variationen är stor det är bara dina fantasier och smaklökar som avgör! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mandelchoklad & jordnötsröra


1 portion
Ingredienser:
 
1 dl Kvarg
0,5 dl Mild lättyoghurt
1 msk Mandelmjöl
1 msk Kakao
 4 krm Kanel
Två nypor vaniljpulver
1- 1,5 tsk Jordnötssmör
ca. 1 msk Stevia eller annan sötning
 
(allt är lite gissning för jag slängde lite i en skål på måfå så du får smaka av lite, plus så gjorde jag hälften av denna sats så det är därför det är lite sisådär med allt ^^)
 
  • Blanda samman allt i en skål, toppa med valfria bär/frukter.
  • Du kan även använda denna röra till annat ex, fyllning, garnering av pannkakor/kakor osv...
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Rosa fiskgryta med zucchinisallad!

Det var ett tag sedan man åt fisk, så nu lagade jag ett gammalt recept som vi har haft hemma länge. En rosa fiskgryta som är god, barnvänlig och enkel, kan även krydda på med lite andra kryddor för att få den lite roligare.
 
Till fiskgrytan så åt jag zucchinipasta (eftersom jag har svårt att äta pasta), sallad och ärtor men det syns inte så bra men. Passar att äta tillsammans med pasta, potatis eller annat gryn, severa gärna med grönsaker till! :)
 
 
 
 
 

Rosa fiskgryta


4 portioner
Ingredienser:

1 pkt (400g) Torskfilé
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 msk Valfritt mjöl
2,5 dl Matlagningsgrädde
1 burk (400g) Krossade tomater
1 Hönsbuljong (jag använde grönsaksbuljong)
½ tsk Salt
1 krm Vitpeppar
2 tsk Oregano
(jag använde mer krydda än receptet)
  • Halvtina fisken om den är fryst, skär den sedan i stora bitar. Hacka vitlöken och löken, stek dem i smör/olja i en stekpanna eller katrull. Vispa ut mjölet i en del av grädden. Ha i dem krossade tomaterna buljongtärning, kryddorna och grädden. Låt det koka upp och tillsätt sedan fisken. Koktiden varier beroende på om den är fryst eller färsk. Fryst tar ca 5-6 minuter medans färsk kanske tar 3-4 minuter, men fisken ska vara vit och fast om den är klar så det kan du kolla om tiden inte stämmer.
 
Severa med valfria tillbehör ex, pasta, potatis, gryn, sallad/grönsaker och toppa allt med lite riven ost om du vill! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! ;)
 
 
 
 
 

Hallonscones!

Godmorgon!
Testade att göra ett par lowcarb (jämfört med vanliga) scones med hallon som jag har sett. Dem var goda och ganska syrliga så man kan ju tillsätta lite sötning om man vill det. Jag testade med mild lättyoghurt och då blev dem lite "degiga" så jag tror man inte ska använda det i brödbak för att det är för lite fett och det blir lite degigare. Nästa gång så kanske man gör om dem lite annorlunda och tillsätter något eller bara testar med kvarg istället och ser om det blir lika "degiga" då ^^.
 
 
 
 
 

Hallonscones


1 portion, 2 mellanstora scones
Ingredienser:
 
1 dl Havremjöl
0.75 dl Kvarg/Yoghurt
(inte med för lite fetthalt)
½ tsk Bakpulver
1 dl Hallon el. andra bär om du vill det
Valfritt: Kokosflingor, sötning, kanel, kardemumma osv...
 
 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Mixa havregryn till mjöl, blanda ner bakpulvret ner i mjölet.
  • Tina hallonen (eller det bär du valt) lite så dem blir lättare att mosa, blanda sedan ner kvargen/yoghurten i hallonmoset så att det rörs om. Häll sedan ner röran i dem torra ingredienser eller tvärtom, rör om så att det blandas tillsätt även ev, några kryddor om du vill det.
  • Forma dem till runda "biffar" på en plåt med lite olja (valfritt) eller på bakplåtspapper, det avgör du. Nagga dem lite innan dem körs in i ugnen i ca 15 - 20 minuter:
Servera med valfria tillbehör...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Pizza med havregrynsbotten!

