Pumpa mugcake med vanilj-jordnötskräm!

Hejsan!
 
Har testat att göra en super god pumpa muggkaka som var med vanilj och jordnötskräm som jag hade sätt att Sanna hade gjort. Den var super god och saftig och det passade riktigt fint med vanilj och jordnötskrämen, mums!
I receptet så används ju Pb2 (rent jordnötspulver) men det går nog lika bra att byta ut mot vanligt rent jordnötssmör ;).
 
Ät den till frukost, mellis eller som huvudmål, alltså when ever you want! ;D
Om ni inte har testat att göra en muggkaka så är det verkligen på tiden att ni gör det tycker jag! ^^. Det är så händigt och praktiskt, mycket enkelt och super gott (om man lyckas hitta ett bra recept på en riktigt bra muggkaka). Variationen är oändlig och den kan man anpassa till vilken måltid som helst under dagen! :)
 
 
 
 

Pumpa mugcake med

 

vanilj & jordnötskräm!


1 portion
 
Mugkakan:
ca. 1,2 dl Havregryn, (40g)
1 msk Kokosmjöl
1 tsk Bakpulver
2 Äggvitor
3 msk Pumpapuré
2,5 msk Mandelmjölk, eller valfri mjölk
2 tsk Stevia
1 tsk Vaniljarom
1/3 tsk Smör extrakt, (finns att köpa på Iherb)
 
Vanilj & jordnötskräm:
75g Kvarg/kesella
75g Keso
1 msk Pb2, alt. vanligt rent jordnötssmör
1 msk Walden farms sirap
0,5 tsk Vaniljarom

  • Blanda ner alla ingredienserna till muggkakan i en skål och mixa samman allt med en stavmixer. Häll sedan smeten i en smord mugg/skål och micra den på högsta effekt mellan 1,5-2,5 minuter, kolla till så att det inte svämmar över.
  • Till frostingen så mixar du bara alla ingredienserna i en skål så att det blir till en slät kräm. När det är klart så kan du antingen hälla all kräm över hela kakan eller dela den på mitten och bre över hälften av krämen mellan kakan och resten häller du över, pudra gärna lite kanel på denna goding sen är det bara att äta och njuta!
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0