Krämig grönsaksnudlar!

Nu på kvällkvisten så slängde jag ihop lite gran av det vi hade hemma som tillslut blev en väldigt god vegansk krämig, snabb lagad och enkelt lowcarb mål. Man kan välja kryddor och sådant efter vad man själv är sugen på och samma sak gäller grönsaker. Tillsätta vegetarisk "kött" produkt eller bönor om man vill ha den mer matigare men då kanske man behöver mer kräm ifall man tänker använda både och.
 
Du behöver eller inte använda nudlar du kan byta ut det mot pasta ifall så önskas :).
Ni får ett recpet på ungefär hur jag gjorde, så ni får tumma lite med ingredienserna ;p.
 
 
 
 

Krämiga gönsaksnudlar!


2 portioner
 
Ingredienser:
1 pkt Konjaksnudlar (eller annan sort eller pasta)
ca 200g Blomkål
ca 1 dl Soya yoghurt (den på burk), funkar också med créme fraiche
ca. ½ dl Valfri ost, mer om så önskas
 
De grönsaker & krydda jag använde var:
Paprika
Vitlök
Vattenkastanjer
Tomat (rekomenderas ej, blir vattningt då)
Zucchini
Paparika pulver
Salt & Peppar
 
  • Börja med att hacka blomkålen i bitar och koka dem tills dem börjat mjukna. Mosa dem sedan lite slarvigt med en stomp. Om du använder konjaks nudlar så måste du skölja av dem och låta dem rinna av annars så kokar du nudlarna/pastan som vanligt tills dem är kokta.
  • Hacka/skiva eventuellt dina valfria grönsaker. Blanda ner blomkålen, yoghurten samt osten i en kastrull och låt det bli tills en krämig sås innan du har ner de övriga ingredieserna efter önskan och smak. Ju mer ingredienser du tillsätter desto mindre krämigt blir det ifall du inte tillsätter mer ost och yoghurt för att jämna ut det.
  • Vänd sedan ner den kokta pastan eller nudlarna i katrullen och låt det puttra tills dem blivit varma.
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0