Black & white fruit cake!

Godmorgon fredag! :D
 
Testade att göra en frukostkaka idag som start på dagen, blev inspirerad av ett annat recept jag sätt och gjorde min egna version. Reslutatet blev jätte bra, kommer verkligen att göra flera olika versioner av denna kaka.
 
Jag gjorde en kaka med kokosbotten sedan mosade hallon och skivad persika som täcks av ett carbo/choklad lager som tillslut toppades med ytterligare några mumsiga persika skivor och lite kanel as finish. Till det åt jag med litemer varma mosade hallon, waldens choklad och lite vanilj yoghurt, riktigt gott blev det. Prova den till frukost eller fikat/melliset! ;D
 
Blev lite många bilder i detta inlägg menmen jag vill ju visa er så tydligt som möjligt hur det blev (a)
 
 
 
 
 
 

Black and White Fruit cake!

 
1 Portion, kaka
 

Ingredienser:
1 msk Havregryn
1 msk Mandelmjöl
1 msk Kokosmjöl
2 msk Mild yoghurt
0,5 dl Äggvita eller ett ägg
0,5-1 tsk Stevia/sötning
½ tsk Bakpulver
1 msk Valfri mjölk eller vatten
0,5-1 tsk Carbo pulver *
Kanel
 
Valfritt för bottenlagret:
ca. 0,5-1 msk Kokosflingor
½-1 krm Vaniljpulver
Mellan lager:
 
ca. 0,75 dl (40g) Frysta hallon eller 2 msk sockerfri hallonsylt
0,5-1 (ca. 72g) Mogen persika, skivad
 
 
* Om du inte har carbo pulver så kan du ersätta det med kakao istället men då behöver du kanske tillsätta mer av det och mer sötning, du får smaka av och se ^^.
 
 
  • Sätt ugnen på 175C grader. Börja med att smörja en liten ungsform med lite fett (jag smorde en rund 12 cm i diameter springform med lite kokosolja).
  • Blanda samman alla ingredienserna förutom, carbo pulver, kokosflingor. Du kan antingen dela upp smeten i två skålar eller så häller du i hälften av smeten i formen och tillsätter kokosflingor och vaniljpulver och rör om i formen lite varsamt.
  • Sen lägger du ca hälften av persikan ovan på smeten i en cirkel som du kan se på bilden. Om du använder frysta hallon så behöver du tina dem i micron och sedan mosa dem. Fördela hallonmoset över frukten och kakan.
  • Av det som finns kvar av resten av smeten så tillsätter du carbo/kakao pulver efter smak (kanske behöver söta den lite mer ifall du använder kakao). Häll carbo-smeten över fruken så jämt som möjligt, täck den med resten av persika skivorna och pudra över önskad mängd kanel.
  • Grädda kakan i ugnen mellan ca 15-20 minuter, prova med sticka ifall du är osäker. Den kan kanske vara lite lite kladdig vid frukten men det är inte farligt.
Servera med tillexempel vaniljkesoröra, vaniljkräm/yoghurt, mosade hallon, jordnötssås eller chokladsås! ;D
 
 
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0