Appel and Oatmeal tarte!

Godmorgon godmorgon!
En Havretarte med äpple blev dagens frukost, gjorde några ändringar från orginal receptet. Det blev väldig gott, äpple och kanel kan aldrig bli fel tycker jag! (a) ^^
Tarten passar att äta till frukost och mellanmål, om den äts till frukost så bör man nog äta något mer till en bara tarten. Kanske inte om man inte är så stor i maten eller har svårt att äta mycket till frukost.
 
Vad brukar ni äta till frukost, brukar ni äta olika från dag till dag eller har ni en "standard" frukost?
 
 
 
 
 
 
 

Havretarte med äpple  1 port

 
Tarten:
3 msk Havregryn
ca. 1 tsk Kanel
2 msk Kvarg/kesella
1 msk Mandelmjöl eller annat valfritt mjöl
ca. ½ tsk Honung eller annan sötma
(du får smaka av hur mkt sötning du vill ha, jag tror man inte behöver så mkt om man använder mandelmjöl)
Valfritt: Lite frön eller nötter (inte för mkt bara så det inte går att få ihop degen)
 
Fyllning:
½ Äpple
1 tsk - 1 msk Jordnötssmör
(du får smaka och se hur mkt jordnötssmak du vill ha)
 
  • Sätt på ugnen på ca 185-200 grader.
  • Blanda ihop alla ingredienser till degen för tarten och ev. lite frön/nötter om du vill ha det i. Tryck ut degen i en ca 10 cm stor form, pressa inte ut degen för tunt för den ska vara lite tjock.
  • Mixa ett halft äpple tillsammans med önskad mängd jordnötssmör med en stavmixer eller något liknande till du får en slät smet.
  • Ställ in tarten i mitten av ugnen och grädda i ca. 20 minuter eller tills den har fått fin brun färg. Servera med valfria tillbehör och sedan är det bara att hugga in! :)
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0