Bluberry and vanilla coconut mugcake with banansauce!

God morgon lördag!
 
Tänkte att det var på tiden att man gjorde en mugcake för det var väldigt länge sedan man åt en. Då fick det bli en super smarrig och saftig blåbär och vaniljkokos mugcake mede banansås. Dock så skulle jag helst velat prova att äta mugcaken med min syrliga svartvinbärssås men hade inte keso hemma eftersom det var slut i affärern (den stora förpackningen) men banansåsen funkade utmärkt den med! ;)
 
En smaskig och lätt kaka som går snabbt att fixa på morgonen eller som mellanmål/kvällis.
 
 
 
 
 
 
Det blev inga vidare bra bilder med ljuset från solen :/ ...
 
 
 

Blåbär & vaniljkokos mugcake

 

med Banansås!

 
1 portion
 
Ingredienser:
2 msk Havregryn
1 msk Kokosmjöl
2 krm Bakpulver
1 krm Vaniljpulver
0,5 dl Äggvita eller ett ägg
1/2 Banan, (ca.50g)
2 msk Kokosmjölk
0,5-1 dl Frysta blåbär
 
 
Banansås:
Banan, keso, vaniljarom, ev lite sötning beroede på hur söt bananen är
och som du sedan spär ut med yoghurt.
 
Om du inte har vaniljarom så kan du ta smaksatt vaniljyoghurt istället.
 

  • Mixa alla ingredienserna till muggkakan förutom blåbären, vänd sedan ner dem i smeten. Häll sedan smeten i en smord microvänlig mugg/skål. Micra kakan i mircron i ungefär 2,5-3 minuter eller tills den har stelnat.
  • Mosa eller mixa allt till banankrämen till önskad konsistens och efter tycke och smak. Toppa kakan med banankrämen eller valfri sås och topping och eventuellt lite färska bär för extra lyx! ^^
 
 
 
 
 
Kram Johanna! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0