Pastel De Naranja Pegajoso!

Här kommer ett riktig chokladbomb nedslag!
Har ju lovat att publicera receptet på en chokladkaka toppad med ganache med apelsinsmak i ett tidigare inlägg som jag hade bakat på farsdag till de lá familja, så här kommer de smarriga och läckra receptet på chokladkakan. Hoppas det gillas! :D
 
 
 
 

Pastel de naranja pegajoso!

 

1 Kaka
 
Ingredienser:
100g Smör
100g Mjölkchoklad
2 dl Socker
2 Ägg
Rivet skal från 2 apelsiner
2 msk Cointreau
2,5 dl Vetemjöl
 
Ganache:
1 dl Grädde
0,5 dl Sirap
200g Mjölkchoklad
2 msk Cointreau
Rivet skal från en apelsin
 

  • Sätt ugnen på 200 C grader. Värm sedan smöret och chokladen sakta tillsammans på spisen i en kastrull. Smörj en ca 24 cm stor kakform (jag bröade även våran med det stod inte att man skulle i receptet).
  • Medan chokladen och smöret smälter sig samman och sköter sig själv så vispar du socker och ägg med en elvisp så att det blir ljust och pösigt.
  • Mortla eller mixa rivet apelsinskal från kakan tillsammans cointreaun (då får man fram apelsinsmaken mycket mer). Blanda sedan ner det i äggsmeten och häll ner mjölet lite i taget, rör om. Tillsätt sedan det smälta smöret och chokladen, blanda sedan samman allt så att det blir choklad i hela smeten. Häll det sedan i den smorda formen och grädda den ungefär i 20 minuter.
  •   Nu över till ganachen. Börja med att värma upp grädden och sirapen i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg det i en skål. Häll sedan över den varma grädden och rör om så att all choklad smälter. Till sist så häller du ner likören (cointreau) och rör om.
  • När kakan har svalnat så brer du över ganachen och toppar med rivet apelsinskal. Servera gärna kakan med en klick grädde!
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer
ida. ♛ [fotografi och hästar]

gott!!

2013-11-13 @ 18:54:15
URL: http://prinsesc.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0