Veganska Zucchini- & kokosbollar i smakrik tomatsås!

Dagens middag var jätte god och udda, första gången jag gjorde dessa och är väldigt glad över att jag valde det beslutet Det är en riktigt kokosrätt kan man väl säga, kokos i bollarna och i såsen :P. Super smarriga veganska Zucchini- & kokosbollar med tomatsås, mums! ;D
Ett par smakrika kokosbollar med härlig sås! (Y)
 
Det är lite bökigare recept och tar lite tid (speciellt för mig eftersom man är så slow), men jag tycker verkligen att du ska testa dessa speciellt om du gillar kokos! ;)
 
 
Det blev inga bra bild(er) eftersom det drog ut på tiden när jag lagade maten så man var lite stressad, så dem blev lite mörka men denna får duga ^^.
 
 
 

Zucchini- & kokosbollar med

 

härlig gyllene tomatsås!

 
4  Portioner

Bollarna:
 
1 kg Zucchini, gul eller grön
2 tsk Salt
1 Röd eller grön chili
1 Gul lök
4 cm Färsk ingefära
Färsk koriander
100 g Kokosmjöl
1 dl Jordnöts- eller solrosolja
 
Såsen:

1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 Röd eller grön chili
2 tsk Gurkmeja
En nypa cayennepeppar
2 tsk Spiskummin
2 msk Olja
3 dl Kokosmjölk
4-5 Tomater, gula eller röda
Färsk koriander
Ev mynta

 

  • Riv zucchinin grovt. Placera en sil eller ett durkslag i en bunke. Blanda salt och zucchini. Låt zucchinin stå och droppa i ½-1 timme. Spara vätskan.
  • Gör såsen under tiden: Finhacka lök, vitlök och chili och fräs hacket med gurkmeja, cayennepeppar och spiskummin i oljan tills löken blivit mjuk men inte fått färg, 3-4 minuter. Tillsätt kokosmjölken och låt allt sjuda i 5-10 minuter.
  • Pressa ut resterande vätska ur zucchinin, det är viktigt att zucchiniköttet är ”torrt”. Finhacka löken och riv ingefäran. Lägg zucchinin i en bunke tillsammans med resterande ingredienser, utom oljan. Blanda väl och forma ca 20 bollar. Låt inte smeten stå och dra, för då vattnar den sig igen. Hetta upp oljan i en stekpanna och fritera 5-6 bollar åt gången i 2-4 minuter. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
  • Skät tomaterna i klyftor  och hacka koriander. Värm upp såsen. Tillsätt tomater, koriander och eventuellt 1-2 dl av zucchinivätskan om såsen blivit för tjock. Lägg bollarna i såsen och servera genast med ris, extra koriander eller mynta.
 
(kopierat från hemsidan)
 
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0