Visste inte rikigt vad jag skulle äta till lunch men då fick det bli en havregryns pizza med goda grönsaker som fanns hemma i sista minuten (har speciella ät tider).
 
Många kanske blir lite skeptiska när dem hör detta och tänker, vad är detta för skit det kan väll inte vara gott :/. Men joodåå det var faktiskt riktigt gott och mycket nyttigare än vanlig typisk pizza som man beställer, man håller även sig mätt längre eftersom det är nyttigare "mjöl" val. Det är också mycket billigare, fast det är ju allt som lagas hemma jämfört med ute men ändå det är billigare och ekonomiskare (a). Man kan också äta med godare samvete! :D
Om du har barn hemma så tycker dem nog också att det är mer spännande och roligare att få göra sina egna pizzor och lägga på det som dem vill ha :).
 
Pizzan blev härligt krispig och god på kanterna, jag använde samma fyllning som på min förra pizza som lagades plus lite majs eftersom det var så jädrans gott! ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Havregrynspizza


1 portion
Ingredienser:
1 dl Havremjöl
1 Äggvita
½ dl Kvarg
2 krm Bakpulver
Oregano, basilika och salt
(du får byta kryddorna om du vill men inte utesluta dem, då blir det icke gott >.<)
 

Fyllnings exempel: Passerade tomater, tacosalsa, skinka/tonfisk/kyckling, lök, paprika, tomat, svamp, aubergin, zucchini, banan, keso/ost/fetaost, curry/pizzakrydda osv...

 

 

  • Mixa havregryn till ett mjöl, blanda sedan samman alla ingredienserna till pizzadegen.
  • Ha lite olja på ett bakplåtspapper och bred ut smeten i en önskad form, den behöver ju inte vara rund kan ju vara fyrkantig också ;).
  • Förgrädda degen i ugnen cirka 5-6 minuter på 200-225 grader (jag använde varmluftsugn). Det beror även på hur kletig eller knaprig pizzabotten man vill ha, men jag hade min i ugnen i 6-7 minuter. då fick man häliga knapriga kanter men inte för kletig botten heller.
  • Sen när pizzadegen är klar så är det bara att strö på din önskade fyllning och grädda ytterligare i ugnen (du kan sänka ner till 175 grader om du vill ifall garneringen bräns), tills toppingen blivit varm eller blivit som du vill ha den, även när osten smält.
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Ungsbakad chokladgröt med pumpa och apelsinkräm!

Hej alla glada!
Startade min dag med en härlig Chokladgröt med pumpa och apelsinkräm. Eftersom jag är et fann av gröt så tycker jag självklart denna var god och saftig. Jag glömde tyvärr att ta kort på hur gröten såg ut inom "skalet" men den var väldigt saftig och "gojsig". Hann tyvärr äta upp allt nästan innan jag kom på att jag skulle ta kort, hehe! ^^   Pricken över i:t blev min smarriga apelsinkräm, smaskens!
 
Är den någon mer som älskar gröt eller gillar du inte alls det, i somna fall vad är det som finns på ditt frukostbord på morgonen och varför? :)
 
 
 
 
 
 

Ungsbakad chokladgröt med

 

pumpa & apelsinkräm


1 portion
Ingredienser:
1,25 dl Havregryn
3 msk Pumpapuré
(mosad banan eller osötat äppelmos, om du hellre vill det)
2 msk Lätt kesella/kvarg
3 msk Mjölk
2 krm Bakpulver
0,5 msk Kakao
Valfritt: 1 msk Stevia lättströ eller annan sötning om du inte använder stevia

Apelsinkräm:
½ dl Kvarg/kesella
ca. 1 tsk Saft och skal från en apelsin
Önskad mängd apelsinkött
ca. 1 tsk Stevia lättströ/sötning (mer eller mindre)
 
(du kan dubbla receptet ifall du tycker det är för lite)
 
  • Sätt ugnen på 200C.
  • Blanda alla ingredienser och häll i en smörjd ungsform (man kan skippa att smörja formen, jag brukar inte göra det, fansar knappt något ändå för mig iaf). Grädda i ugnen i ca 20 minuter, sätt på grill effekten dem sista 5 minuterna för krispig yta ;).
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Mäktig micro Chokladbomb!

