Gratinerade havskräftor & Jordärtskockssoppa!

Hej hej underbara soliga dag!
Idag blev det lite lyx vid lunchen med förrätt, Vitlöksgratinerade havskräftor. Vi köpte ett antal igår eftersom Ica Maxi hade 10kr/st så då passade vi på och testa att köpa några eftersom ingen av oss har ätit dom förut. Dom blev riktigt goda inte direkt som våra vanliga röda kräftor men det beror alltid på hur dom tillagas så klart men det var gott! (Y)
 
Huvudrätten är en av mina favorit soppor, så himla god! Jag gillar konstistensen, den fylliga smaken och den där lilla sötman mmmh me love! ;D  Man kan även ha soppan som förrätt ^^.
Igentligen så kanske man inte är sugen på soppa i denna tid när det börjar bli varmare, men vi var tvugna att göra den idag eftersom grädden hade gått ut och jordärtskockorna behövdes användas. Tur som så hade man blivit sval när man lagade maten i köket eftersom man har stängt av värmen inne så då var man i alla fall inte varm, man kan ju alltid passa på att laga den när det är lite burrigt eller kalla vindar, för denna soppa lär inte svika er! ;)
 
Ps! Jordärtskocka receptet kommer i inlägg efter för den blev för mycket text så det blev konstigt när man publicerade det! :/
 
Havskräftorna direkt ur ugnen.
 



Förlåt för dom dåliga bilderna blev lite snap-shots tyvärr :/
 
 
 
Jordärtskockassoppa med knaper stekt bacon samt en kvist dill, jag hade dock utan bacon eftersom jag inte äter kött! ^^
 
 
Vitlöksgratinerade Havskräftor:
Sås: 2 Vitlöksklyftor
1 Liten knippe dill
2 Äggulor
2 dl Olja
1 tsk Fransk senap ( använde diljon)
3/4 tsk salt
Svartpeppar eller Vitpeppar
 
I receptet står det två havskräftor men vi tyckte att det var väldigt mycket sås för så få kräftor så vi tog 2 extra kräftor till tror jag. Du kan ju själv välja antalet kräftor beroende på hur mycket sås du vill att vare kräfta ska ha.

  • Sätt ugnen på 225 grader, lägg kräftorna med ryggen uppåt, sträck på stjärten och krossa klorna lite. Klyv dom i mitten och ta bort tarmen och magsäcken, placera dom i en ungssäker form.
  • Såsen, skala sedan finhacka vitlöken och dillen. Vispa upp äggulorna i en skål, tillsätt oljan droppvis först sendan i en fin stråle sen senapen. Krydda med salt och peppar, gratinera dom sedan i 10-15 minuter i ugnen.
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0