A delicious plum pie for one!

Gjorde en super smarrig plommon paj med lite chokladkräm till mellanmål, en lagom söt liten paj som är nyttig och innehåller lågt med kalorier och kolhydrater som kan ätas med gott samvete! ;)
 
Tyckte att det var ett smart tillfälle att använda andra halvan av plommonet från i morse och gjorde då denna underbara godingen! ;D.  Den är inte alls svår att göra även om det är lite moment att göra men det är inga svåra grejer ^^. Kommer verkligen att göras om, bör prövas! ;D
 
 
Tips! Du kan även dubbla satsen och äta den till frukost ;).
 
 
 
 
 
 
 

Söt liten plommonpaj för en!

 
1 portion
 
Botten:
2 msk Flytande äggvita
2 msk Havremjöl
0,5 msk Mandelmjöl
 
Fyllning:
2 msk Äggvita
1 msk Kvarg/ kesella
Lite vaniljarom (vet ej exakta måttet, kanske ½ kapsyl)
0,5-1 tsk Stevia
0,5 Stort plommon, i klyftor
 
Chokladkräm:
1,5 msk Kvarg/kesella
ca. 0,5-1 tsk Kakao (efter tycke & smak)
ca. 1 tsk Stevia
 
eller
 
1,5 msk Kvarg
Några droppar stevia english toffee 
Om du vill kakao också
 

  • Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda mixa först 2 msk havregryn till mjöl som blandas med mandelmjölet och äggvitan. Tryck ut degen i en liten form till en jämn botten, grädda den i några minuter verkligen inte mer än 5 minuter (tills den blivit lite fast, får inte gräddas för länge blir då "gummiaktig" kan jag tänka mig, vet ej men det blir inte bra iaf).
  • Fyllningen gör du genom att blanda äggvita, vaniljarom och sötning efter smak. Skär sedan plommonet i några klyftor. När botten har gräddats klart så lägger du plommon klyftorna i botten och häller sedan över äggstanningen. Tiden kan variera beroende på val av storlek av form, men grädda den mellan 15-25 minuter, bara så att fyllningen är fast/stelnat. Under tiden så blandar du chokladkrämen efter smak som du önskar den. När pajen är klar så toppar du med chokladkrämen och njut!
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas det smakar,
kram Johanna! :)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

myveggiesandi.blogg.se

Matlagning med anorexian vid min sida...

RSS 2.0