Till mellis så hade jag tänkt att äta en apelsin och chiapudding, men den var så äcklig så jag kunde inte äta upp den så jag slängde ihop lite snabbt en lowcarb choklad "kaka" som man bara blandar ihop och kör i micron som en mugcake. Den var väldigt saftig och god, dock för mycket kakao enligt min smak så skulle i somna fall vilja tillsätta mer sötma, är inte så förtjust i mörk choklad och det blir ju lite så när man har mycket kakao i. Den är ganska mäktigt av sig och passar även som dessert också om man lyckar till den lite ^^.
Det tråkiga med denna kaka är att den tar slut så snabbt! :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Micro Chokladbomb!


1 portion
Ingredienser:
1 Äggvita
2 msk Pumpapure**
1- 2 msk Kakao
(beroende på hur mäktig choklad smak du vill ha)
1 msk Mjölk
ca ½ msk Sötning (mer om du vill)
1 krm Vaniljpulver
Valfritt: 1 tsk Kokosolja (gör kakan saftigare), smaksättning/kryddor
 
** Funkar förmodligen med äppelmos eller banan men har inte testat...
  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Ställ in i micron på full effekt i ca 1,5-2 minuter. Tiden varierar beroende på micro men håll koll så kakan inte blir torr. Ta ut skålen och lägg upp den på en tallrik så att du få en krämig chocklad "kaka". Toppa med valfria toppings, jag tog en vaniljkräm som används i tidigare recept ^^.

 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Kronärtskocksgryta med linser!

Lunchen blev en suupper god Kronärtskocksgryta som är så himla enkel och går jätte fort att laga, beroende på hur bra och snabb man är i köket då :P. Kommer definitivt att lagas om igen, jag är glad att jag hittade detta recept! (Y) ;)
 
Dock så ser det inte så gott ut på bilderna men låt dem ej lura dig den är såå god, tycker jag iaf! ^^
 
 
 
 
 
 
 
 

Kronärtskocksgryta med linser!


4 portioner
Ingredienser:

3 dl Röda linser
5 dl Grönsaksbuljong
2  Purjolökar
2 st Vitlöksklyftor
1 burk (400 g) Kronärtskockshjärtan
2 dl Lätt crème fraiche
12 tsk salt
1 krm svartpeppar
Franska örter
 
Jag kryddade nog mer än vad det som anges, du får smaka av och bedöma vad du tycker...
 

  • Skölj linserna och koka dem i buljongen ca 8 min. Skär purjolöken i bitar. Skala och hacka vitlöken. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem i halvor. Fräs purjolöken i smör/oja i en panna. Rör ner vitlök, kronärtskockshjärtan och hälften av crème fraiche. Låt det koka upp. Rör ner linserna och rör om, krydda med salt, franska örter och peppar efter smak. Servera med en god sallad till! :)
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Banana mugcake with vanilla filling and covered with chocolate!

Hejsan!
Idag blev uppdateringen lite senare än vanligt, dock så brukar jag skriva det vid ca halv 10 men ändrar inställningen på klockan och ställer in tidigare för jag måste alltid göra några saker innan. Även gårdagens uppdatering blev inte av så jag kommer nog att posta dem recepten nån annan dag när jag inte äter något speciellt, typ rester eller nåt liknande ^^.
 
Dagens frukost gjorde jag en annat recept på banan mugg-kaka med vanilj fyllning och choklad överdrag som jag hade sätt på instagram, den var god och smakade bra dock inte lika god som Sannas banan mugcake! ;)
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Banana mugcake with vanilla filling

 

and covered with chocolate


En portion
Kakan:

0,5 dl Havregryn
2 Äggvitor
2 msk Mjölk
3 msk Mosad banan
En nypa kanel
1 tsk Bakpulver
ev, lite sötning om du tycker det behövs
 
Fyllningen:

Kesella/kvarg
Keso
(eller mer kvarg om du inte gillar keso, men keson ger lite syrlighet)
Vaniljarom
Sötning
(allt i önskad mängd)
 
Choklad täcket:

1 dl Kvarg/kesella
1 tsk Kakao
Sötning efter smak
 
  • Blanda samman alla ingredienserna och häll det i en skål, kör den i ca 2 minuter på högsta effekt (mer el. mindre, tills den är fast). Låt den svalna lite och dela den på mitten.
  • Blanda kvarg/kesella, keso, stevia sweetner eller annan sötning och vaniljarom i önskad mängd. Fyll sedan kakan med vanilj fyllningen, lägg sedan på locket.
  • Toppingen gör du genom att blanda kvarg, kakao och stevia/sötning. Dekorera med valfria tillbehör, bär/frukter...
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Zucchini burgarbröd fylld med grönt!

