Franskabullar med fullkorn!

Hade färsk jäst i kylen hemma som behövdes användas, dock så har jag glömt bort vad jag hade tänkt att använda den till. Istället så löste jag det genom att baka några gamla godingar nämligen franskabullar fast med fullkorns mjöl till familjen nu tidigare på eftermiddagen. Ett enkelt bröd recept med få ingredienser och inga krångligheter som ändå smakar gott! :)
 
Älskar nybakat bröd det är så himla smarrigt, när osten eller smöret smälter på mackan när den fortfarande är ljummen och känna den härliga nybakade doften, det finns inget bättre än färskt nybakat bröd! *heaven* ;D
Är det någon mer som är frälst i precis nybakat bröd? ^^
 
 
 
 
 

Klassiska Franskabullar!

 
ca. 10 små eller 12 större frallor
 
Ingredienser:
4 dl Fingervarmt vatten (37 grader)
1 pkt Färsk jäst eller 1 pkt (12g) Torrjäst
2 msk Olja
1 tsk Salt
1 msk Socker/sötning
ca. 10 dl Fullkorn vetemjöl eller annat mjöl
 
 
Häll vattnet i en bunke, smula ner jästen och rör om tills det smälts. Ha sedan ner socker, salt och olja, rör om. Tillsätt sedan mjöl lite i taget tills degen börjar släppa sig från bunken. Strö sedan lite mjöl över en bänk, rulla sen ut degen till en längd och dela upp det i önskad storlek och antal, forma dem till bollar.
 
Du kan antingen smörja en ungsplåt med fett eller lägg ett bakplåtspapper på. Placera sedan bollarna på plåten och låt dem jäsa under en duk i 30 minuter. När det börjar närma sig slutet av jästiden så sätter du ugnen på 250 C grader (beroende på hur lång tid det tar för ugnen att bli uppvärmd).
 
Grädda dem i mitten av ugnen mellan ca 5-10 minuter beroende på ung och storleken på bullarna. Dem ska vara svagt gulbruna när dem är klara men om du är osäker så kan du känna med en sticka och se ifall dem är kladdiga. Låt dem svalna en stund och ät dem med valfritt pålägg! :)
 
 
 
 
 
 Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0