Godmorgon!
Idag blev det en enkel och ren bakad Pärongröt, den går även att göra på spisen men då behöver du tillsätta mer vätska och röra i äggvitan sist under omrörning eller skippa den helt men det gör att gröten blir krämigare utan ägg smak och blir proteinrikare också ^^.
Älskar gröt det är verkligen gott i dem mesta former och denna kombination kan ju bara inte gå fel ;).
Till det toppade jag med waldens choklad, var lite sugen på choklad också så det blev toppen över i:t för mig! :D
Pärongröt med smaka av vanilj & kanel!
1 dl Havregryn
1 dl Valfri mjölk
1 Äggvita eller ett helt ägg
En nypa salt
½ tsk Bakpulver
0,5-1 krm Vanlijpulver
0,5-1 tsk Kanel
½-1 Päron
ev. Sötning om du tycker det behövs
För ungsbakad gröt så börjar du med att sätta ugnen på 200 C grader. Blanda samman alla ingredienserna i en skål efter smak, tillsätt sedan rivet eller hackat päron (jag rivde min grovt). Häll sedan smeten i en ungsform, grädda gröten mellan 13-20 minuter beroende på önskad konsistens och val av form.
Servera med antingen resten av päronet (om det finns något kvar) tillsammans med ex chokladsås, vaniljsås/yoghurt, vaniljkesoröra osv...
Kram Johanna! :)