Hade en zucchini snut som började bli ganska dålig så då passade jag på att prova ett av Sannas lowcarb Zucchini "bröd", dem är som tjocka zucchiniplättar fast mer bröd aktiga. Du kan även variera kryddningen på brödet och fyllningen till din "burgare" eller om du vill äta den mer som en smörgås. Själv så tog jag ganska hederliga och vanliga kryddor i mitt bröd men det blev bra det, även bara grönsaker eftersom vi har en heldel som bör användas, nästa gång så ska jag testa med en av mina tonfiskröror i min Zucchiniburgare, smaskens! (Y) ;)
Jag själv är ju väldigt förtjust i Zucchini överlag så då måste man ju bara prova detta recept^^
 
Receptet är väldigt enkel med få ingredienser, går även snabbt att tillaga. Ett bra val av en snabb nyttig lunch/middag! :)

 
 
 
 
 

Zucchini bröd burgare!


En portion, 2 st Zucchiniplättar
Ca. 1 dl (30g) havregryn
En äggvita
1 msk Kokosmjöl
50g Finriven zucchini
1 krm Salt
1 tsk Bakpulver
Valfria kryddor,
jag använde oregano, basilika och lökpulver
 
  • Blanda ihop alla igredienser i en skål med sked.
  • Hetta upp en stekpanna och ha i lite valfri olja (helst utan smak), klicka ut smeten i två tjocka plättar. Stek dem ca 1 minut per sida.
Ät med valfri fyllning och tillbehör.
Några exempel: Fiskröra, några bitar grillad kyckling eller vanlig, grönsaksröra osv...
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 

Pumpagröt med jordgubbsfluff och fudgybanan!

Hejhej!
Här kommer ännu en kombination som jag kommit på, hoppas ni gillar gröt för det har blivit mycket gröt recept nu här på morgon kvisten! ^^  Har även aldrig smakat pumpagröt så det tyckte jag skulle bli intressant och det var faktisk jätte gott, man känner den inte super mycket men smaken finns där ^^.
Kom ihåg att det är väldigt nyttigt och hälsosamt, den innehåller bra med proteiner, fibrer och kolhydrater som man behöver, håller även en mätt lång tid (tycker jag) , heja gröt! ^^ ;P
 
Ett förslag ifall man inte vill ha varm gröt så kan man blanda alla ingredienserna på kvällen innan och låta den stå över natten i en tät burk, då blir det lite mer som overnight oats ^^.
 
 
 
 
 
 

 

Pumpagröt med

 

jordgubbsfluff & fudgybanan!

  
En portion
Jordgubbsfluff eller Jordgubbskesella:

100g (ca. 2 dl) Frysta jordgubbar
0,5 dl Kvarg/kesella
Vaniljpulver
En äggvita
Sötning efter smak
(om du vill ha jordgubbskesella så utersluter du bara äggvitan)
  • Vispa äggvitan så att den blir fluffig och fast. Tina jordgubbarna och mixa sedan dem med kvargen/kesellan, lite vaniljpulver med önskad mängd sötning. Blanda försiktigt ner jordgubbsröran i äggfluffet så att det blandas väll men fluffet är kvar. (Skippa det första steget ifall du vill ha jordgubbskesellan).
 
Pumpagröt:

1 dl Havregryn
50g (ca, ½ dl Pumpapure) **
½ -1 tsk Kanel
0,5 dl Mjölk
ca, ½ msk Stevia lättströ (eller annan sötning)
  • Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull och koka på svag värme till den blir en "gojsig" massa.
** Pumpapure finns att köpa på nätet eller så kokar du en pumpa och mixar det till en puré, jag gjorde min egna pumpapuré med butternut pumpa som finns att köpa i vanlig matbutik.
 
