Broccoli- & sesamfrittata

Hejsan folket!
Inget nylagat vid lunch eftersom vi har så mycket mat kvar som lagats. Nu på kvällskvisten så lagade jag en Broccoli- och sesamfrittata. En god rätt ååh enkel rätt som inte kan gå fel, är även ingen "tung" mat om man bara vill äta något lätt som måltid. Det blev dock inte precis som det är i receptet men nästan eftersom man inte hade precis alla ingredienser.
 
Check it out! ;)
 
 

 
 
 
 
 

Broccoli- & sesamfrittata  2 port

 
INGREDIENSER
175g Broccoli, delade i små buketter
85g Grön sparris, skivad på sneden
1 msk Olivolja 
1 Gul lök, skuren i små klyftor
2-4 Vitlöksklyftor, finhackade
1 Stor orange paprik, hackad (själv hade jag röd)
4 Ägg
3 msk Kallt vatten
Salt & peppar
25g Sesamfrön
15g Nyriven parmesan (jag hade inte ost)
3 salladslökar, tunt skivade (hade inte)
 
 
 
 
 
  1. Koka broccolin i lättsaltat vatten i 4 minuter. Lägg ner sparrisen efter 2 minuter. Låt grönsakerna rinna av och doppa dem sedan i kallt vatten. Låt dom rinna av på nytt och lägg åt sidan.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på svag värme. Stek lök, vitlök och paprikan i 8 minuter eller tills de har mjuknat. Rör om ofta.
  3. Vispa upp äggen med vatten, salt och peppar i en skål. Häll smeten i stekpannan, tillsätt broccolin och sparrisen och rör om försiktigt. Stek frittatan på medelgod värme i 3-4 minuter och för smeten från kanten till mitten så den lösa smeten kan rinna ut mot kanten. Sätt på ungsgrillen.
  4. Strö sesamfrön och osten över frittatan och grilla den i 3-5 minuter eller tills den är gyllenbrun och fast. Strö över salladslök, skär upp frittatan i bitar och servera den varm eller kall.
 
 
Kram Johanna! :)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0