Hejsan hejsan! :)
På morgonen så startade jag dagen men en mjuk, len och saftig chokladkaka med touch av hasselnöt.
En jätte enkel microkaka som tar bara någon minut i micron, om man vill ha mindre disk så kan man blanda i en microtålig skål direkt och sedan bara köra in den i micron efter allt blandast samman.
Passar utmärkt som mellis också! ;)
Jag kommer ge olika förslag på smaksättningar ni kan välja på (om ni vill), eller bara göra en enkel som jag gjorde!^^
Saftig & mjuk Chokladmicrokaka!
1 Portion
Ingredienser:
0,5 dl Äggvita eller 1 ägg
1 msk Kokosmjöl
1 msk Havregryn
½ tsk Bakpulver
0,5-3/4 Banan, (50g)
0,75-1,5 msk Kakao
2 msk Hasselnötsmjölk eller kokosmjölk (helst), annars valfri
Valfritt: Lite Sockerfri sirap, honung, sukrin gold eller annan sötning till äggfluffet
Smaksättningar ex: 1-2 msk Hackade hasselnötter, vaniljpulver, kokosflingor, nötsmör, mandelflarn...
Rekomenderad topping: Kokosgrädde/mjölk, hallon, resten av bananen i skivor eller så gör du någon frosting av den med ex yoghurt, keso, bär, nötsmör, smaksättning osv...
- Blanda samman alla torra ingredienserna i en skål, mosa sedan bananen och tillsätt det tillsammans med mjölken i mjölblandningen. Vispa sedan samman lite sötning (valfritt) med äggvita/ägget så att det blir fluffigt skum, vänd sedan ner äggskummet varsamt i smeten.
- Antingen så häller du smeten i en microtålig skål/form eller använder skålen du blandat i. Micra sedan kakan i ca 1,5-2 minuter, tills den stelnat, den kan vara lite lösaktig i botten men det gör inget.
Servera gärna med den rekomenderade toppingen eller om du hellre vill ta något annat! ^^
Hoppas det smakar,
kram Johanna! :)