 
Fudgybanan:
 
Ca. ½ mosad banan
0,5 msk Kakao
  • Blanda samman allt i en liten skål och kör den i micron i högsta effekt tills den blir "fudgy" aktig (kommer inte ihåg hur länge jag körde min, tyvärr).
 
 
  • Blanda ner jordgubbsfluffet i botten av ett stort glas eller skål om du vill det, lägg sedan ner all gröt och tillsist bananröran på toppen. Garnera med frukter och bär om du vill, det är alltid gott med frukt, en liten lyxig bonus på vardagen (speciellt om det är färska bär/frukter) ;).
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Saftig matbröd med nötter & frön!

Här kommer ett jätte gott recept på ett matbröd med nötter och frön som bakades igår kväll! :)
Fick en gång för ett tag sedan denna limpa av grannen när hon hade bakat dem, super mumsiga och saftiga. Älskar nött/frö bröd så gott! Var så klart tvungen att fråga efter receptet av henne efter det! :P
 
 
 
 
 
 
 
 

Bröd med nötter & frön!

  
En limpa
Ingredienser:
2 dl Havregryn
4 dl Siktat dinkelmjöl (använde själv fullkorns dinkel)
Valfri mängd nötter/frön/torkad frukt
(jag hade valnötter, solrosfrön & pumpakärnor)
1 dl Krossade linfrön
Ett rivet äpple
4 dl Naturell yoghurt eller fil
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
En nypa salt
  • Sätt ugnen på 175 C grader.
  • Blanda samman alla ingredienser i en skål, häll sedan smeten i en stor limp form som rymmer ca 1,5 liter. Grädda brödet i ca 80 minuter.
  • Valfritt: Pensla honung och strö över havssalt på brödet! :)
 
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 
 
 

Mochagryn och apelsinkräm i glas!

Morning morning! ;)
Testa ännu ett till av mina egna kreationer som jag komit på. Det gäller att vara på g när man är kreativ och tankarna bara "sprutar" av ideér! ^^
Testade att laga den till frukost idag, blev riktigt gott och fräscht med apelsinen och mumsig med den varma chokladen och kalla apelsinröran. Väldigt mättande också enligt min mage om du frågar den, mättnads känslan varierar ju lite från person till person men jag blev "propis" mätt :P.
 
Ljuset på bilderna blev inte så bra, blev ganska mörkt tyvärr (a)
 
 
 
 
 
 
 

Mochagryn & apelsinkräm i glas!

  
En portion
Mochagryn:
Nästan 1 dl (30g) havregryn
1 tsk Kakao
1 dl Mandelmjölk eller vanlig om du vill det
½ msk Stevia lättströ eller annan sötning
 
Apelsinkesellan:
1 dl Kvarg/kesella
ca 1 tsk Saft & skal från en apelsin
Lite apelsin kött
(jag tog ungefär nästan en klyfta)
ca 2 tsk Stevia lättströ/sötning
Smaka efter och bedöm själv om du vill ha mer eller mindre av något om du inte är nöjd ^^
 
  • Koka alla ingredienser till gröten på svag värme i en liten kastrull på spisen, rör om ganska ofta (fasnar lätt i botten men går att skrapa bort ifall det inte bränts). Koka gröten tills det blir en "gojsig" massa, nästan som lite puddings aktig gröt.
  • Apelsinkesellan blandar du ihop alla ingredienserna i en skål, och smaka av ifall du vill tillsätta mer sötma, saft osv...
  • Lägg 2/3 av apelsinkesellan i botten av ett ganska stort glas, lägg sedan i allt av den varma gröten ovanpå sedan häller du runt det lilla som är kvar av apelsinröran runt gröten.
    Valfritt: toppa med lite färska frukter och bär om du vill för lite extra lyxig frukost :). Du kan även skippa allt och slänga ner allt i en skål om du inte vill lägga ner så mycket tid på utseendet ^^.
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Man tager det man haver ungsaubergin!

