Aubergine & Zucchini Lasagne

Lunchen blev en jätte god Aubergin och Zucchini lasange. Det är lite moment som man ska göra, dock så sköter det sig själv under den tiden så man behöver inte stå och bevaka under under tiden. Det är skönt då kan man passa på att göra andra saker som måste göras under tiden om man har sånt som måste bli gjort under dagen. Den var riktigt god så tycker inte att du ska känna att du inte orkar för det är det värt som du lyckas få bra balans med kryddorna då blir den riktigt smarrig ;). Jag kommer verkligen att göra om den igen!
 
Du kan också lägga till lasagne plattor i men jag tycker den var fantastisk god utan, man saknar inte dem alls! (:
Lasangen räcker för ungefär 3-4 personer beroende på portion storlek.
 
 
 
En liten suddig och snabb bild men man ser hyfsat bra ^^.
 
 
 

Aubergine-Zucchini Lasagne 3-4 port
 
1 aubergine, skivad tunnt
1 zucchini, skivad tunnt
 
Tomatsås
1 Burk  krossade tomater
1 Lök
1 Pressad vitlöksklyfta
Oregano
Basilika
Salt
Peppar
Socker
1-2 msk Crème fraiche
 
Mild ost i önskad mängd, riven
1 paket (150g) Fetaos, smulad
 
  • Tvätta och skiva aubergine och zucchini, strö på salt och låt grönsakerna vattnas i 30 minuter. Därefter skölj dem och torka av. Stek dem i stekpanna, ca 2 minuter på var sida.
 
  • Stek lök och vitlök i en kastrull med lite olja. Häll på tomaterna och låt småkoka 30 minuter. Krydda och blanda i 1-2 msk crème fraiche. Täck botten av en ugnsform med lite tomatsås, lägg sedan på zucchini och aubergine. Strö på önskad mäng ost. Varva med grönsakerna, osten och tomtsåsen, sluta  sedan med tomatsås och ost. Grädda i 200 graders ugn 25-30 minuter.
 
 
 
Kram Johanna! (:
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0