Gomorgon godmorgon!
Imorse så var jag sugen på gröt så det blev en saftig bärgröt med hallon & vaniljkräm från igår, toppat med lite pumpakärnor :). Den är lätt att fixa i ordning och går snabbt, gräddningstiden är det ända som tar tid fast då så kan man ju passa på att klä på sig osv. Man kan ju även köra i micron, går säkert på spisen också men blir nog inte samma effekt men vad vet jag, man har ju inte testat.
Ungsbakad bärgröt med bärkräm
Ingredienser:
1 dl Havregryn
3 msk Osötat äppelmos eller vanlig
4 msk Mjölk
1 tsk Chiafrön
(kan uteslutas, själv så använde jag inte det denna gång) 1 tsk Vaniljextrakt Ca. 5 Hallon och 10 blåbär
- Blanda ihop och häll i en ugnsfast form. Baka på 175C i ca 20-25 minuter. Ät den som den är eller gör någon bärkräm av tex, kesella, keso, sötnig, vaniljpulver och valfri frukt/bär som mixas till en slät smet eller banan blandat med kesella/keso....
Kram Johanna! :)