Vid melliset idag så experimenterade lite. Jag gjorde en Exotic Pineapple and coconut cake with cream and some fresh fruit, den blev hyfsat bra för första gången men det var något som saknades, vet dock inte riktigt vad men den känns inte komplett. Det är något med smaken eller konstistensen kommer inte riktigt ihåg (det var ju ett tag sen) ^^, så det känns inte så bra att lägga ut receptet när jag inte är riktigt nöjd men jag bjuder på några bilder och visar hur den blev.
 
 
 
 
 
 
 
Middagen så var jag tvungen att använda våran aubergin för den började bli väldigt dålig så kunde inte vänta så mycket mer... 
Visste heller inte vad jag skulle hitta på med den, så det fick bli en ungsbakad aubergine med lite allt möjligt av det man hade hemma. Fyllningen består av het tacosala, blek selleri (passa inte så jag petade bort dem sedan), á lá kyckling sojabitar, majs och lite keso, tog mer keso sedan vid sidan av plus en grön sallad.
 
Håller även på att baka en super mumsig bröd limpa som jag kommer publicera imorgon om plus receptet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en forsatt bra dag,
Kram Johanna!

Vanilj-äppel kompott med mandelmanna!

Godmorgon!
Starten på dagen var väldigt intressant och god, för att igår så kom jag på en mumsig kombination av det jag gillar som man kan äta som mellis eller frukost. Jag fick så mycket ideér och blev så inspirerad så jag längtade till jag skulle få prova mina ideér.
Min senaste skapelse är Vanilj-äpple kompott med mandelmanna, fy satans vad god den blev! Det känns så bra när man lagar mat och lyckas och blir super nöjd med resultatet speciellt när man inte experimenterar så ofta, stolt och glad är lilla jag! ;D
 
Vaniljkräm, frukt, nötter och gröt är några av alla saker som jag gillar väldigt mycket så dessa mumsigheter fyllde mitt frukostglas imorse. Måste provas super mumsig, även nyttig och utan konstigheter! ;)
 
Denna sats är en liten portion så du ganska bör dubbla den om du äter den till frukost men passar lagom till mellis. Själv så fick jag inte riktigt plats med all vaniljkräm, råkade välja ett lite för litet glas men fick fylla på med det sedan^^.
 
 
 
 

Vanilj-äppel kompott

 

med mandelmanna

  
En liten portion:
Vaniljkrämen:
0,5 dl Keso
(kan bytas ut mot mer kvarg om du inte gillar keso)
0,75 dl Kvarg/kesella
Nästan 1 tsk stevia lättströ eller annan sötning
½ krm Vaniljpulver
  •  Mosa keson med gaffel och tillsätt resten av ingredienserna och rör om, eller så mixar du allt direkt.
 
Varma äpplena:
ca, 3/4 av ett äpple (ca.140g)
2 msk Vatten
Valfri mäng kanel
  • Dela äpplet i bitar, koka dem i vattnet i en kastrull med kanel med locket på. Koka dem tills dem mjuknat.
 
Mandelmanna:
1 msk Mannagryn
1 dl Mandelmjölk
(går med annan mjölksort men då blir det inte riktigt samma smak)
Lite salt
  •  Koka mannagryns gröten som vanligt men byt ut den vanliga mjölken mot mandelmjölk, det blir super gott! ^^
 
  • Lägg vaniljkrämen i botten av ett glas, lägg några skivor/bitar fäska jordgubbar (går att skippa) sedan hälften av dem varma äpplena ovan på. Häll sedan över den varma gröten, toppa tillsist med resten av äpplena och lite jordgubbar!
Varsegod och njut, hoppas du gillar den är själv riktigt nöjd med denna och tyckte den var super mumsig! (a)
 
 
 
Kram Johanna! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soppgryta med quorn och linser!

Här kommer den sena uppdateringen king dagens lunch...
Passade på att laga en typ av soppgryta nu när det var lite ruggigt, då när det inte var soligt och varmt vid lunchen. Gjorde halva satsen eftersom det är mest jag (förutom fisk/skaldjur) och min mor som äter vegetariskt fast jag lagar ju alltid det till mig själv ifall dem äter kött.
Själv så tyckte jag att den var lite mesig i smaken så jag kryddade på lite extra och tillsätt svartpeppar, selleri, tomat, het chillisås plus mer vatten eftersom det knappt var något :/. Då tyckte jag att den blev mycket godare plus en klick keso och sallad, då blev jag nöjd och glad! ;)
 
Kom hem ganska "sent" efter att ha varit iväg så man fick ta middag från frysen för sedan skulle vi åka till min bror, hans tjej och lilla bebis och hälsade på dem :).
 
