Vegetarian patties in creamy basil tomato sauce and feta cheese

Gjorde en super smarrig och smakrik middag till hela familjen igen som blev succe! ^^. Ett par vegetariska eller veganska biffar i en smakrik och krämig tomatsås med basilika och fetaost som serverades med pasta till mor och far medans jag åt med zucchinipasta och grönsaker, mums! :D
Man kan inte tro att dessa inte innehåller kött, smakar precis som vanliga biffar (Y).
 
Gjorde inte riktigt som receptet bara några ändringar, rekomenderar denna rätt till hela familjen! :)
Kan kanske vara lite bökigt att få ihop biffarna med det beror hur du väljer att göra det jag tror att äggvarianten håller ihop bäst än med bara ströbröd ^^.
 
 
 
 
 
 
 
 

Biffar i smakrik tomatsås

 

med fetaost!

 
ca. 4 portioner
 
Biffarna:
300 g Quornfärs, sojafärs eller annan färs
0,5 dl Vatten
0,5 dl Fiberhavregryn
2 Ägg
(valfritt, jag har testat både med och utan ägg. Ta mer ströbröd i så fungerar det bra utan ägg också.)
1 Vitlöksklyfta, riven
Nymald svartpeppar, massor
3-4 Soltorkade tomater, finhackade
Basilikablad, finhackade
0,75 tsk Salt
0,5 dl Ströbröd (mer om du inte använder ägg)
 
Tomatsåsen:
1 burk Cocktailtomater (gärna Saltå Kvarns)
1 dl Vatten
1 dl Grädde
2 Röda lökar, klyftade
5 Soltorkade tomater, strimlade
2 Kvistar basilika, bladen strimlade
En näve färska cocktailtomater
150 g Fetaost
 
 

  • Tina färsen. Blanda vatten och havregryn i en bunke så att det får svälla en stund, ca 10 min. Blanda med färs, ägg (valfritt) och kryddor tills det är en smidig smet.
  • Tillsätt ströbröd så att det binder bättre. Använder du inga ägg så tillsätt lite mer ströbröd för att hålla ihop allt bättre. Forma till små biffar/bullar och stek i olja. Vänd försiktigt!
  • När biffarna nästan är genomstekta häller du i burken med cocktailtomater.
  • Lägg biffarna på en tallrik, slå i vatten och grädde i pannan och lägg i löken. Låt löken koka med ett par minuter och tillsätt sedan biffar, färska cocktailtomater och soltorkade tomater. Koka ytterligare några minuter.

Strö över basilikablad och smulad fetaost och servera med kokt potatis eller pasta och en god sallad till.
(kopierat från sidan)
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0