Jordärtskockssoppa Recept!

 
Jordärtskockssoppa 4 port:
 
500g Jordärtskockor
2 st Scharlottenlökar
3 dl Vitt vin
4 dl Matlagningsgrädde 15%
2 msk Knorr fond kyckling
Salt & svartpeppar
 
Topping: Varmlu
Detta går självklart att utesluta om man vill det.

Tillagning

1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. Skär i bitar. Lägg i en bunke med citronvatten, så missfärgas de inte. Fräs löken på medelvärme tillsammans med margarin. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i 3–5 minuter. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ihop tills hälften återstår.

2. Tillsätt matlagningsgrädde, Knorr Kycklingfond och låta sjuda i 15 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av soppan med salt och peppar.

3. Serranoskinka: Torka Serranoskinkan i ugn på 100 °C i cirka 20 minuter eller steka bacon i pannan/ugnen.

4. Lite olivolja eller tryffelolja på tar soppan till nya höjder!
 
 
Ha det bra, Kram Johanna! (:


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0