 
 
 
 
 
 
 

Soppgryta med quorn & linser

  
4 portioner
Ingredienser:

1 dl Gröna linser
1 dl Röda linser
6 dl Grönsaksbuljong
300 g Quornfärs
 Smör och olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor
1 tsk Örtsalt
1  Lagerblad
1/2 Rödlök
En stjälk blekselleri
2 Tomater

Het chillisås, svartpeppar, vatten och mer örtsalt
 

Gör så här:

1. Koka linserna i buljong ca 10 minuter under lock.

2. Fräs quornfärsen hastigt i smör och olivolja. Pressa ner vitlöken och krydda med örtsalt. Lägg i lagerbladet, rör ner linserna och låt puttra ca 15 minuter.

3. Skala och hacka rödlöken grovt. Skär sellerin i små bitar och hacka tomaterna grovt. Vänd ner i grytan och låt allt bli genomvarmt. Servera med en klick matyoghurt/creme fraiche/keso.

 

 

 

 

Kram Johanna! :)

 
 
 

Kardemummaröra med fluffiga jordgubbar!

Hejsan folket! :)
Till frukost så testade jag göra en kardemummaröra med fluffiga jordgubbar som jag har sätt ett recept på. Jag märkte sedan när man kollat på receptet att det är ganska likt mellanmålet igår, aja shit the same, det var igår det! :P (a)
Röran var god och dem fluffiga jordgubbarna var fluffiga och söta ^^, dock så tyckte jag det blev lite mäktigt eftersom receptet var ganska likt det jag prövade igår :/ ...
 
Men jag börjar känna att kriativiteten och ideérna inom mig börjar växa och blir sugen på att experimentera mycket mer. Man har ju så mycket recept som man vill testa också så det blir ju lite kluvet :P, fast det kommer ju alltid finnas en massa eftersom det kommer nya hela tiden som man blir intresserade av och vill prova ^^.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kardemummaröra med

 

fluffiga jordgubbar

  
1 portion
Ingredienser:

1,25 dl Keso
0,5 dl Havregryn
1/5 Banan
2 msk Mandelmjöl
Kardemumma, kanel & vaniljpulver
Krydda efter smak
 
Fluffiga jordgubbar:
 
0,5 dl Kvarg
ca 100g (2 dl) Frysta jordgubbar
Vaniljpulver
1 Äggvita
Lite sötning
  • Kardemummaröran mixar du bara ihop allt till en slät smet.
  • Dem fluffiga jordgubbarna gör du genom att först vispa äggvitan till ett hårt skum. Tina jordgubbarna och mixa dem tillsammans med kvargen. Tillsätt sedan varsamt jordgubbskvargen ner i äggskummet, rör om försiktigt så att allt blandas samman.
  • Toppa kardemummaröran med dem fluffiga jordgubbarna, garnera med frysta/färska jordgubbar och eventuellt några banan slantar. Du kan även toppa det med något annat gott om du vill ^^.
 
 
 
Kram Johanna! :)
Ps! Mitt lunch inlägg idag kommer läggas in senare eftersom jag kommer åka iväg efter lunch, men jag kommer nog ladda upp en bild på instagram om ni blir nyfikna ^^. Mellanmålet kommer nog heller inte bli något idag eftersom man inte är hemma.

Mat tips!

Vid middagen så visste jag inte vad jag skulle äta men dock så var jag sugen på Zucchinipasta och orkade inte göra något speciellt för jag själv blir lite seg av solen och värmen.Vi har även lite rester i kylen och några ingredienser som måste användas innan dem blir mer dåliga, då vill jag inte laga ännu mer mat när det redan finns massa, speciellt när det är jag som nästan bara äter vegetariskt (iaf mest).
Själv så har man ju ett antal vegetariska produkter i frysen som man har hunnit köpa på sig innan man fick sån matglädje för att laga min mat mer själv. Gillar även att prova nya produkter eller andra som man inte testat.
Då fick det bli Quorns färdiga Stroganoffsås som har legat ett bra tag inne i frysen tillsammans med sallad, wokgrönsaker och zucchinipasta.
Det blev faktiskt riktigt gott alltihop tillsammans, stroganoffen var riktigt god med dessa tillbehör!
Rekommenderar denna produkt om du har brist på tid eller inte orkar laga någon mat men vill ha något gott som bara behövs värmas och är klart att ätas!
 
 
 
 
 
 
 
Nordic-300g-Stroganoff_250x250
 
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

Chokladbollsröra

Här kommer ett sent mellanmål inlägg...
Idag så blev det lite rörigt med mellisen för först hade jag tillagat en grej som inte att stelnat. Förhoppningsvis kommer jag få smaka på snart och dela med mig av det till er andra. Blev besviken när den inte hade stelnat som den skulle enligt receptet, får hoppas att det gjort det imorgon. Mitt andra mellis mål som är ganska likt denna (nyttiga chokladbollar) men jag tyckte inte att dem kändes lite mer fasta än de dem var när man satt in dem i kylen, men dem kanske inte blir bättre än så. Man är ju vann vid vanliga chokladbollar som blir mycket "hårdare".
 
Jag fick istället slänga ihop något som inte ska tillagas och är ät klar när man blandat allt. Det blev då denna mumsiga chokladröra som jag gjorde hälften av. Själv så tyckte jag att det blev ganska mäktigt i slutändan men den var god så den slank ner ändå :P.
Uppläget eller tillbehören blev därför inget speciellt eller nytt, tog lite rester av en banankräm som gjorts tidigare och toppa med, kanske blev lite kaka på kaka men fick bli lite så när tiden rinner iväg och det inte slutar som det igentligen ska ^^.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chokladbollsröra

 
 
1 portion
Ingredienser:
125g Keso
0,5 dl Havregryn
2,5 tsk Kakao
Ungefär en nypa vaniljpulver
1-1,5 msk Kokosflingor
2 tsk Mandelmjöl
En skvätt kaffe
Önskad mängd sötning

  • Mixa först keson så att det blir som en slät massa, tillsätt de resesterande ingredienserna i blandningen och rör om. Forma den till en rund chokladboll eller till en rörig massa bara och toppa det med valfria tillbehör.
  • Tillbehör förslag: Mosad banan, jordnötsfrosting (banan blandat med jordnötssmör), banankräm (banan blandat med kvarg/keso), någon form av vaniljkräm, nötter eller fäska frukter och bär! :)
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 
 

Lowcarb Choklad mugcake med vaniljkvarg och fäska jordgubbar!

Hejsan!
Här kommer en super mumsig choklad mugcake med vaniljkvarg och färska jordgubbar!
Den är saftig, chokladig och den blir super god med våra fäska jordgubbar som smakar som bäst just nu *droooool*, dessutom så är det lite kalorier i denna härliga kaka, (recept taget från Sannas blogg)!
Kakan funkar att äta som mellanmål och frukost tillsammans med annat gott! :)
 
Bör prövas med helst fäska jorgubbar eller andra bär funkar nog också men den bli mycket godare då, så är det ju förstås med allt men man har ju inte alltid tillgång till fäska bär och frukter (svenska).
 
 
 
 
 
 

Choklad mugcake med

 

vaniljkvarg & färska jordgubbar!

 
 
1 port

1,5 msk Kokosmjöl
1,5 msk Lättkesella
1 tsk Bakpulver
0,5 msk Kakao
1 msk Mandelmjöl
1 Äggvita
1 msk Stevia strö
2-3 msk Vatten eller mjölk (jag brukar blanda)

  • Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer så det blir en tjock smet. Häll smeten i en smörjd mugg/form och ställ in i micron på högsta effekt i ca 1,5 minut.
  • Lägg upp kakan på ett fat och dela den på mitten. Lägg ett lager jordgubbar och lite kvarg/kesella blandat med vaniljpulver och lite Stevia strö, mmmhmm! ;D
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)

 
 
 
 
 

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0